Lagförslag i USA kan ge myndigheter rätt att skjuta ner drönare som stör ”first responders”

1
195

AR-Drone

Drönare lyfts fram som en ny teknik som är behjälplig vid tex skogsbränder, polisutredningar, kraftledningsinspektioner och spaning efter försvunna personer. Mindre nogräknade privatpersoner med samma drönarteknik kan dock ställa till det och störa ”first responders”.

I USA har konfrontationer mellan brandsläckningsarbetare och amatördrönarpiloter lett fram till ett nytt lagförslag om att myndigheter ska ha rätten att skjuta ner obehöriga drönare.

Läs mer | NewsVoice stödjer bloggen Brandskydd.tv som ska minska brandriskerna i Sverige

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

1 KOMMENTAR

  1. Dålig Stämning i statera? Drönarna förbyts snart i stekta sparvar som komma flygande i nya lånta fjädrar utklädda till lawsuits på grunder som likna freedom of peach och 15 minutes of fame…

    Krigets fasor blir enkelt civila. Hur företaget att skjuta ner drönare under kulregn ska realiserars och praktiseras utan att riskera ”civila” återstår att finna ut det fatala faktum i.

    Å andra sidan bedrivs polisarbetet enligt ”the last responders” som rena kriget och kulregnet mot den svarta civilisationen. Ingen kommer väl märka någon skillnad. Friheten att bära vapen men inte filma helvetet säger väl en hel del om ritualslakten på demokratin…

    Drönardömet kommer iaf återge godtycket all den minimala värdighet och robotlika respekt det kräver. Kollabolateral damage försäkrar användarna om att bara skyldiga eller obetydliga drabbas. Psykologin att återge allt levande i svart i monitorerna underlättar säkert magin i spelet. Det fungerar tydligen i verkligheten också.. T.o.m. westernfilmerna har blivit verkliga. Det upptäcker alla som vågar titta fram i skottgluggen..

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här