Boken “Omvänt Uppror” om Franciska von Koch som var 17 år när hon gifte sig i Afghanistan

1

Franciska von Koch 1971Året är 1971 och Magdalena är bara 17 år och på väg till Indien för att hitta en guru. Hon stannar till i norra Pakistan, där hon blir inbjuden till en pashtun-familj. Sonen i huset och Magdalena förälskar sig i varandra och Magdalena flyttar in i hans familj i huset i byn.

Franciska von Koch berättar här om hur hon levde som ung hustru till en pashtun, med allt vad det innebar av kärlek, kulturkrockar, naturupplevelser och umbäranden. Detta är en genuin och unik skildring av en ung svensk flickas liv som hustru till en pakistanier i en hederskultur.

Omvänt uppror – Tonåring och gift med en pashtun

Bok-release: Söndagen den 16 augusti 2015, Drottninggatan, Stockholm, Vattumannens Bokhandel, kl 17 – 18.30.

Text: förlaget Siljans Måsar

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Lars K
Lars K
Gäst
13 augusti 2015 kl 06:36

Hederskultur?