Marika Formgren: “DN har förklarat krig”

publicerad 31 augusti 2015
- Torbjörn Sassersson red.

Frilansjournalisten Marika Formgren skriver på sin blogg om hur DN trakasserat journalisten Julia Caesar. Formgren uppmanar därför till bojkott av DN och DN:s chefsredaktör Wolodarski får skarp kritik. Julia Caesar förklarar hela händelseförloppet i artikeln “Mardrömmen” som publicerats på Snaphanen.dk, som SVT Nyheterna och Expo anser är en högerextrem sajt.

Marika Formgren skriver:

Marika Formgren“Tänk om hon hade dött. Det var min första tanke när jag hörde om DN:s trakasserier mot Julia Caesar. Vi har alltså en 70-årig kvinna med hjärtproblem, som efter ett långt yrkesliv som journalist väljer att skriva under pseudonym för att skydda sina barn och barnbarn och sig själv från hotbilder som är allt annat än inbillade. Vid hennes ytterdörr står plötsligt Niklas Orrenius, Sveriges mesta agendajournalist, och gapar och skriker att hon ska komma ut. Genom fönstret stirrar fotografen på henne. Och detta var inte första gången DN markerade att ”vi vet var du bor, vi kan hänga ut dig om vi vill” – utan fjärde gången.”

Läs mer om hur och varför Formgren vill bojkotta DN

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: DNWolodarski
 • Det verkar vara ett ordkrig ändå? Jag är god, så håll mun eftersom du står för det onda och jag står för det goda och hör sen? Jag bevisar det genom att jag upplåtit mitt hem och sommarstuga och husbil till flyktingar och bor själv på jobbet. Eller jag bevisar det genom ilskna argument och behöver inte bevisa något? ( OBS! en låtsas dialog )
  Vad skall vi göra med de onda ( många av de som vill att man tar hand om resurserna och integrationen på ett seriöst sätt ), deportera dem till krigsområdena?
  Om Tyskland tar emot 800 000 flyktingar, så kan vi ta emot närmare 80 000 beräknat på folkmängd, för visst finns det flyktingar med behov av hjälp, ingen tvivlar väl på det?
  Det jag känner är att just den tunna sköra välfärden får betala mest. Hur kan man utöva politik, som trampar ned ytterligare de redan svaga och deras underbara beskyddare för att få råd till asyl-sökande. Det är som ett stort svek. Välfärden ligger redan platt och hänger på en skör tråd, så bördan måste lastas över till de friska med inkomst. Det kan betyda ungefär i snitt 40 000 mer i skatt per år för ca: 5 miljoner människor i arbete och de bättre ställda pensionärerna. Inte mej emot. Gör det vi måste, men försök tala tydligt om vad som krävs. Mörka inget och var inte oansvariga med gemensamma skattemedel. Snart har vi en epidemi av svårt utbrända människor, som nu jobbar i underbemannade skolor och vårdinstitutioner samt övrig samhällsservice.

 • Det verkar vara ett ordkrig ändå? Jag är god, så håll mun eftersom du står för det onda och jag står för det goda och hör sen? Jag bevisar det genom att jag upplåtit mitt hem och sommarstuga och husbil till flyktingar och bor själv på jobbet. Eller jag bevisar det genom ilskna argument och behöver inte bevisa något? ( OBS! en låtsas dialog )
  Vad skall vi göra med de onda ( många av de som vill att man tar hand om resurserna och integrationen på ett seriöst sätt ), deportera dem till krigsområdena?
  Om Tyskland tar emot 800 000 flyktingar, så kan vi ta emot närmare 80 000 beräknat på folkmängd, för visst finns det flyktingar med behov av hjälp, ingen tvivlar väl på det?
  Det jag känner är att just den tunna sköra välfärden får betala mest. Hur kan man utöva politik, som trampar ned ytterligare de redan svaga och deras underbara beskyddare för att få råd till asyl-sökande. Det är som ett stort svek. Välfärden ligger redan platt och hänger på en skör tråd, så bördan måste lastas över till de friska med inkomst. Det kan betyda ungefär i snitt 40 000 mer i skatt per år för ca: 5 miljoner människor i arbete och de bättre ställda pensionärerna. Inte mej emot. Gör det vi måste, men försök tala tydligt om vad som krävs. Mörka inget och var inte oansvariga med gemensamma skattemedel. Snart har vi en epidemi av svårt utbrända människor, som nu jobbar i underbemannade skolor och vårdinstitutioner samt övrig samhällsservice.

 • SVT försvarar DN:

  Hatvåg mot journalister efter intervjuförsök
  svt.se/kultur/medier/hatvag-mot-journalister-efter-intervjuforsok

 • SVT försvarar DN:

  Hatvåg mot journalister efter intervjuförsök
  svt.se/kultur/medier/hatvag-mot-journalister-efter-intervjuforsok

 • Tack, för frisk diskussion på denna sajt.Jag har slutat köpa DN av flera skäl. Framför allt för deras beskrivning av vad som händer i Östeuropa fr.a. i Ukraina. Som tur är finns det annan läsning t.ex. boken Flashpoint Ukraine, 2014, med undertiteln, How the US drive for Hegemony Risks WWlll. Den beskriver utförligt vad som faktiskt pågått och pågår i det landet. DN-botten nåddes när DN publicerade en okritisk artikel om Zbigniew Brzezinski, med helsidesfoto, fader till dåvarande USA ambassadören i Sverige, Mark Brzezinski. Pappa Z-Big, skrev boken The Grand Chessboard,1997. Brukar kallas handbok i världsdiktatur.
  Nej, ingen DN för mig. Agneta Norberg, i styrelsen för Global Network Against Weapons and Nuclear Power in Space. Se http://www..space4peace.org och http://www.frednu.se

 • Tack, för frisk diskussion på denna sajt.Jag har slutat köpa DN av flera skäl. Framför allt för deras beskrivning av vad som händer i Östeuropa fr.a. i Ukraina. Som tur är finns det annan läsning t.ex. boken Flashpoint Ukraine, 2014, med undertiteln, How the US drive for Hegemony Risks WWlll. Den beskriver utförligt vad som faktiskt pågått och pågår i det landet. DN-botten nåddes när DN publicerade en okritisk artikel om Zbigniew Brzezinski, med helsidesfoto, fader till dåvarande USA ambassadören i Sverige, Mark Brzezinski. Pappa Z-Big, skrev boken The Grand Chessboard,1997. Brukar kallas handbok i världsdiktatur.
  Nej, ingen DN för mig. Agneta Norberg, i styrelsen för Global Network Against Weapons and Nuclear Power in Space. Se http://www..space4peace.org och http://www.frednu.se

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *