Beyoncés undervattensvideo och NewsVoice – Det som ser ut som “fake” kan vara verklighet

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 31 december 2015
- Torbjörn Sassersson red.

Två franska fridykare i världsklass, Guillaume Nery och Alice Modolo, skapade magiska scener för Beyoncés undervattensvideo för låten “Runnin”. Videon spelades in i Polynesien på ned till 15 meters djup. Guillaume springer på korallbotten med jeans och T-shirt. Samtidigt springer Alice upp och ner på vattenytan.

Underwater-video-Beyonce-Cosmopolitan“We had four days of shooting in Polynesia. At the beginning, I thought it would be a holiday with coconut trees and sun, but that was really not the case.”

“I’m used to diving with a mask, suit, and nose clip. I realized it would be very challenging to have nothing on my face and wearing jeans and having no weights.”

“We had to use the current, and that was very important for the shooting because it’s easier for Guillaume to run with the currents.”

Cosmopolitan: What It Was Like to Shoot the Breathtaking Underwater Video for That New Beyoncé Song

NewsVoice kommentar

Vid en första anblick misstänker tittaren kanske att hela videon är inspelad med specialeffekter och green screen i en studio med pool, men ibland överträffar verkligheten dikten. Vad som ser ut att vara “fake” är inte “fake” utan faktisk verklighet.

Det ser ut som om han springer på korallbotten med jeans
för att han springer på korallbotten med jeans.

Låt oss påminna oss om det när vi idag passerar in i 2016. Vad som ser ut att vara “fake” eller bara en “konspirationsteori” kan vara faktisk verklighet. Låt 2016 bli det år när djupare sanningar om verkligheten, samhället och världen blir mevdetandegjorda på djupet och bredden.

Jag inbjuder dig att i kommentarsfältet granska allt som vi publicerar med målet att sålla bort alla eventuella  green screens och rökridåer. När andra tidningar stänger ned fri debatt eller refuserar avslöjande repliker fortsätter NewsVoice att avprogrammera genom att publicera det som stör den ofta falska tillrättalagda ordningen. På det viset kan NewsVoice, och du som engagerad läsare, tillföra nytta.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör

Music video by Naughty Boy performing Runnin’ (Lose It All). (C) 2015 Naughty Boy, under exclusive license to Virgin Records Ltd

VIDEO CREDITS

Director: Charlie Robins
Co-Director: Julie Gautier of Les Films Engloutis
Producer Sarah Tognazzi
Exec Producers: Sarah Tognazzi & Sasha Nixon
Production Company: Forever Pictures
Video Commissioner: James Hackett
Cast: Guillaume Nery & Alice Modolo
Director of Photography: Jacques Ballard
Camera Assistant: Arthur Lauters
Safety Diving Services: Y Aka Plongee, Rangiroa
Safety Divers: Katy Corviolle, Wlad Brouillet & Virginie Levallois
Boat Captains: Tema & Alexis
Editor: Leo King @ Stitch
Colourist: Paul Harrison @ Finish
Flame Artists: Judy Roberts, Andy Copping, Jason Watts @ Finish
Sound Design: Davo McConville


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Om du vill inbjuda till granskning, hur kommer det sig då att man ibland spärras och förhandsmodereras få fort man uttryckt sig det minsta kritiskt till en publicering?

 • Jag tittade snabbt på din Avatar Anders, och undrar lite då vad du själv har för “förankring i vår vackra värld “?

  Kan du ens utifån vetenskapliga metoder bevisa att du är en människa, eller att du är den person som ditt körkort säger? Men det kanske fortfarande är indraget? Vad du kommer att svara blir för mig som hörsägen, men är inte fakta.

  Med sådan nedpimpat utseende så är bra gjort att kunna skriva fullständiga meningar. Raka dig och skaffa dig riktigt och anständigt hår, “människa”! Sla du se ut så ett år till.

  Vad händer med folks självinsikt – ska den “vackra världen” bara vara tomma ord. Du kanske talar om den för att du trots allt saknar den i ditt liv?

  /K (vacker, snygg, anständig och rakad – och ingen odräglig sak till skäggmurvel som gömmer sig bakom löjliga attribut och svart huva)

 • Lite synd då att många av de artiklar som kommer härifrån inte har någon förankring i vår vackra värld utan är baserade på hörsägen och hittepå.
  Att de emotsäger vad som är vetenskapligt verifierade sanningar, och det inte med fakta utan med hittepå. Om det vore med vetenskapliga metoder framtagna bevis, så.vore det bra. Men det finns alldeles för mycket i “newsvoice” som bara är tyckande, anekdoter och rent hittepå.

  Så nej, jag har inte någon förhoppning om att Newsvoice kommer att bli bättre i år mot föregående år.

 • Uppskattar att NewsVoice bjuder in till granskning från alla vinklar. Den här vackra videon, är en bra symbol kanske? Den är sevärd även om den varit falsk, men får en ytterligare dimension av intresse i och med att den är på riktigt. Många ämnen är svåra bedöma dess falskhet eller riktighet. Jag skulle inte kunna bedöma den här videon t.ex. då jag inte har några djupa erfarenheter av att skapa film eller video. Däremot får man tro på det som sägs många gånger. Ibland blir summan av alla oberoende rapporter det, som kan avgöra vad man väljer att tro på. De skadliga lögnerna är viktiga granska naturligtvis, men inte alltid lätt identifiera. Ofta är det inte direkt nya avslöjanden, utan nya hopkopplade sammanhang av redan kända data, som ger ny sanning. Jag uppskattar de mesta som kan visas upp i nytt och lite sannare ljus. Det finns massor av tillrättalagda och i längden mer eller mindre skadliga “sanningar” att ösa ur för “avprogrammering” eller upprättelser.
  Tack för läsvärda, tänkvärda artiklar och kommentarer och Gott Nytt År!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *