Lars Bern: En angloamerikansk oligarki tar över Amerika och Europa

publicerad 5 december 2015
- Lars Bern

Lars Bern,  feb 2015 - Foto: Torbjörn Sassersson“Det vi upplever i dagens värld är en renässans för nykolonialismen. Med västs stora ekonomiska övertag efter Andra Världskriget byggdes en ny ekonomi upp, där ryggraden är enormt stora multinationella företag med egen identitet och en omsättning i nivå med mindre stater.” Det skriver Lars Bern som pekar ut en angloamerikansk oligarki som allt mer tar över Amerika och Europa.

Text: Lars Bern, teknologie doktor, företagsledare, författare och samhällsdebattör. Ledamot i Stiftelsen Svenska Dagbladet, Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien och Etikkollegiet.

Nationalstaterna har på detta sätt allt mer förlorat kontrollen över den ekonomiska utvecklingen. Jag har i tidigare artiklar här visat hur makt allt mer glider över i händerna på främst den angloamerikanska oligarkins förmögenheter, ofta gömda i stiftelser och fonder utanför nationell kontroll. De har ägarkontrollen i de globala företagen, mediehusen och bankerna. Det går inte att föra en nationell ekonomisk politik som är oberoende av denna härskande elit.

Sverige fick uppleGeorge-Soros-Evil-empire-WhistleBlowerva detta redan 1990, genom den ytterst förödmjukande attacken mot vår valuta från den amerikanske oligarken Soros sida. Det var han som bestämde att vi i Sverige måste ge upp den nationella suveräniteten över vår valuta.

Bild: Whistle Blower Magazine (presentationsvideo)

ArcanumSkolan 2024

Den dominerande grupperingen som styr dagens värld är denna oligarki. Den har helt tagit över i USA, där man etablerat en skendemokrati med två partier som båda finansieras av oligarkerna. Hälften av världens militära makt är i deras händer. President Eisenhower varnade för denna utveckling när han avgick. Väldigt många av de utvecklingstrender som vi ser, hittar på detta sätt sin förklaring.

Globaliseringen som det talas så mycket om, är orkestrerad från den här maktsfären som har örnkoll på vad resten av världen tar sig för, bl.a. genom sin avlyssning via NSA av alla. En intressant fråga är om outsidern bland amerikanska oligarker Donald Trump skulle släppas fram till Vita Huset om han ser ut att bli vald. Jag tror han är för självständig för det.

Nationalstater med folkstyre eller en härskande nationella klass står i högsta grad i vägen för oligarkernas globala maktambitioner, därför underblåser de en rad skeenden för att försvaga nationalstaten. Vi vet t.ex. att de ligger bakom krossandet av staterna i Mellanöstern och att de medvetet underblåser de migrantströmmar som är på väg att destabilisera många länder i Europa bl.a. Sverige.

Överstatliga EU är ett av oligarkins tacksammaste instrument med vilket man fått flertalet länder i Europa att ge upp sitt nationella självstyre. Bakom kulisserna inom sina slutna sällskap som t.ex. Bilderberggruppen och Trilaterala kommissionen sitter man och dirigerar EU.

Efter att man lyckades knäcka Sovjet ekonomiskt och unionen upplöstes, har man pressat EU att snabbt assimilera en rad av de gamla kommunistländerna, vilket idag orsakar svåra inre balansproblem inom unionen. Man försöker även tvinga EU att ta in korrupta Turkiet som är lierat med terroristerna i ISIS. Oligarkin kommer inte heller stillatigande låta Storbritannien lämna EU. Det förekommer redan uttalade hot från USA:s sida.

Läs fortsättningen på Berns blogg

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Johanna Nilsson,har inte alla knivar i lådan,soros rånade sverige på 10 miljarder,usa oligarkerna kommer att ta över styret i Europa om ingen törs stoppa dessa gangstrar

 • Tror att det är väldigt viktigt att vi inte heller köper alla “smarta” prylar som pumpas ut på marknaden för att försinka dem i deras arbete mot en totalitär värld. De har även tagit över universitetsvärlden som numera nästan enbart går ut på att promota GME:s olika agendor. Den fria forskningen tillhör snart historien.

 • För att få en bättre förståelse för det Lars Bern skriver i sin artikel rekommenderar jag er att läsa uppenbar.info Världsbyggarna .
  Där finner ni en analys som visar hur världen har utvecklats de sista 200 åren .
  För att kunna förstå det som händer idag måste man ha kunskap och fakta och en helhetsbild.
  Jag skulle vilja påstå att vi är grundlurade helt enkelt.
  Alla partier är styrda av storkapitalet( dvs de 13 bankfamiljer som styr världen eller med andra ord GME som Sanna vill kalla dem.
  Emedan vi slåss emot varandra som höger och vänster bygger storfamiljerna upp kontrollsystem som just nu läggs över världen i form av ett chip som kommer att komma.
  Detta kommer att vara uppkopplat mot det stora nät ( ett toppmodernt 3 GPP teknik) som USA håller på och bygger upp.
  Om vi inte vaknar nu så kommer det snart att vara försent .
  Vill du vara en chippad slav ?
  Jag vill det inte

 • Tack Lars Bern för att du klarsynt sätter ord på precis vad det är som sker. Det är enda räddningen, för likt sjuka addicts bäddar dessa oligoarker in allt i slöjor, har dubbla budskap och säger en sak och menar en annan. Dubbelspel. falskpel o lögner är legio. USA som “frihetens land” är ju ett sånt sorgligt exempel… Första steget är att sätta ord på vad som sker, beskriva det och sen väcka upp folk till förståelse och agerande. Vi är trots allt massan, och ännu kan vi göra mycket!

 • “Eller så kan du kanske redogöra för vem som äger media i USA”

  Och vem skulle det vara?

  Jag tycker Lars definition är ganska bra eftersom vi de facto inte riktigt vet vilka de är. Vi (jag) kan misstänka men det handlar om spekulationer.

 • Stort tack till Lars Bern för hans mycket vakna och klarsynta blick som ger oss ett historiskt perspektiv till situationen i Sverige.

 • Japp,så är det som Lars skriver och när våra och ANDRA EUROPEISKA LANDSFÖREDDARE TILL POLITIKER har skrivit under TTIP avtalet då kan EUs befolkining säga hejdå demokrati (som redan inte finns ) och välkommen diktatur och tyrani och börja äta GMO behandlat mat och allt skit som kommer importeras från USA, annars kommer nationell staterna bestraffas av dessa onda maktgrupp om inte allt detta tillåts.

 • Diffust och luddigt med fina ord.

  Amerikansk anglosaxisk oligarki. OK

  Eller så kan du kanske redogöra för vem som äger media i USA och hur stort inflytande Israel har över USA. Vem som äger FED och BIS Och vem som presidentkandidaterna måste buga inför för att ha en chans i amerikansk och för den delen internationell press. Sverige är värst i klassen med press och media styrt av 2 familjer av viss härkomst är situationen precis som i NORDKOREA.

  Har du överhuvudtaget bemödat dig över att kolla situationen i Sverige? Senast inatt så har en Britt blivit knivskuren på en tunnelbana i London för “Syrien”. Assad har sagt vid flertalet tillfällen att Sverige är det värsta IS rekryteringslägret i hela världen. Ändå fortsätter 100-tusentals muslimer att översvämma Sverige. Våran säkerhet är under stort hot(titanic sjunker ) och du håller låda med difusa floskler.

  Samma folkgrupp som ligger bakom kontrollen av USA (nej det är inte arga vita män som alltid i okunniga människors propaganda-verklighet) ligger bakom invasionen av MENA män krigsdugliga sådana till Sverige.

  Soros som du visar kort till är en av huvudmännen likväl visar du till destabiliseringen av kronan på 90-talet medans han ligger bakom den pågående invasionen.

  Nej du vakna båten sjunker medans du håller låda.

 • Eu är allt mer den böld på stället där solen aldrig skiner. Euron är fingret upp i varända ekonomi. Den har blivit apokalyptisk som begynnelsen på änden. Medan bankmaffian blott känner den som eukalyptisk i sina nesliga utskott med vilka de borra hål i våra ekonomier… Uppe det blå seglar Neuron, som det huvudlösa omen vi alla behöva lyda minsta flygplansvink ifrån..

 • Så sant, så sant! Därför är det extra viktig att inte faller för frestelsen att understödjer dem ,genom att företräder deras åsikt som om det är det enda alternativ, vare sig med ord eller bild. information finns, det gäller att informera sig och fråga sig. vad vill jag? Vill jag blir slav, ge opp min identitet och lyder andra som bestämmer över mig eller inte? Man behöver för den del inte hatar människor av andra nationaliteter, det viktigaste är att veta var grensen för sin egen underkastelse går och sedan handlar därefter.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *