Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Lars Bern efterlyser vilka nyhetskällor som sprider desinformation

publicerad 25 februari 2016
- Lars Bern
Lars Bern, feb 2015 - Foto: Torbjörn Sassersson

Lars Bern efterlyser exempel på desinformation som sprids via CNN, BBC, RT, Al Jazeera, Reuters, WSJ, NYT, China Daly samt samhällsdebattörer och andra opinionsbildare under förutsättning att det går att bevisa eller argumentera för hur dessa kanaler förfalskar information.

Text: Lars Bern

Lars Bern, feb 2015 - Foto: Torbjörn SasserssonI min artikelserie: “Drömmen om världsherravälde” har jag kunnat konstatera att den kamp mellan globalism och nationalism som pågår även fört med sig ett informations- och propagandakrig. Detta förs på många fronter, men är tydligast mellan västs och Rysslands MSM. Det är lätt att hitta ett antal fall av ren desinformation och välgrundade misstankar om detsamma.

Sannolikt har vi i alla tider blivit desinformerade och förda bakom ljuset av MSM som representerat olika sidor i politiska konflikter. Skillnaden nu är att Internet öppnat upp mediebruset så att vi lättare kan se att man försöker lura oss och vi lättare själva kan blanda oss i debatten.

Ofta när jag lägger ut länkar till artiklar om något politiskt ämne bemöts dessa med argument som att den källan kan du inte hänvisa till eller jag har haft förtroende för dig men hur kan du stödja dig på den källan. I bästa fall får jag förklaringar som att t.ex. oljeindustrin eller ryssar ligger bakom källan. När jag ställer en snäll fråga om vad i sak som kritikern menar är fel i artikeln, får jag ytterst sällan något svar. Detta med guilt by association är väldigt tröttsamt när man bara har ambitionen att söka sanningar.

Text: Lars Bern

Kommentera på Lars Berns blogg eller nedan.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq