Kiev hotar att ta tillbaka kontrollen över gränsen mot Ryssland genom en offensiv mot Donbass

5

viktornazarenkoChefen för Ukrainas gränsbevakningstjänst Viktor Nazarenko lovar att slå en ring runt Donbass, rapporterar den ukrainska nyhetsbyrån ”Charkov”. Det skriver Oleg Mezjuev som har bloggen Anti-Euromaidan Sweden med information om Ukrainakrisen som svenska massmedier inte förmedlar.

Det visade sig senare att Nazarenkos uttalande hade publicerats utan att nyhetsbyrån hade koordinerat det med den ukrainska militären. Allmänheten fick därigenom kännedom om Kievs hemliga planer som går ut på ett återtagande av ett 409 km långt gränsavsnitt mellan Donbass och Ryssland.

De ukrainska gränstrupperna planerar att gå runt flankerna på folkmilisens försvar och stänga in dem i en kittel. Det är just därför som Kiev har dragit samman stora mängder av krigsmateriel intill kontaktlinjen i Donbass.

”Vi förbereder oss inför ett återtagande av ett gränsavsnitt, som vi inte har kontroll över.” – “Vi har utarbetat en motsvarande plan och har gått igenom den under ett krigsråd. Det är en svår uppgift som vi måste utföra.” / General Nazarenko.

Enligt Eduard Basurin, respresentanten för Donetskrepublikens försvarsministerium, har de ukrainska styrkorna dragit samman 434 enheter krigsmateriel, allt från stridsvagnar till raketartilleri (t.ex. ”Grad”-system) och bepansrade trupptransportfordon (BMP).

Basurin tror att den ukrainska offensiven kan komma igång i slutet av december.

Läs den kompletta artikeln

Text: Oleg Mezjuev

Källa: Anti-Euromaidan Sweden

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
22 januari 2016 kl 19:05

Det militärindustriella komplexet gnuggar händerna och folket får “lång näsa” … som vanligt.

Danne
Gäst
25 december 2015 kl 21:43

Intressant information, även från Oleg.

Dom väntar kanske på att lånen från bl.a. Sverige ska betalas ut med början 2016?
Det kostar ju som bekant mycket pengar att köpa raketer, bomber och granater..

Oleg Mezjuev
Gäst
25 december 2015 kl 18:28

Det är tydligt att något är i görningen från Kiev-håll. De ukrainska styrkorna har tagit 8 byar i den neutrala zonen (bl.a. Pisjtjevik, Pavlopol, Vinogradnoje, Gnutovo, Sjirokino, Bachmutovka och Zjovanka) och har kört fram massor med krigsmateriel (434 olika enheter enligt Basurin) fram till kontaktlinjen eller i närheten av den (i strid med Minsk-2). Joe Biden var i Kiev nyligen (mitten av december) och ungefär samtidigt var beskjutningarna mot Donbass som intensivast. Rapporter från de av juntan ockuperade Donbass-distrikten gör gällande att de ukrainska nationalisterna kör med razzior och fängslar hundratals lokalbor, man besätter också de civilas hus alldeles intill kontaktlinjen. Folkmilisen har sett tecken på att ukrainarna avminerar vissa avsnitt längs fronten, och nu kommer alltså detta uttalande från Nazarenko (om att återta kontrollen över gränserna). Samtidigt körs en intensiv propagandakampanj i Kiev om att det är folkmilisen som har besatt byar i den neutrala zonen (t.ex. Kominternovo) vilket är falskt. Det pågår en tydligt uppbyggnad inför något. Minsk-2 gäller fram till årsskiftet, sen får vi se vad som händer. Lokalinvånarna i Donbass tror att det smäller till när marken fryser till. Basurin tror på en ukrainsk offensiv innan årets slut. Läget är spänt.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
25 december 2015 kl 09:34

Informationen som Oleg förmedlar påminner mig om det påstått läckta och hemligstämplade dokumentet från Rand Corporation om hur Kiev med övervåld ska ta över östra Ukraina:

Leaked Rand Corporation memo – Crackdown in Ukraine

https://newsvoice.se/2014/07/04/leaked-rand-corporation-terrifying-memo-about-swift-crackdown-in-ukraine-july-2014/

Torbjörn Sassersson red.
Admin
25 december 2015 kl 09:16

Oleg Mezjuev: Ukrainska sidan sålde amerikanska militärfordon till Donbass folkmilis

“Det råder just nu en skandal i Ukraina efter ett avslöjande om att det ukrainska försvarsministeriet har sålt militärfordon till folkmilisen i Donbass. Den som ligger bakom dessa sensationella uppgifter är ingen mindre än Ukrainas inrikesminister Arsen Avakov.”