Boken “Omvänt Uppror” om Franciska von Koch som var 17 år när hon gifte sig i Afghanistan

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 13 augusti 2015
- NewsVoice redaktion

Franciska von Koch 1971Året är 1971 och Magdalena är bara 17 år och på väg till Indien för att hitta en guru. Hon stannar till i norra Pakistan, där hon blir inbjuden till en pashtun-familj. Sonen i huset och Magdalena förälskar sig i varandra och Magdalena flyttar in i hans familj i huset i byn.

Franciska von Koch berättar här om hur hon levde som ung hustru till en pashtun, med allt vad det innebar av kärlek, kulturkrockar, naturupplevelser och umbäranden. Detta är en genuin och unik skildring av en ung svensk flickas liv som hustru till en pakistanier i en hederskultur.

Omvänt uppror – Tonåring och gift med en pashtun

Bok-release: Söndagen den 16 augusti 2015, Drottninggatan, Stockholm, Vattumannens Bokhandel, kl 17 – 18.30.

Text: förlaget Siljans Måsar

ArcanumSkolan 2024
Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *