Migranter utsatte kvinnor för massövergrepp i Tyskland – landet i chock

publicerad 7 januari 2016
- av NewsVoice

En grupp på 90 tyska kvinnor har anmält att de utsatts för sexuella övergrepp, attacker med smällare och stölder. En del kvinnor fick sina underkläder avslitna. Det skedde på nyårsnatten intill Kölns (Cologne) centralstation. Ögonvittnen säger att det rörde sig om “araber” och nordafrikanska män som genomförde övergreppen. Det rör sig om en helt ny dimension av brottslighet, enligt bedömare.

Sammanställning: NewsVoice

“Between 500 and 1,000 men described as drunk and aggressive are believed to have been behind the attacks on partygoers in the centre of the western German city.” / “Cologne inquiry into ‘coordinated’ New Year’s Eve sex attacks”, The Guardian

Det är tydligt att övergreppen var riktade mot kvinnor och de tycks ha varit samordnade eller samtida. De utfördes av mellan 500-1000 män i 25-årsåldern. De flesta verkar ha kommit från Tunisen, Marocko och Algeriet, skriver The Guardian.

“Women were robbed, groped, and had their underwear torn from their bodies, while couples had fireworks thrown at them.” / “German women report string of sexual assaults by ‘Arab and North African men'”, The Telegraph

BBC tyska kvinnor overgrepp

Minst en kvinna våldtogs, en poliskvinna utsattes för sexuella övergrepp, men de flesta blev rånade på plånböcker och mobiltelefoner. En kvinna fick allvarliga brännskador efter att en man placerat en nyårssmällare i hennes huva. Övergrepp rapporterades även i Hamburg, skriver BBC.

“The scale of the attacks on women at the city’s central railway station has shocked Germany. About 1,000 drunk and aggressive young men were involved. City police chief Wolfgang Albers called it “a completely new dimension of crime”. The men were of Arab or North African appearance, he said.” / “Germany shocked by Cologne New Year gang assaults on women”, BBC

Spiegel Online skriver att den lokala polisen i Köln observerat gängen av migranter och de har utfört många brottsliga gärningar sedan en period. Nu befaras att främlingsfientligheten kommer att öka. De som utför brott kastar en skugga över de migranter som beter sig normalt och fredligt.

“The attacks occur at a time when sentiment toward Muslims and foreigners in Germany appears to be becoming increasingly antagonistic. Even as the numbers of refugees arriving in Germany has slowed with the onset of cold weather, those critical of Chancellor Angela Merkel’s policy of welcoming refugees fleeing war and violence have become more vocal.” / “New Year’s Eve Attacks: Dozens of Women Sexually Assaulted in Cologne”, Spiegel Online

Sammanställning: NewsVoice