Sveriges kommuner tvingas ta emot 20 000 flyktingar 2016 – Många skolor tar inte emot någon

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 26 november 2015
- NewsVoice redaktion
Ylva Johansson (S) och Gustav Fridolin (MP) - Foto: Regeringen

Ylva Johansson (S) och Gustav Fridolin (MP) - Foto: Regeringen

Alla svenska kommuner tvingas att ta emot migranter som fått uppehållstillstånd och skolor ska utbilda ensamkommande barn. Den nya lagen som klubbades idag innebär att kommunerna måste ta emot 20, 000 flyktingar from 1 mars 2016.

Sammanställning: NewsVoice | Ylva Johansson (S) och Gustav Fridolin (MP) – Foto: Regeringen

“En tredjedel av alla nyanlända barn tas emot av endast fyra procent av landets skolor. Var femte skola tar inte emot en enda nyanlända asylsökande. Friskolors ovilja pekas ut som orsak till den skeva fördelningen”, skriver Statskoll.se.

“Några kommuner tar ett stort ansvar, andra gör det inte”, sade arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, när hon presenterade propositionen om etablering av nyanlända som regeringen beslutade om tidigare på torsdagen, vid en presskonferens på Rosenbad”. – Epoch Times.

Läs mer i Epoch Times

Läs mer på Statskoll.se

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice