Susanne Nyström (Norran): "Dags för public service 2.0"

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 27 augusti 2015
- Torbjörn Sassersson red.

Susanne Nyström - Foto: Norran.seSusanne Nyström skriver i en ledarartikel i Norran att det är dags att dra gränsen för vad public service-kanalerna i Sverige ska handla om, och framför allt vad de inte ska ta upp. Det som saknas är djuplodande granskningar. Hennes budskap är att: “public service existensberättigande ligger i att fylla det tomrummet. Inte i att försöka markera revir på redan befintliga arenor.”

Foto: Susanne Nyström, Twitter

Nyström menar att idag finns det redan gott om kommersiella aktörer som levererar kungasmicker, ungdomssidor och videoklipp på gulliga kattungar. Det som saknas är precis som Naomi Abramowicz framhåller i sin ledarartikel i Expressen ”Kom ur armhålan, public service!”, närmare bestämt djup.

Nyström skriver att det blir blir allt färre program som producerar välgjorda diskussioner, djuplodande granskningar och smalare kultur.

Naomi Abramowicz skriver att public service ska ha seriösa och djuplodande nyhetsprogram som engagerar och fördjupar lyssnarens kunskaper.

Läs hela Susanne Nyströms ledarartikel om public service i Norran


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *