Nu kan barnens Barbiedockor spionera på dig

publicerad 14 december 2015
- Torbjörn Sassersson red.

Hello-Barbie-doll-spy-ware

BBC skriver att ministrar i det brittiska parlamentet informerats om att datorer, mobiltelefoner och även elektroniska leksaker redan används för att spionera på misstänkta privatpersoner.

Text: NewsVoice | Bild: Hello Barbie partsImage copyright Somerset Recon

Lagförslaget Investigatory Powers Bill innebär att internetleverantörer kan tvingas att assistera vid undersökningar där elektroniska leksaker anses kunna stödja en pågående utredning.

“Antony Walker, of techUK, said anything that connected to the internet could “in theory” be hacked into.”

I framtiden kan allt elektroniskt och alla “internet of things” användas som spionvara. Det inkluderar allt från Barbiedockor och din bil till köksmixern, babyradion och plattskärmen.

Source

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: övervakning
  • Som om detta inte redan görs. Folk är idag på radion så upprörda över att Romer registreras och kartläggs. Jag förstår att de inte vill det. Friheten från detta galna samhälle har varit en av deras största drivkrafter, och jag förstår dem. Vi alla andra är registrerade först och främst i Skatteverket, som obegränsat skattskyldig, och sedan finns vi en massa andra register hos myndigheter, arbetsgivare, ja, över hela webben, och vem sm helst kan kapa din identitet, som drabbar dig som människa. Förutom alla samtal du har, och allt du skriver på internet, tror ni inte svenska myndigheter, som är bäst i världen sedan länge att spionera på sina medborgare i olika slags register och med en UC kan man kartlägga en hel del. Istället för att förfasa oss över Romerna, kanske vi ska förfasa oss över att alla andra är registrerade och övervakade dygnet runt där våra mobiltelefoner GPS:ar våra positioner dygnet runt. Jo, men det är fint för de som vill, för det verkar vara de flesta, men de som inte vill då? Men, spelar roll, jag har ju inget att dölja! Nej, men det beror på vad makten tycker, och de kan hitta en anledning för vad som helst och eftersom maken bestämmer spelar det ingen roll OM du har något att dölja eller inte.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *