Jägaren som sköt en av Afrikas största elefanter identifierad

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 oktober 2015
- NewsVoice redaktion
Afrikansk elefant. Foto: เอกลักษณ์ มะลิซ้อน. Licens: Free for commercial use No attribution required, Pixabay.com

NewsVoice has been forced to change the text in this article (Jan 2019) due to a legal threat from the German law firm Irle Moser which claims their client has been defamed. NewsVoice’s article was based on an article published in the British news paper The Telegraph. Many news outlets have decided to redact their equivalent articles about this case but not all in the UK. – The Editor


Den utpekade elefantjägaren figurerar i media. Skärmdump: The Telegraph
Den utpekade elefantjägaren figurerar i The Telegraph.

Medier runt om i världen har publicerat namnet på den tyska jägare som sköt en av Afrikas största elefanter. Djurrättsaktivister och naturvänner rasar över dödandet som anses vara baserat i ren egoism och upphetsning över att i jaktkretsar bli känd.

Jägaren heter [raderat] och är VD på ett större tyskt fastighetsbolag [raderat] baserat i Berlin.

När det blev känt att den största elefanten som observerats i Zimbabwe var skjuten utlyste djurrättsorganisationen PETA en hittelön på 10,000 kr till den som kunde identifiera jägaren, som då blev angiven.

“[redacted], a real estate CEO, was named by three separate sources as the hunter who sparked global anger after killing what is thought to be the biggest elephant killed in Africa for almost 30 years.” / The Telegraph, Zimbabwe elephant hunter identified as German property mogul

“This cowardly, miserable trophy hunter thought he could get away with gunning down a majestic elephant, posing with his corpse, and concealing these despicable actions from the public,” sa Ingrid Newkirk vid PETA, We’ve ID’d Slayer of Huge African Elephant

Det har framkommit att [raderat] betalade över en halv miljon kronor för att få skjuta elefanten i Zimbabwe.

Text: NewsVoice | Afrikansk elefant. Foto: เอกลักษณ์ มะลิซ้อน. Licens: Free for commercial use. No attribution required, Pixabay.com


Så här kan du stötta Newsvoice