Befria Wikipedia från sabotörer

1
3596

Wikipedia-den-ofria-encyklopedinAlla som använder Internet för att söka information är sannolikt förtrogna med Wikipedia. Wikipedia är ofta bland de första resultaten som dyker upp på frågor som: ”vilken är befolkningen i Kazakstan?” eller ”hur många franska högtalare finns i USA?” På frågor som dessa, med liten eller ingen kommersiell påverkan och inga vetenskapliga eller politiska kontroverser kring dem, erbjuder Wikipedia ibland anständiga svar. Det skriver Börje Peratt som översatt en artikel i Orthomolecular Medicine.

Text: Orthomolecular Medicine News Service, 8 feb 2016 | Översättning: Börje Peratt

Men ställ frågor om naturlig läkning eller alternativ medicin och svaren blir helt skeva till förmån för läkemedelsindustrins mediciner. Naturligtvis är Big Pharma en av dem som är villiga att betala för att styra informationsflödet. Dessa [wikipedia]artiklar är inte identifierade som reklam eller propaganda.

Läs hela artikeln på föreningen Humanism & Kunskaps hemsida


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Max Pont
Max Pont
Gäst
22 februari 2016 kl 22:44

Vetapedia är ett bra initiativ, men vad som behövs är ett stort projekt med många frivilliga som skapar en “fork” (förgrening) av hela Wikipediadatabasen och sen fortsätter med en alternativ version av Wikipedia på egna servrar. De som leder detta anti-Wikipedia kan naturligtvis ändra regelverket och se till att kasta ut läkemedelslobbyister, “skeptiker”, och andra PR-troll. På det viset kommer det att finnas två versioner av varje artikel, en etablissemangsgodkänd artikel på Wikipedia och en version av samma artikel där all nedtystad och undertryckt information finns med, på Totalpedia (eller något liknande namn).