Befria Wikipedia från sabotörer

publicerad 22 februari 2016
- Börje Peratt

Wikipedia-den-ofria-encyklopedinAlla som använder Internet för att söka information är sannolikt förtrogna med Wikipedia. Wikipedia är ofta bland de första resultaten som dyker upp på frågor som: ”vilken är befolkningen i Kazakstan?” eller ”hur många franska högtalare finns i USA?” På frågor som dessa, med liten eller ingen kommersiell påverkan och inga vetenskapliga eller politiska kontroverser kring dem, erbjuder Wikipedia ibland anständiga svar. Det skriver Börje Peratt som översatt en artikel i Orthomolecular Medicine.

Text: Orthomolecular Medicine News Service, 8 feb 2016 | Översättning: Börje Peratt

Men ställ frågor om naturlig läkning eller alternativ medicin och svaren blir helt skeva till förmån för läkemedelsindustrins mediciner. Naturligtvis är Big Pharma en av dem som är villiga att betala för att styra informationsflödet. Dessa [wikipedia]artiklar är inte identifierade som reklam eller propaganda.

Läs hela artikeln på föreningen Humanism & Kunskaps hemsida


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Wikipedia