Gotland: Ojnareskogen skyddas – Naturvännerna vann striden mot Nordkalk

2
529

international-bill-of-digital-rights
Ojnareskogen och Bästeträsk på Gotland blir Natura 2000-område. Det beslutade regeringen på måndagen, skriver Epoch Times. Naturvännerna vann till slut den fleråriga striden mot Nordkalk och vissa näringslivspolitiker.

Text och foto: Susanne W Lamm, Epoch Times

“Striderna kring Ojnareskogen och Nordkalk AB, som önskar bryta kalk i området, har pågått i tio år nu. I mars hamnade frågan på regeringens bord, och den sista augusti meddelade vice statsminister Åsa Romson på en presskonferens att regeringen har fattat ett beslut.”

Regionsombud för Miljöpartiet i Kalmar län Lisa Wanneby är nöjd.

“Man har vägt in, man har lyssnat på de vetenskapliga argumenten, man har lyssnat på länsstyrelsen och man har lyssnat på naturvårdsverket. Det är ett klokt beslut”, sa Wanneby via telefon till Epoch Times.

Läs mer i Epoch Times


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Uffe Johansson
Gäst
2 september 2015 kl 10:33

Härligt!

Raphael Mabo
2 september 2015 kl 14:03

Bra!