Nytt paradigm – Från materialism till mänsklighet

publicerad 19 augusti 2015
- Jens Jerndal
Jens Jerndal - Foto: Partiet Enhet, pressbild
Jens Jerndal, 2014. Pressfoto: partiet Enhet.se
Jens Jerndal, 2014. Pressfoto: partiet Enhet.se

DEBATT. Världen står mitt upp i det största paradigmskiftet i mänsklighetens kända historia, men flertalet av de män och kvinnor som fått – eller på olika sätt tillskansat sig – uppdraget att organisera och administrera vår världsliga tillvaro, tycks vara aningslöst blinda för vad detta innebär.

Text: Jens Jerndal (Facebook), uppd. kl 13:47, 19 aug 2015

Det är som när läkarna använder elektronik inom medicinen enbart för att mäta vissa yttre manifestationer av elektrisk energi, som hjärtats eller hjärnans fysiska verksamhet, men de tillåts inte inse att den elektromagnetiska dimensionen är själva förutsättningen för allt liv och att i den finns förborgad all information om strukturer, funktioner och sjukdomsorsaker.

Därför är också den elektromagnetiska dimensionen den enda, där verklig bot kan äga rum av de flesta sjukdomstillstånd. Tyvärr erkänner vår efterblivna materialistiska vetenskap inte denna dimensions roll och betydelse inom medicinen, kanske därför att den – liksom all information och all energi – är osynlig, eller är det kanske därför att den uppfattas som olönsam?

Jag kommer att tänka på när jag som diplomat besökte ett flyktingläger i Pakistan på 1960-talet där många i sina primitiva skjul stolt hade hängt upp en utbränd glödlampa i ett snöre i taket som tecken på hur moderna och avancerade de var. Någon elektricitet fanns ju inte i området. Jag kommer också att tänka på ett svenskt vykort på 70-talet där man kunde se en skrymmande och invecklad konstruktion av elurtag, dubbelkontakter och elkablar, på vars topp var fästat ett brinnande stearinljus…

Min avsikt är inte att kritisera eller verka nedlåtande, men det är trots allt sanningen som skall göra oss fria, och det är hög tid att sanningen blir erkänd och får komma till uttryck. Mänskligheten har lidit tillräckligt – och ofta i onödan – under det gamla paradigmets egocentriska tunnelseende och penningdyrkande auktoritära maktstrukturer.

Det nu kulminerande paradigmskiftet innebär en öppning på alla plan mot en dramatiskt vidgad dimension för hela mänskligheten. Det är som när en kålmask som varit hänvisad till ett långsamt och instängt liv på marknivå i en inhägnad trädgård, plötsligt blir en fjäril med vingar och kan fritt flyga vart den vill med milsvidd överblick över landskapet.

Den tekniska utvecklingen sedan 1700-talet representerar metamorfosen från larv till fjäril. Problemet är att den allmänna medvetandeutvecklingen om vad som sker och vilka möjligheter detta ger låsts fast i en nu obsolet materialistisk mall, medan befolkningen “hålls på mattan” och manipuleras med smulor av demokrati, jämlikhet, miljö, tillväxt och välstånd.

Teknologiskt är vi alltså redan mycket långt inne i det nya paradigmet, och i viss omfattning även socialt, medan det gamla paradigmet i allt väsentligt lyckats bevara och stärka sin ekonomiskt grundade politiska maktstruktur. Detta har lett till spänningar och konflikter i systemet, som då och då bryter fram i form av folkliga proteströrelser. Hittills har dessa kunnat neutraliseras genom dels verkliga eftergifter till det nya paradigmets idéer och värden, men än mer genom infiltrering och skenmanövrar som lurar befolkningen att tro att de fått sina krav tillgodosedda, när detta inte alls är fallet.

Hyckleri och bedrägligt förfarande i egoistiskt vinstsyfte har varit typiska uttryck för det gamla paradigmets ekonomi och politik, och de hör fortfarande till dagordningen. Det glädjande är att vi som stöder det nya paradigmet med våra krav på öppenhet och transparens nu allt oftare lyckas göra människorna medvetna om hyckleriet, korruptionen och manipulationerna. Och det är första steget mot att göra oss av med dem.

Fredliga folkliga proteströrelser hör till det nya paradigmets sätt att uttrycka sig. Krig, polisvåld och censur är däremot uttryck för det gamla paradigmets maktpolitik, och de kommer att försvinna när det nya paradigmet slår igenom på allvar och tillräckligt många blir tillräckligt medvetna.

Men för att detta skall ske, krävs en radikal förändring i det förhärskande värdesystemet, från ett penningdyrkande materialistiskt och kvantitativt synsätt till ett kvalitativt synsätt där mänskliga, emotionella och andliga värden betyder mer än pengar och materiella resurser. Och det kräver i sin tur bland annat att bankväsendets makt beskärs radikalt så att samhället befrias från dess strupgrepp på både näringslivet, politiken, och de enskilda människorna.

Text: Jens Jerndal (Facebook)

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Jens Jerndal
 • Ett Fredsprojekt med centrum i Zagreb, Kroatien.

  Citat av Dalai Lama—Fred är ett inre jobb!

  Braco är en man som lever i Zagreb, Kroatien, och han har en speciell gåva som han förmedlar genom att vid Live Event på olika ställen framträda och se på alla som samlats vid eventet. Han säger ingenting utan han förmedlar helande energier genom sin blick. Han kallar det för ”to Gaze”.
  Han håller också Free Live Stream sändningar då och då. Där han helt tyst ser rakt in i kameran och du möter hans ögon på datorskärmen. Det är många som vittnar om att betydande hälsoförbättringar genom dessa Gaze.

  Genom läkning av både kropp och själ kan var och en lättare få fred i sitt inre, och därmed verka för fred även i det yttre.

  Vanligen börjar en sändning med att någon ur Bracos team ger en introduktion på 15 till 30 min. Därefter kommer Braco och en Gaze är på 5 – 7 min.
  Därefter några avslutande ord.

  Braco deklarerar att han står helt fri från alla religiösa och filosofiska rörelser. Han delar sin gåva helt likvärdigt till alla som vill ta del av den.
  Religion, hudfärg, språk, boplats, fattig, rik, spelar ingen roll, alla får exakt detsamma.

  Bracos verk är helt universellt genom att han inte talar, utan genom sin förmedling av de helande energierna genom sitt Gaze.

  Braco ger en omgång med Live Stream sändningar 6, 7 och 8 okt. 2015
  Från kl 17 till kl 23, vid varje hel timme.

  http://www.braco.me/en/events/detail/upcoming/139/

 • Red. huvet på spiken, så länge man letar lösningar utanför sig själv ( vägrar att ta FULLSTÄNDIGT ansvar för alla aspekter i ens liv) så blir det som du beskriver.

  Larken Rose belyser en hel del viktiga punkter i sin bok The most dangerous superstition, aka statism.

  Så länge vi inte “kollektivt” blir överens om att vissa etiska riktlinjer är det viktigaste på vår gemensamma resa så kommer denna resa även i fortsättningen att kantas av elände för alla.

  I ovan nämnda bok som fö. finns att läsa gratis på nätet föreslås följande 3 “etiska” punkter som i varjefall tilltalar mitt inre, även en “borderline intellect” borde med lite tur och medvind förstå innebörden av dessa, nämligen:

  Självbestämmande
  Frivilligt deltagande
  Aldrig initiera våld

  För handen på hjärtat, de flesta människor vill samarbeta med andra och leva i fred och leva sitt liv som man själv önskar utan tvång och hot, det finns faktiskt utrymme för alla att vara unika individer i ett större kollektiv, som tex. en droppe i ett hav.

  Det som står ivägen är att majoriteten TROR att man kan rösta på nån annan och ge dom befogenheter som man själv inte har, och med hjälp av den med modersmjölken levererade Jantelagen så är vi där vi är än så länge.

  Våga tänka tanken vilken enorm mänsklig potential som lurar under ytan bara man släpper den lös utan manipulering.

  ps. att råna andra anser de flesta är fel, kallar man däremot rånet för skatt då är det i sin ordning, intressant det där med blind tro ds.

 • Risken finns att makten med religiösa ledare i spetsen byter taktik och anpassar sig till det nya paradigmet och det tar åtminstone 2 000 år till innan vi upptäcker att vi är förslavade lika mycket fortfarande. Redan nu ser jag tendensen att så är fallet från de etablerade religionerna och politiken. Så länge människor inte inser att lösning sitter i var och ens inre, så länge människor i allmänhet blickar mot religiösa ledare och makthavare som närmar sig det nya paradigmet och lösningen så länge är vi slavar även om hela det monetära systemet brakade samman och ersattes med något annat lika förslavande som vi inte märker av till att börja med.

 • re Hoberga:
  “Hoppas att de blir en förändring snart.Stupgreppet måste bort.Laglösheten är skrämmande. Måste de nuvarande politikerna också bort eller kan de ändra inriktning?”

  Larken Rose har en infallsvinkel på vad som måste göras för att komma till rätta med, framförallt hur vi ser på och interagerar med de som skall försvara våra intressen.
  https://www.youtube.com/watch?v=yDQV24CsUvw
  Mark Passio Interviews Larken Rose – The Religion of Statism

 • Tack Jens – härligt att dina insikter sprids!

  Jag har bloggat om detta sedan hösten 2010, och kommer under 2016 ut med del ett av en trilogi som beskriver just ett sådant samhälle ur ett framtidsperspektiv; “Autentopia – 2061”

  Letade fram ett blogginlägg från februari 2013, där ytterligare dikotomier diskuteras som skillnader mellan det gamla och nya paradigmet – alltså utöver begreppen materialism och idealism. Kanske något för läsare som vill fördjupa och bredda sin förståelse: http://www.autentopia.se/blogg/?p=4655

  Vänliga hälsningar Carina

 • Vilken bra artikel. Vi är många som hoppas på att vi skall beakta människovärdet framför
  pengavärdet.
  Hoppas att de blir en förändring snart.Stupgreppet måste bort.Laglösheten är skrämmande. Måste de nuvarande politikerna också bort eller kan de ändra inriktning?

 • Så bra och klarsynt skrivit – tack!
  För de som haft denna insikt en längre tid (och nästan gett upp hoppet!) gäller det att försöka hålla ut – att hålla blicken fortsatt riktad rakt fram ..hela tiden!
  Det är inte lätt att ‘let go of fear and do it anyway..’. Därför känns det hoppfullt med en artikel som denna. Tack igen. 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *