Bern: “Varför inte slå vad med en klimatalarmist?”

publicerad 2 december 2015
- av Lars Bern

Lars Bern - Foto: Torbjörn Sassersson,   NewsVoice.sePersonerna på bilderna här och en lång rad andra säger sig alla tro att vi går mot katastrofala klimatförändringar på grund av utsläpp av den gas som är livets viktigaste beståndsdel - koldioxid! De kräver radikala och fruktansvärt dyrbara omställningar av vårt samhälle som kommer att sätta punkt för det vi kallar välfärd för all framtid. 

Text: Lars Bern

personerDe menar att detta måste vi offra för att rädda världen. Det är alla dessa makthavare som framtvingat den stora klimatkonferensen COP21 som pågår i Paris.

Hur ser då den observerbara verkligheten ut? Jo, med klimatet är allt normalt trots att man i över två decennier larmat om att inom några få år är det för sent. Ingenting av det man larmat om har inträffat, isen i Arktis ser idag ut precis som för två decennier sedan och antalet extrema väderhändelser är helt normalt, snarast något mindre. På i stor sett alla områden har deras larmande som pågått sedan början av 1990-talet varit falsklarm.

Alarmisterna vet mycket väl att alla deras larm med mycket stor sannolikhet är falska. Det klimatdebatten handlar om har väldigt lite att göra med den observerbara utvecklingen, det vet de. Den här frågan handlar bara om makten över våra liv och vår frihet som människor. Alarmisterna livnär sig på larmandet.

Så, mitt råd till er alla är att...

Läs vidare i inlägget på Berns blogg