Marika Formgren: “DN har förklarat krig”

publicerad 31 augusti 2015
- av Torbjörn Sassersson red.

Frilansjournalisten Marika Formgren skriver på sin blogg om hur DN trakasserat journalisten Julia Caesar. Formgren uppmanar därför till bojkott av DN och DN:s chefsredaktör Wolodarski får skarp kritik. Julia Caesar förklarar hela händelseförloppet i artikeln "Mardrömmen" som publicerats på Snaphanen.dk, som SVT Nyheterna och Expo anser är en högerextrem sajt.

Marika Formgren skriver:

Marika Formgren"Tänk om hon hade dött. Det var min första tanke när jag hörde om DN:s trakasserier mot Julia Caesar. Vi har alltså en 70-årig kvinna med hjärtproblem, som efter ett långt yrkesliv som journalist väljer att skriva under pseudonym för att skydda sina barn och barnbarn och sig själv från hotbilder som är allt annat än inbillade. Vid hennes ytterdörr står plötsligt Niklas Orrenius, Sveriges mesta agendajournalist, och gapar och skriker att hon ska komma ut. Genom fönstret stirrar fotografen på henne. Och detta var inte första gången DN markerade att ”vi vet var du bor, vi kan hänga ut dig om vi vill” – utan fjärde gången."

Läs mer om hur och varför Formgren vill bojkotta DN