Emanuel Karlsten utestängde NewsVoice från Journalistbubblan

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 26 september 2015
- Torbjörn Sassersson
Emanuel Karlsten - Foto: SVT2

DEBATT. Undertecknad har sedan en tid tipsat Facebook-gruppen Journalistbubblan, som sköts av Emanuel Karlsten, om mediaartiklar i NewsVoice. Det var fritt fram för Facebookgruppen att godkänna eller refusera tipsen. Trots det stängde gruppens administratör och P4-journalisten Emanuel Karlsten av mig från gruppen helt utan förvarning eller kommentar.

Text: Torbjörn Sassersson

Jag antog först att det var någon form av tekniskt fel, men det visade sig att gruppens upphovsman stängt av undertecknad i september 2015 med motiveringen:

“Ja, eftersom du postade egenreklam i gruppen och dessutom till en sajt som väl bäst sammanfattas här:”

[och sedan länkar Karlsten till VoF:aren Peter Olaussons ryktesdestruktiva och vilseledande artikel om NewsVoice publicerad på bloggen “Faktoider”]

Jag besvarade Karlsten:

“Jag har aldrig postat egenreklam på Journalistbubblan. Jag har postat lästips till gratisartiklar precis som alla andra gör då och då. Du har aldrig kontaktat mig angående mina artikeltips så denna avstängning är förvånande.

Eftersom jag är redaktör för en fri nättidning är det rimligt att jag får möjligheten att berika Journalistbubblans medlemmar med bra läsning.

Emanuel Karlsten - Foto: SVT2

Emanuel Karlsten markerar

Jag avslutade mitt mail med frågan om Karlsten kunde öppna bubblan igen.

ArcanumSkolan 2024

Emanuel Karlsten svarade då:

“Nej.”

Han skriver att Journalistbubblan bara är en grej som han sköter på fritiden.

Foto: SVT2

Emanuel Karlsten som är känd som programledare på Sveriges Radio P4, krönikör på DN, bloggare är även föredragshållare om integritet på internet. Den 6 maj 2013 höll han ett föredrag på ABF-huset i Stockholm om “Informationens frihet och individens integritet” och temat för dagen löd: “Frihet på internet”. En av frågorna som ställdes på seminariet handlade om demokrati:

“Vad har internet med demokrati och mänskliga rättigheter att göra?” Källa

Journalistbubblan öppen för “alla”

Karlsten har fått frågan om han vill inkomma med en kommentar innan jag publicerade denna artikel, men han har ej svarat. Självklart är NewsVoice öppet för Karlsten om han vill inkomma med en debattartikel om hur han får ihop sina tankar om demokrati och mediefrihet med avstängningen av en redaktör för en populär nättidning.

Både Medievärlden och Journalisten skrev om Journalistbubblan som en viktig plats för en öppen debatt.

“Att gruppen är öppen för alla betyder att det inte bara är journalister som deltar, även om vi än så länge är den stora majoriteten. Alla som är intresserade av att diskutera journalistik kan gå med.” – Journalisten

“Gruppen är öppen för alla som är intresserade av journalistik och branschfrågor och medlemmarna kan i sin tur bjuda in vem de vill.” – Medievärlden

“Vi får se hur det utvecklas, jag kommer inte att vara där och peta.” – Emanuel Karlsten, Medievärlden

Jag anser att det är anmärkningsvärt att en journalist på public service-kanalen Sveriges Radio P4 inte följer sina egna principer om mediefrihet, informationsfrihet och demokrati eller upphör dessa ambitioner på fritiden?

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Riksdagsman Jan Lindholm (MP): Självcensur hör inte hemma i en öppen demokrati

SR:s ”förhör” av Jan Lindholm (MP) om den förbjudna länken till NewsVoice

NewsVoice slutreplik: Malvina Britts och tre riksdagsledamöter skadar anseenden


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Emanuel Karlsten i GP idag: Jag borde vara lättad men känner mig blåst

  “Förtroendet för medier i Sverige är lika stort idag som för trettio år sedan. Läs det igen. Visst låter det otroligt?”

  “Jag fick det berättat för mig av professor Jesper Strömbäck för några veckor sedan och visste inte hur jag skulle reagera. För så är det väl inte? Jo. Strömbäck fortsatte att visa statistik från SOM-undersökningen, den stora årliga som görs av Göteborgs universitet.”

 • “egenreklam?” Vad är egenreklam för en journalist? Att hålla de verkliga scoopen borta från klubbsidorna? Ett “nyhetsstick” är kanske något opersonligt, ovidkommande? Bara för att kolla om liket är dött.. Bekväma nyheter kan ju säkra ens anställning, det kan påverka ens omdöme också..

  När sedan Karlsten sällar sig till kopplet på VoF så står stamtavlan huggen i sten..;

  ” ”Ja, eftersom du postade egenreklam i gruppen och dessutom till en sajt som väl bäst sammanfattas här:”

  [och sedan länkar Karlsten till VoF:aren Peter Olaussons ryktesdestruktiva och vilseledande artikel om NewsVoice publicerad på bloggen ”Faktoider”]””

  VoF vurm för ETC kanske bygger på fakta att större delen av redaktionen och de närmast sörjande har genomgått behandlingen och funnit den universell, “när inga mediciner hjälper”. Ingen har ju sett att mediciner hjälper annat än i få undantagsfall.. Medan resten av försökskaninerna helt enkelt inte passar in i den ridande ordningen.. Korståget VoF representerar bekämpande och nedgörande allt som ifrågasätter den rätta tron, behöver givetvis ett försvar..

  VoF smutskastning av allt som osar kritik mot den ridande ordning, de länge representerat, där inte bara hästarna är höga, verkar inte tåla journalistiskt ljus.. och allmänheten ska i “folkbildningens” namn hållas i skrockfullt mörker av den vinstrika effektiva tidens apostlar.. Köckenmöddingens verklighetstrogna reliker har funnit en framtid i Tökkenmöddingen..

  VoF som pseudovetenskaplig kraft vars framfart på Wikipedia är omvittnad, där och annorstädes alla ska tvingas böja sig mot deras eget mecka för att buga och betyga sin respekt för att slippa offentlig förnedring och bokstavlig prygel. Har man befruktat journalistbubblan också? Andligt tvång har då fått ett vetenskapligt ansikte..

  När vetenskapen blir “religiös” blir den lika farlig som när religionen tror att den är en makt..

  Och när Karlsten själv inte bara definierar och dessutom preciserar “egen” “reklam” blir hela konceptet en gasbubbla som pyser… Denne “orkar” inte förklara “egenreklam” och det är väl kanske praktiskt när sådant är en smal korridorliknande sak..

  Har karlsten “granskat” ETC någon gång och hur VoF kan vurma för dessa omänskliga försök med den underliga motivationen “när inga mediciner hjälper..”.. I fråga om tvivelaktiga argument står VoF och vårdapparaten ensamma i en särskild strykklass. Antalet hopplösa fall är aldrig så oräkneliga som i denna bransch där ingen vill jobba (?) och det kanske har med metoderna att göra, inte befolkningsunderlaget.. Kommer Karlsten ägna detta någon “research”.. och lyckas outa sig själv från journalistbubblan….

 • Filmen The Conformist från 1970, dvs konformisten, avslöjar att det är den västliga traditionen som är terrorn, oavsett öppen diktatur eller inte, och Moravia och Bertolucci påvisar mycket precist denna relation.  The Conformist är en undersökning av begreppet normal.  Huvudkaraktären önskar vara normal, och hans kamp för att uppnå detta belyses i filmen, där han därför aktivt tar reda på hur han kan ansluta sig till den hemliga polisen, med deras tortyr och dödande i fascismens Italien.

  Moravia och Bertolucci avslöjar att fascism, och antagligen diktatur över huvud taget, vilar på regler som gör medborgare konformistiskt lojala.  Filmen The Conformist avslöjar att det just är att lyda konformitetsnormen som är att vara normal.

  Moravia och Bertolucci avslöjar också att i dag, i vårt så kallade demokratiska samhälle, förväntas vi följa samma konformitet och vara normal, precis som i en öppen diktatur.  Kort sagt, Moravia och Bertolucci lyfter fram att det som kallas demokrati i själva verket är en dold diktatur.

  Källa:  Ola Alexander Frisk.  Grym som en normal person?  Läs mer om hur The Conformist exposes hidden rules in fake democracy, http://thewalldisappears.blogspot.com/2014/10/the-conformist-bernardo-bertolucci-1970.html .

  Hemläxa:  Vilka jobbar hårdast för att vara normala?  Det är ingen slump, och återkommande i historien, att det ofta är unga och osäkra människor.  Hög intelligens minskar driften att vara normal, så varför är hög intelligens hinder för vissa yrken?…

 • Eftersom jag inte har tillgång till Journalistbubblan längre fick jag via en kontakt se vad som skrivs och det framgår att de flesta där hakat upp sig som grammofonskivor på att NewsVoice bara sprider påstådda “konspirationsteorier” och artiklar om homeopati som tydligen inte är lämpligt. Tröttsamma vaga påståenden radas upp. Jag pekas dessutom ut som rasist av en kreativ anhängare.

  Gruppen tycks bestå av ganska omogna killar…

  Att Karlsten tillåter denna smutskastning är anmärkningvärd. Mitt intresse för Journalistbubblan uppkom bla för att den tidigare redaktören på finanstidningen Realtid.se tipsade mig om den och sedermera för att både Journalisten och Medievärlden lyfte fram gruppen som en ny viktig diskussionsgrupp för alla intresserade av journalistik.

  En Katarina skriver angående postade länkar till artiklar: “Jag noterar dock att det rätt ofta förekommer sådana poster, men har antagit att det finns en viss tillåtelse om det inte missbrukas.”

  Jag undrar hur man INTE kan få länka till artiklar om journalistik och media i en diskussionsgrupp om journalistik och media…

  Kanske Karlsten har en särskild regel för redaktörer, att de inte får länka till den tidning de representerar.

  Skämt åsido, jag antar i övrigt att det finns väldigt få medlemmar i journalistbubblan som är redaktörer. Fortfarande är det underligt att Karlsten aldrig någonsin klagat på att jag tipsat om länkar där.

  Tack Anders Romelsjö för dina kommentarer på Journalistbubblan, men jag känner att vi inte riktigt hör hemma bland grabbarna där.

 • Journalistbubblan, är det en underavdelning till Verklighetsbubblan?  När jag läser om Journalistbubblan, kommer jag att tänka på Psy-Operationen mediekritik.nu, i dag en nonsensblogg, men fram till 13 jan 2005 ett forum för mediekritik vilket av dess ägare tydligen ansågs mer lämpligt att stänga ned.  (Se korrespondens om detta på mitt eget mediekritik forum:  “mediekritik.nu har sedan 13 jan 2005 haft texten“.)

  Efter detta blev hugade mediekritiker hänvisade till mediekritik@yahoogroups.com (som startades den 2001-10-12, jag har tankat hem alla mediekritik listarkiv någonsin från Yahoo-servern), där visserligen också Jonas Frankki & Alexander Berman var inblandade.  Denna lista kom att bli min egen introduktion till hur organiserad forummobbing används för att tysta kritik.  Det gick att spåra en del av agenterna, men för att inte riskera att bryta några tabun så ska jag försöka låta bli att tänka på resultatet.  Den drabbade dissikerar metoderna och de använda signaturerna, samt vilka som hakar på, i ett inlägg 2004-09-16 14:12:47.

  Jan-Olof Rönn var med på mediekritik@yahoogroups.com.  Hans sista inlägg där var 2011-07-13 10:03:32.  Och berörde bl.a. mina blinda fläckar.  🙂  Även Torstein Viddal var med där, är kanske fortfarande, jag har inte kollat.  Men vartefter det blev uppenbart för alla att medier inte har verklighetsbeskrivning som mål, så upphörde motivationen att kritisera.  Jag menar, kritik kan påverka någon som önskar förbättra sig, men knappast någon som inte har minsta sådana avsikt.  (Jo, om kritiken är mer påtaglig, som när franska bönder tippar gödsel utanför parlamentet…)

 • Karlsten, en bra rutin är att innan du stänger av någon så bör du påpekat att när en redaktör länkar till en tidning som denne är redaktör för så betraktas det som egenreklam. Du kom inte med det påpekandet alls.

  Eftersom du inte besvarar min tre enkla frågor ovan antar jag att svaren är att utestängningen av mig är permanent och att inte hellre andra Journalistbubblanmedlemmar får länka till NewsVoice.

  Stämmer det?

  Beträffande fråga 3 vill jag gärna veta vilka tidningar man inte får länka till eftersom det ger en fingervisning om hur du buntar ihop NewsVoice med andra tidningar.

  Om du inte vill svara på mina frågor antar jag att dina regler måste testas genom trial and error. Så ni som läser här, bli medlemmar i Journalistbubblan på Facebook och länka till lite olika artiklar i diverse tidningar så får vi se.

 • Emanuel Karlsten!
  Du skrev citat:
  ”Nerikes Allehanda missar helt att göra research och intervjuar en stiftelse som lobbar just för hälsorisker med mobilstrålning. Och det är klart att man får prata med dem, men man borde göra någon typ av koll av dem tidigare. Frågan är om det inte är lika tveksamt att, som Lärartidningen, publicera en annons från stiftelsen: https://pbs.twimg.com/media/BUm__AhCQAAE4_N.jpg:large”:

  Du påstod att journalisten “helt missade att göra research”! Hur vet du det? Brukar du även kritisera journalister som endast intervjuar företrädare för Strålsäkerhetsmyndigheten eller industriföreträdare för IT- och telekomindustrin för att de “helt missar att göra research” och inte ställer “vettiga motfrågor”, dvs om forskningen som visar allvarliga risker och de många experter som varnar för dessa visade risker?

  Ge exempel tack och visa hur du vet att journalisten ifråga”helt missat att göra research”.

  Angående annonsen anser du att det var tveksamt att Lärarförbundet (inte Läkartidningen) tog in en annons från oss som talade om att barn kan få huvudvärk av strålningen från trådlös teknik och som stoppades efter påtryckningar från dina vänner inom VOF och mobilbranschen: Huvudvärk är ett av de vanligaste rapporterade och framforskade symtomen på exponering för wifi och strålning från trådlös teknik. Varför får man inte informera om det i en annons?

  Vilka andra annonser anser du borde stoppas?

  Vad anser du om att den trådlösa industrin marknadsför sina trådlösa produkter mot barnmarknaden utan att informera om att strålningen är cancerklassad “möjligen cancerframkallande”, att barn är särskilt känsliga och att forskningen observerat många allvarliga hälsorisker? http://www.stralskyddsstiftelsen.se/2015/05/190-experter-uppmanar-fn-och-who-att-battre-skydda-manniskor-mot-halsorisker-med-stralning-fran-tradlos-teknik/
  Är det mindre klandervärt än att informera i annonsform att strålningen från trådlösa datorer kan orsaka huvudvärk?

 • Newsvoice: Nej, du är avstängd och jag har noll lust att lägga mer än nödvändig energi här och därför är beslutet enkelt: håll dig inom reglerna för gruppen, eller lämna. Reglerna var enkla, du bröt dem och nu när du fick ta kosekvensen av det uppmanar du andra att ” bli medlemmar i Journalistbubblan och länka till NewsVoice”. Det visar knappast på respekt för de gruppens regler.

  Monastralskydd: Jag förstår inte din slutsats? Jag skriver ju i det du citerade att det är okej att prata med dig. Jag tycker bara att reportern borde läst på lite innan så reportern åtminstone hade haft några vettiga motfrågor och känt till lite fakta (eller åtminstone den fakta som dina åsiktsmotståndare lutar sig på – så jobbar ju journalistiken, att båda sidor ska få komma till tals). Så: Klart att du ska få intervjuas!
  Angående annonsen så har jag gjort tillräckligt med research för att åtminstone _fråga mig_ om en Läkartidning gjort tillräckligt med research. Man får ha olika synpunkter här, detta var min.

 • Jag har inte postat egenreklam på Journalistbubblan. Jag säljer inget när jag tipsar om länkar till intressanta gratisartiklar om media och journalistik skrivna av mig själv, svenska eller utländska journalister. Vissa artiklar handlar om böcker om media.

  Att skylla på att det skulle handla om egenreklam är bara en dålig bortförklaring och efterkonstruktion. Dessutom tror jag Emanuel Karlsten refuserat alla eller nära alla tips jag skickat.

  Mina frågor kvarstår till Karlsten:

  1. Öppnar du Journalistbubblan för mig om jag lovar att aldrig länka till NewsVoice?

  2. Vilka andra tidningar får man inte länka till från Journalistbubblan?

  3. Får journalister som skriver för NewsVoice bli medlemmar i Journalistbubblan och där länka till NewsVoice?

  Jag uppmanar alla att bli medlemmar i Journalistbubblan och länka till NewsVoice och andra tidningar som avviker från Karlstens politiskt korrekta åsiktsbubbla.

 • Står klart och tydligt i reglerna att egenreklam inte är tillåtet. Att gråta ut över att man inte kan hålla sig till en facebookgrupps regler är väl ändå ganska larvigt.

 • Man måste förstå det i sin kontext. Alternativmedia är just nu sedan en tid oerhört hårt ansatt av media som vill att vi ska förstå att den höger extrem och främlingsfientlig. Ett mycket gammalt retoriskt knep att sammankoppla allt som inte passar PK medias agenda som smuts och högerextremt. Nu försöker man med gemensamma krafter i små steg bryta ner yttrandefriheten genom att smutskasta i stället.

 • Jag investerar flera timmar dagligen på att läsa nyheter, debatter, föredrag och historierevision, och känner mig tillfreds med att sen flera år tillbaka endast läsa rubrikerna från svensk etablerad massmedia. SVT följer jag heller inte och har aldrig hört om Emanuel Karlsten tidigare. Sverige har antagligen västvärldens mest vilseledda folk p.g.a. att vi har de sämsta mainstream-journalisterna. Och det beror förmodligen på dåliga journalistutbildningar. De får inte lära sig hur det fungerar att bedriva undersökande journalistik. Kvar är bara agendajournalistik. Ju fler som inte tar del av SVT eller etablerad svensk massmedia ju mer desperata blir låtsasjournalisterna. James Corbett (undersökande journalist) förklarar här hur “Open Source Journalism” fungerar – https://www.youtube.com/watch?v=xrRPP8Fqvh4

  http://www.corbettreport.com finns mängder med djupt granskande journalistik i form av videorapporter, artiklar och intervjuer.

 • Kolla upp ägarförhållandena så förstår du automatiskt agendan!

  Det finns värre saker i vår demokrati, ex. hemlig censur av bombhögerns egna folkpartister på s.k. bloggportaler: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2014/01/24/p-ga-bloggportalers-smygande-censur-en-informationsvideo-fran-en-vietnamesisk-psykolog/

  …videon går dessutom in på varför du sannolikt censurerades bort…

  Det du tipsar om passar helt enkelt inte den agenda dessa mainstream-journalisters arbetsgivare enats om, en agenda som gynnar fåtalet rika knösar (kapitalet) och förslavar folket.

 • Torbjörn, Newsvoice börjar få på tok för många läsare. Det i kombination av att Newsvoice inte cencurerar och vinklar fakta, som maninstream gör, det gör Newsvoice till en obehaglig plats för de som inte vill att objektivitet och sanningar läcker ut.
  Om Newsvoice får på tok för många läsare så att det når ut till för många, speciellt beslutsfattare, då börjar nog allt fler bli orolig för din “hälsa”.

 • Red – BRA JOBBAT! Att du inte är välkommen är en STOR fjäder i din hatt.
  hade du blivit accepterad så där utan vidare, hade jag blivit misstänksam mot dig.
  Detta är ett kvalitetsbevis för Newsvoice!
  Forsätt så!

  ps: själv har jag blvit utestängd fråm SvD:s och SVT:s läsarinlägg. Jag ifrågasätter för mycket. Jag utöver min rätt till egna tankar, vilket absolut inte gillas.

 • Befinner mig utomlands och kan jämföra. Dels är kvaliteten på nyhetsjournalistiken, både vad gäller språk och djup, vida överlägsen än här hemma. I synnerhet från detta lands s.k. etablerade tidningar. (Där jag befinner mig.) Sedan får även fler olika slags röster komma till tals och bemöts med fakta och väl genomtänkta argument, även om jag märker att en viss typ av nyheter får mer spelrum än andra. MILSVID skillnad när det gäller verbal kompetens hos politiker, där vi inte bara serveras floskeldränkta uttalanden som de flesta journalister här sväljer med hull och hår. Dagens generation journalister måste varit stöpta redan från dagis… Vill inte hem…

 • Emmanuel Karlsten, en stor eloge till dig för att du dyker upp i kommentarsfältet här. Dialog är ju det viktigaste i ett öppet och demokratiskt samhälle och att jobba för förståelse istället för polarisering. jag skulle gärna vilja att du svarar både på redaktörens och på monastralskydds kommentar ovan. Jag tror säkert att redaktören till och med skulle ge dig plats med ett artikelsvar på Newsvoice. (Inte sant, sassersson?) Då skulle det på allvar kunna bli en öppen diskussion om hur journalistiken fungerar, det offentliga samtalet, källkritik, research och källhänvisningar, samt hur man får en mediautvecklingen som stödjer åsikt- och rapporteringsmångfald på allvar. Det är ett stort och viktigt ämne som återkommer ofta i den här tidningen. välkommen in i diskussionen!

 • Nej, detta är inte en marginell nyhet. Det är viktigt att rapportera och diskutera varje gång detta inträffar. Ett öppet och demokratiskt samhälle bygger på öppen diskussion och respekt för andras rättigheter att uttrycka sina åsikter och sin uppfattning om världen oavsett om man delar dessa åsikter eller ej. Varje gång denna rättighet begränsas är det viktigt att det belyses. I synnerhet när begränsningen genomförs av sådana som påstår sig jobba för yttrandefrihet och åsiktsmångfald.

 • Karlsten, öppnar du Journalistbubblan för mig om jag lovar att aldrig länka till NewsVoice?

  Vilka andra tidningar får man inte länka till från Journalistbubblan?

  Får journalister som skriver för NewsVoice bli medlemmar i Journalistbubblan?

  Får journalister som skriver för NewsVoice bli medlemmar i Journalistbubblan och där länka till NewsVoice?

 • Det vore väl bra att också tillägga att reglerna för gruppen förbjöd just egenreklam?
  I övrigt är jag inte P4- eller sr-anställd utan helt egen och fristående.

 • Som dubbad riddare av stora ord har Emanuel Karlsten visat att frihet och demokrati får utspelas i en sandlåda.. Om inflationen sjönk med räntorna ner i outgrundliga djup, så tog djuret helt andra värdkroppar..

  På samma sätt visa sig den allt större “politiken” ha grundats på samma begränsade plats och befrämjat en mystisk karriär i ett politiskt träsk. Svenska folket har till slut fått de politiker och den journalistik den korrumperade makten tycker vi behöver..

  Det började med ett fegt politiskt mord i korsningen Sveavägen/Tunnelgatan.. Sedan har demokratin, ordet, journalistiken, friheten, självständigheten och välfärden utsatts för slutgiltiga lösningar och bränts i överhettade ugnar. Folkviljan ska helst leva i hotande skräck och ovisshet..

  Låt aldrig minnesbanken raderas över det faktum att bankerna har mitt i krisen aldrig haft så mycket pengar att sitta på medan journalistik i malströmmen blivit allt andefattigare..

 • “Alla som är intresserade av att diskutera journalistik kan gå med.”

  Varför inte gå honom till mötes, och “signa up”?
  Bredda samtalet lite, kanske?

 • Artikeln är inte alls en marginell nyhet. Tvärtom har den ett stort nyhetsvärde då helt osynliga, och tillika helt odemokratiska, maktstrukturer “visar upp sig” i små detaljer. Av det lilla kan vi alltså utläsa något mycket större. Den här “marginella” händelsen kan alltså ses som uttryck för en slags fraktal struktur som återspeglar bortträngningsmekanismer av åsikter (och människor) som avviker från högst standardiserade tankevärldar på olika skalnivåer.

  Att en person som kallar sig för debattör och jobbar på ett offentligt mediebolag kan få hålla på med utrensning av avvikande åsikter på sin fritid är något som är värt att kasta sökarljuset på.

  Karlstens handling kan betecknas som ett nederlag för det offentliga samtalet. Vi kan inte ta hans sk nyhetsrapportering på allvar.

 • Vad Emanuel Karlsten säger och vad han i själva verket gör verkar vara två helt skilda ting.
  Nedan citat är från Emanuel Karlsen som likt andra skällande Voffare ogillade att jag blivit intervjuad i Nerikes Allehanda hösten 2013 utan att förklara VARFÖR det är fel. Är jag en brottsling? Uppmanar jag till brottsliga handlingar? Nej.Jag gör bara det som myndigheten Strålsäkerhetsmyndigheten borde göra men inte gör och även den granskning av frågan som tongivande medier och journalister som Emanuel Karlsten på SR borde göra men inte gör.
  Tidningsredaktionen utsattes därpå i sedvanlig ordning för en spärreld av utskällning för att de låtit mig framföra fakta om den trådlösa teknikens hälsorisker i synnerhet för barn. Dr Mats Reimer kontaktade både chefredaktör och journalist från sitt mottagningsrum på barnläkarmottagningen i Mölnlycke och uttryckte sitt ogillande.
  Här är artikeln in Nerikes Allehanda som Emanuel Karlsten, hans vänner inom VOF samt mobilindustrin ogillade.: http://na.se/nyheter/nyheter/1.2221157–okanda-halsorisker-med-mobilstralning-
  Emanuel Karlsten uttryckte även att det var fel att Lärartidningen tagit in en (betald) annons från oss. Lärarförbundet stoppade vidare annonsering efter påtryckningar från Voffare och sannolikt även branschen med bland annat världens smartaste marknadsförare.
  Citat Emanuel Karlsten “Nerikes Allehanda missar helt att göra research och intervjuar en stiftelse som lobbar just för hälsorisker med mobilstrålning. Och det är klart att man får prata med dem, men man borde göra någon typ av koll av dem tidigare. Frågan är om det inte är lika tveksamt att, som Lärartidningen, publicera en annons från stiftelsen: https://pbs.twimg.com/media/BUm__AhCQAAE4_N.jpg:large“:

  Min fråga till Dig Emanuel Karlsten är: Vilken “research” är det du gjort innan du uttalar dig om att det är fel att jag får bli intervjuad i dagspress? Och vilken research har du gjort innan du uttrycker att det är fel av Lärartidningen att ta in en annons som visar att barn kan få huvudvärk av surfplattor/läsplattor?

 • Att det är tröttsamt att mediefrihet, informationsfrihet och demokrati som synes icke är en del av Sverige och övriga världens “normala” standard inom journalistiken, det är mycket tröttsamt. Det är som synes också ett enormt stort hot emot demokrati och rättssäkerhet i detta land Sverige.

  Sverige tog bort ämbetsmanna/tjänstemanna ansvaret 1975, i demokratisk ordning av Sveriges riksdag. Alltså sen dessa är ingen personligt ansvarig för beslut inom politiken och i makt/myndighetsutövning. Gynnar det demokrati och rättssäkerhet i Sverige att beslutsfattare inom politiken och makt/myndighetsutövningen är helt utan eget personligt ansvar?

  Udo Ulfkotte har delgett oss alla om hur som synes läget är “alla större mainstream-medier i väst är köpta och kontrollerade av industriella finansintressen, politik och underrättelsetjänster som tex CIA.”

  Källa till citatet ovan
  https://newsvoice.se/2014/10/08/erkand-tysk-journalist-avslojar-hur-vastmedia-styrs-av-underrattelsetjanster-och-finansintressen/

  Torbjörn, du vet om allt detta, varför blir du alls förvånad?

  Det är en som synes “standard” inom Sverige, utvecklad sedan 40 år tillbaka, att som synes makt- och myndighetskorruptionen är den “gällande” agendan i Sverige. Sanningen om Sveriges “demokrati och rättssäkerhet” bör intressera även våra grannländer och övriga världen.

  Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt vid Uppsala universitet delger i en artikel följande, citat;

  “Återinför personligt ansvar för politiker som begår tjänstefel. Det föreslår en ny ESO-rapport för att komma till rätta med det svenska lagtrotset.

  Trotset mot lagar och domstolar i svenska kommuner och landsting saknar motsvarighet i hela övriga Norden.”

  Samma artikel, citat;

  “Tjänstemannaansvaret inskränktes i och med den offentliga ansvarsreformen 1975. Man trodde att risken att inte bli omvald skulle räcka som reglering för förtroendevalda politiker, förklarar Olle Lundin. När trotset ökat har lagstiftarna försökt komma åt det på olika sätt, men inte med sanktioner mot enskilda.

  Förslag om personligt ansvar har lagts fram i flera utredningar genom åren men inte lett någon vart. Ofta har det bemöts med att det blir för svårt att rekrytera lokalpolitiker, ett argument som Olle Lundin avfärdar:
  – Jag talade med en finsk kollega som aldrig hört talas om en enda kommunpolitiker som medvetet fattat beslut i strid med gällande lagar och regler.

  I Finland har man behållit den gamla betydelsen av tjänstefel. Politiker har personligt straffrättsligt ansvar för lag- och domstolstrots. I Danmark finns också ett personligt ansvar och i Norge finns en tillsynsmyndighet som kan upphäva eller ändra kommunala beslut.

  Olle Lundin beskriver hur kolleger från de övriga nordiska länderna ”satt som fågelholkar” när han beskrev det svenska trotset. De trodde honom knappt.”

  källa till ovan citerat

  http://www.sjukhuslakaren.se/vill-satta-tumskruvar-pa-trotsiga-politiker/

  Apropå Sverige, “Är SVERIGE en trovärdig avtalspartner?” om det kan du läsa mer om genom att klicka på länken nedan

  http://static.bloggproffs.se/wp-content/blogs.dir/38861/files/2015/05/%C3%84r-SVERIGE-en-trov%C3%A4rdig-avtalspartner-av-Assar-Fager-20150522-5-sidor.pdf

  Det finns en del att “gräva i” och lyfta upp i debatten

  Ulf Bittner, en av tre i arbetsgruppen AMBU
  http://eueeshealthcare.bloggproffs.se

 • Det känns egentligen tröttsamt att behöva lägga ut denna marginella nyhet, men jag tycker ändå det finns en poäng med att nämna denna utestängning som ett exempel på vissa journalisters fåniga beteenden jämförbart med hur Riksdagsman Jan Lindholm nyligen blev behandlad av två journalister på Aftonbladet resp Sveriges Radio. Lindholm hade som bekant länkat till NewsVoice, en “förbjuden handling”.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *