EMA:s frikännande av HPV-vaccinerna kan skapa ännu större epidemi av vaccinskador

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 9 november 2015
- Torbjörn Sassersson
Johan Thor - Foto: Resumé

HPV-vaccin frikänns - DNDEBATT. “Risken för att drabbas av syndromen POTS eller CRPS är inte större om man vaccinerar sig mot livmoderhalscancer. Det konstaterar den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA som nu är klar med sin utredning”. Det skriver Marit Sundberg för DN i en artikel från den 5 november.

Carl Johan von Seth tar tillfället i akt och skriver den 6 november för DN att “SR sprider vanföreställningar om vaccin”. Von Seth passar även på att ge sajten Vaken.se en känga för att denne använder SR Kaliber som källa. Kaliber har undersökt skandalen på djupet genom att besöka Danmark och har där fått en annan uppfattning oavsett vad EMA påstår.

Det är framförallt i Danmark som ett stort motstånd väckts inom Norden mot HPV-vaccinerna. I hela Europa har 11, 000 fall av misstänkta biverkningar inrapporterats, skriver Kaliber. Trots det slår den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA fast att massvaccinationerna inte har resulterat i ett ökat antal sjuka. Antalet – omkring 150 fall per miljon människor – är detsamma som innan vaccinet började användas, skriver DN.

Carl Johan von Seth skriver att ett enigt vetenskapligt råd och en samstämmig skara medlemmar av EMA:s säkerhetsråd gått igenom alla studier och skjutit tesen – att HPV-vaccinerna kan ge allvarliga skador – i sank.

Ändå har 1000-tals flickor i Europa drabbats av olika grader av allvarliga biverkningar efter HPV-vaccinationerna, så allvarliga att de anmält skadorna. Någon förklaring till varför de drabbats erbjuder varken EMA eller von Seth. Återstår att se hur dessa flickor nu ska “hanteras”, som inbillningssjuka?

ArcanumSkolan 2024

HPV-vaccin - Johan Thor lobbyistInnan segern utropas av vaccinindustrin och vaccinernas försvarare måste självklart EMA:s undersökning kontrolleras i sömmarna och frågan är om den klarar en professionell granskning av en oberoende utredningsgrupp. Klart är att den måste tillsättas av folkliga krafter annars kommer epidemin av vaccinskador att fortsätta växa.

Snart ska miljontals pojkar få HPV-vaccin mot analcancer, en sjukdom som ingen hade hört talas om innan PR-mannen Johan Thor blev årets lobbyist 2008 efter att han och GlaxoSmithKline sålt in HPV-vaccinerna till ett lättcharmat etablissemang. 

Text: Torbjörn Sassersson | Foto på Johan Thor: Resumé

Relaterat

SR Kaliber: Om en utlovad granskning som aldrig blev av: “Om vi inte tar människors oro på allvar så förlorar de förtroendet för vaccinet”

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq