Bern: “Varför inte slå vad med en klimatalarmist?”

publicerad 2 december 2015
- Lars Bern

Lars Bern - Foto: Torbjörn Sassersson,  NewsVoice.sePersonerna på bilderna här och en lång rad andra säger sig alla tro att vi går mot katastrofala klimatförändringar på grund av utsläpp av den gas som är livets viktigaste beståndsdel – koldioxid! De kräver radikala och fruktansvärt dyrbara omställningar av vårt samhälle som kommer att sätta punkt för det vi kallar välfärd för all framtid. 

Text: Lars Bern

personerDe menar att detta måste vi offra för att rädda världen. Det är alla dessa makthavare som framtvingat den stora klimatkonferensen COP21 som pågår i Paris.

Hur ser då den observerbara verkligheten ut? Jo, med klimatet är allt normalt trots att man i över två decennier larmat om att inom några få år är det för sent. Ingenting av det man larmat om har inträffat, isen i Arktis ser idag ut precis som för två decennier sedan och antalet extrema väderhändelser är helt normalt, snarast något mindre. På i stor sett alla områden har deras larmande som pågått sedan början av 1990-talet varit falsklarm.

Alarmisterna vet mycket väl att alla deras larm med mycket stor sannolikhet är falska. Det klimatdebatten handlar om har väldigt lite att göra med den observerbara utvecklingen, det vet de. Den här frågan handlar bara om makten över våra liv och vår frihet som människor. Alarmisterna livnär sig på larmandet.

ArcanumSkolan 2024

Så, mitt råd till er alla är att…

Läs vidare i inlägget på Berns blogg

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Vi får väldigt sällan höra i MSM vad kritiker till klimathotsberättelsen säger. På följande länk finns en 6 tim streamad film från #COP21 sceptic conference i Paris igår.

  http://wattsupwiththat.com/2015/12/07/watch-live-stream-from-paris-cop21-skeptic-conference-here-including-new-film-climate-hustle/

  Recension av filmen “Climate hustle”; http://www.breitbart.com/london/2015/12/08/climate-hustle-perfect-antidote-al-gores-inconvenient-truth/

 • Världsekonomin för några få är ju det tydliga målet för all desinformation. Man kör halmgubbedebatter grundade på decennier av mätningar som ofta saknar relevans. Den ”globala uppvärmningen” fick sina mätvärden från 6,6% av jordens yta som skrevs upp statistiskt att gälla för 40% av informationsmängden. Nu har vi på ett par år under kafferepsaktiga skendebatter och floskler gått från denna globala uppvärmning till en ”förändring”. Nästa steg blir då antagligen en nedkylning. Vem betalar för detta hattande och denna parasitering som istället kunde användas i riktigt miljöarbete? Kort presentation av tokeriet från James Corbett. https://www.corbettreport.com/what-is-the-average-global-temperature/

 • @Ida. En transhumanist/politiker skulle svara “halleluja” på din fråga. En sådan massförstörelse av biologiska livsformer är elitisternas mål. Vad vi har kvar efter förintelsen är en massa robotar och klonade cyborgs som producerar virtuell verklighet och syntetiska livsformer … Det finns naturligtvis inga äkta människor kvar då eftersom vi tagits av daga dessförinnan. Vad vi ser idag är resultatet av en planerad holocaust av gigantiska mått. Vi kan ana vilka som står bakom.

 • Om man skulle säga såhär, när vi har tagit sista trädet, förgiftat alla våra sjöar och hav, utrotat alla djur, vad har vi kvar då?

 • Sofia: Noterar att länken handlar om UNEP – “United nations environmental program” som startade 1971. FN fick då ett mycket hastigt påkommet “intresse” för miljön med ambitioner om att satsa på förnyelsebar energi. Klimatfrågan väcktes som en affärsidé för att rädda USA:s ekonomi när Bretton woods-systemet brakade ihop 1971 då guld, som garant för dollarn, ersattes med fiatpengar som skapades från ingenstans.

  Det blir väldigt tydligt att klimathotet handlar mindre om hot och mer om ett löfte som ska driva världsekonomin framåt. Stefan Löfven talar bl a om att satsa miljarder i utveckling av bioenergi – det “gröna guldet” – som ska skapa nya arbetstillfällen. Om klimathotet hade varit verkligt skulle vi behöva lägga om vår livsstil helt och återgå till mer naturnära leverne.
  Istället ska vi gasa på – tuta och köra – fastän med grönt guld i våra tankar.

  http://www.socialdemokraterna.se/upload/Stefan_Lofven/Artiklar/grona_guldet.pdf

 • Jorden är 4,5 miljarder år. Tydligen är det helt obekant för alarmisterna att det under denna tid förekommit mängder av Istider och lika många heta värmeperioder som smält isarna. Att skylla allt på oss människor är löjligt. Är det svårt att tänka till vulkanutbrott, utsläpp fr havs
  bottnar förändringar i solaktivitet samt att människan c:a 2010 beräknas uppgå till 9 – 10 miljarder, som fiser och har sig?.

 • Fox News diskuterar filmen “climate hustle”. “Watch Sean Hannity feature the first clips of CFACT’s ground-breaking new film “Climate Hustle.” Warm, cold, more snow, less snow, dry, wet, you name it, the global warming crowd attributes it to “climate change.” They’ve gotten away with this double talk long enough. It’s time to take them down.”

  http://www.cfact.org/2015/12/03/first-clips-of-climate-hustle-air-on-hannity-devastate-warming-hype/

 • Det finns hopp för världen! På måndag 7/12 blir det galapremiär för filmen “Climate Hustle” skeptical documentary i Paris. Hoppas att filmen kan höja debattnivån i Paris och att folk kan ta sig ur klimatkidnapparnas lömska grepp.

  “CFACT will hold the world premiere of its long-awaited Climate Hustle skeptical documentary film at an invitation-only red carpet event in Paris during the UN’s COP 21 international summit on climate change.

  Featuring interviews and comments from more than 30 renowned scientists and climate experts, Climate Hustle lays out compelling evidence that devastates the global warming scare. Film host Marc Morano, founder and publisher of CFACT’s award-winning Climate Depot news and information service, leads viewers on a fact-finding and often times hilarious journey through the propaganda-laced world of “climate change” claims.

  The film is the first climate documentary to profile scientists who have reversed their views from supporting the so-called “consensus” position to a conversion to skepticism. The film also profiles politically left scientists who have now declared themselves skeptics of man-made global warming and United Nations scientists who have now turned against the UN for “distorting” climate science.

  Read more: http://www.climatedepot.com/2015/11/29/skeptical-climate-documentary-set-to-rock-un-climate-summit-film-to-have-red-carpet-premiere-in-paris/#ixzz3tIGBshUM

 • Peter

  Det låter som du söker ursäkter för att själv slippa göra förändringar. Och du verkar förväxla prylar och status med livskvalité. Det mest miljövänliga vi kan göra är att LÅTA BLI att köpa eller åtminstone minska ner på våra inköp. Att stanna hemma på semestern kostar mindre än att resa. En cykel kostar fortfarande mindre än en bil, liksom en liten bil är billigare än en stor. För att gå ännu längre: en begagnad cykel är ännu billigare och en begagnad småbil likaså. Bara för att nämna några alternativ som gynnar miljön, minskar egot och förmodligen gör oss till bättre människor.

 • Det har inget alls med klimatet på den här planeten att göra! Allt det här tramset handlar om olika sätt att urholka människors tillgångar på. Vi får betala för det liv vi lever, med produkter vi inte kan eller får förändra. I alla lägen så får vi, de vanliga människorna, välja mellan pest eller kolera bland skitprodukter.

  Vi skulle kunna använda sånt som FAKTISKT är bra för miljön, men prisnivån för sådana produkter/lösningar ligger mest i linje för dom som tjänar miljontals kronor om året. Vi som har “normal” ekonomi och begränsad budget får nöja oss med att välja bland skit o skit!

 • Agendan är att införa en CO2 skatt för alla oss som andas ut CO2.
  Man vet inte om dessa förespråkare är onda “god människor” och därmed naiva och följer den allmänna strömmen eller om det är betalt for det, som Al Gore. De skulle mycket bättre kämpar om att få bort alla de skadliga kemikalier som vi och naturen utsätts för. CO2 sugs ju opp av plantorna som i sin tur ger oss O2, men alla de andra gifter som framställs inom industrin och som inte är naturlig de kan leder till en naturkatastrof.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *