Susanne Nyström (Norran): "Dags för public service 2.0"

0
171

Susanne Nyström - Foto: Norran.seSusanne Nyström skriver i en ledarartikel i Norran att det är dags att dra gränsen för vad public service-kanalerna i Sverige ska handla om, och framför allt vad de inte ska ta upp. Det som saknas är djuplodande granskningar. Hennes budskap är att: ”public service existensberättigande ligger i att fylla det tomrummet. Inte i att försöka markera revir på redan befintliga arenor.”

Foto: Susanne Nyström, Twitter

Nyström menar att idag finns det redan gott om kommersiella aktörer som levererar kungasmicker, ungdomssidor och videoklipp på gulliga kattungar. Det som saknas är precis som Naomi Abramowicz framhåller i sin ledarartikel i Expressen ”Kom ur armhålan, public service!”, närmare bestämt djup.

Nyström skriver att det blir blir allt färre program som producerar välgjorda diskussioner, djuplodande granskningar och smalare kultur.

Naomi Abramowicz skriver att public service ska ha seriösa och djuplodande nyhetsprogram som engagerar och fördjupar lyssnarens kunskaper.

Läs hela Susanne Nyströms ledarartikel om public service i Norran


  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här