NATO:s jätteövning “Trident Juncture Exercise” har avslutats

5
218

NATO:s största övning på 13 år på Sicilien Trident Juncture Exercise har avslutats. Den omfattade övningar i luften, till lands och till sjöss med 36, 000 man från fler än 30 länder.

NATO-generalen Alexander Vershbow sa vid invigningen av jätteövningen att Trident Juncture Exercise demonstrerar att NATO kan hantera alla situationer från konventionell krigföring till mer subtilt hybridkrig och propaganda, skrev Daily News.

NewsVoice verkar enligt Google vara det enda svenska media som skrivit om övningen.

Källa: NATO OTAN

Fler filmer

Trident Juncture Exercise - NATO, 2015

Bild: NATO


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
5 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Mayne Sundewall Hopkins
Mayne Sundewall Hopkins
7 november 2015 kl 19:59

Jamenvisst “..att NATO kan hantera alla situationer från konventionell krigföring till mer subtilt hybridkrig och propaganda..” gör ju världen väldigt mycket fredligare ..NOT!!! 🙁

Agneta Norberg
Gäst
7 november 2015 kl 20:30

Bra att News Voice tar upp dessa ohyggliga krigsförberedelser som ju pågår i Sydeuropa. Lika nedtystad som denna övning är krigsövningarna i nordområdena med de ofantliga vinterstridsövningarna Cold Response 1,2,3,4,5,6 som genomförts i norra Norge och Norra Sverige. Cold Response nr.5.(16.300 soldater) fick allmänheten kännedom om, eftersom ett plan flög i Kebnekajse. Inför de ofantliga flygstridsövningarna Arctic Challenge Exercise och de stora landstigningsövningarna i Balticum har tystnaden varit dånande(Sverige är med). USA har idag omringat hela Euroasiatiska kontinenten med militärbaser och i de baltiska länderna Estland, Lettland och Litauen har USA etablerat flygbaser i alla länder. Ibland sniffar stridsflygplanen alldeles i närheten av St Petersburg. Med denna stads krigsminnen kan man förstå att stödet till Putin ökar.

Anders Romelsjö
Gäst
8 november 2015 kl 11:01

Bra nog har det varit protester mot övningen runtom i Spanien. Fredsaktivister trängde sig in på NATO-basen Sierra del Retin nära Cadiz, rapporterar Flamman. Man har intervjuat H. Molander i fredsnätverket Ofog som deltog i protesterna. Han säger kloka saker “Varken Sverige eller något annat land i världen behöver Nato med dess kärnvapen som skydd mot de utmaningar såsom klimatförändringar som världen står inför idag. Tillsammans behöver vi verka för en värld utan gränser och för en jämlik fördelning av jordens resurser”.

Desto värre är då regerings allt djupare samarbete med NATO:s chefsstat, USA. Visserligen skriver Wallström och Hultqvist på DN Debatt igår att Sverige ska vara alliansfritt och ej gå med i NATO, men begreppet alliansfrihet förlorar sin egentliga mening med Sveriges politik.

Varför inte ha försvarssamarbete även med Ryssland, om man nu ska ha detta med stormakter!? Om man nu – med all sannolikhet inbillar sig – att Ryssland är främsta hotet. “If you cannot betat them join them”!

Tisdag kl 10 sker mötet “Ryssland och svensk säkerhetspolitik” på ABF-Stockholm där f.d. Moskva-ambassadören Sven Hirdman presenterar sin bok.

25/11 kl 13-1530 ordnas seminariet “Sverige på väg in i NATO?” i Riksdagshuset av bl.a. “Nej till NATO”

Julius
Julius
8 november 2015 kl 12:08

NATO fungerar så länge det finns inte en motpart som sätter motstånd mot de.Det är ungefär som teori och praktiska verkligheten.Ett bra exempel på detta är förra årets förödmjukelse av deras krigsfartyg på Svarta Havet när de kom för nära Krim och Ryssland skickade ett gammalt MIG plan som slog ut allt el och kommunikation på deras “MODERNA FARTYG” de var helt paralyserade,kunde inte göra något bara titta vad som händer.Så mycket är värt denna uppvisning. 0000 på kubiken.

Agneta Norberg
Gäst
10 november 2015 kl 15:11

Mötet är kl 18.00 på ABF.Agneta