Rösta på Årets Förvillare för 2015

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 december 2015
- NewsVoice redaktion
Årets förvillare

Nu kan du rösta på Årets Förvillare för 2015. Du har tex möjlighet att rösta på VoF som underligt nog aldrig vunnit priset på Aretsforvillare.nu.

Skeptikerföreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF.se) lanserade fulpriset 1987. Sedan dess har VoF delat ut priset till höger och vänster som ettriga terriers.

VoF låter inte allmänheten nominera eller rösta. Beslut om vinnare sker istället bakom stängda dörrar inne på VoF. Oftast får kvinnor fulpriset medan män oftast får folkbildningspriset [1987-2010].

Det alternativa priset Årets Förvillare på sajten Aretsforvillare.nu startade 2010 som ett ”practical joke” riktat mot VoF. Det blev en succé. Sedan dess har fulpriset utvecklats till en missnöjeskanal för allmänheten som kan både nominera och rösta fram vinnare. En rad med svenska myndigheter och ovetenskapliga personer i beslutsfattande toppositioner har fått priset.

Nu har det gått så långt att när begreppet ”årets förvillare” söks på internet uppstår sökträffar både från den alternativa världen likväl som från etablissemanget. Den lilla besserwisserklubben VoF har fått konkurrens.

Rösta på Årets Förvillare 2015 – klicka här

Den alternativa Årets Förvillarsajten har hittills benådat en person. VoF benådar ingen. För VoF är fulpriset evigt.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq