Fotbollturneringar stödjer hälsofrågor i utvecklingsländer

publicerad 20 december 2015
- Extern skribent

P. Shetty hjälper människor i nöd genom fotboll. Hon samlar in pengar genom en fotbollsturnering där pengarna främst går till barn. Turneringen hålls årligen och kallas för ”Kick4Life All Star Cup”.

P. Shetty arbetar som konsult vid insamlingsaktioner och med marknadsföring i sportsammanhang. Hon har också doktorerat i sport-management och fotbollsaffärer samt arbetat för “Kick 4 Life”.

Kick-4-LifeShetty använde “Kick 4 Life” som en kanal för sin insamling. “Kick 4 Life” är en välgörenhetsorganisation som är registrerad i England och som arbetar för att höja medvetandet om hälsofrågor i utvecklingsländer.

Hennes erfarenhet visar att det inte är svårt att få fotbollslag att ansluta sig, men det är svårare att få dem att samla in sina pengar och betala registreringsavgiften i tid. Det skapar naturligtvis en hel del organisatoriska utmaningar.

Hon samlar in runt 3000-3500 pund varje år och pengarna kommer ifrån registreringar, donationer och tombolas. Detta täcker kostnaden och ger en bra vinst, men hon påpekar också att det går att göra det ännu bättre om de kunde värva fler lag och få utrustningen sponsrad.

Den främsta bedriften är insamlandet av ett stort antal likasinnade människor och få dem att visa sitt stöd för en viktig sak. Hon uppmanar andra som vill göra något liknande till att använda sina talanger och göra något annorlunda som sticker ut.

Text: Företagaren


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: fotboll
Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *