Annons: Militär och storfinans bakom Palmemordet – Heldagseminarium med Ole Dammegård 28 feb Göteborg

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 9 februari 2016
- NewsVoice redaktion

Analytikern Ole Dammegård håller ett heldagsseminarium den 28 februari i TR-Huset i Göteborg kl 10:30-16:00 om Palmemordet. Dammegård menar att bla det militärindustriella komplexet och iskall storfinans på högsta nivå ligger bakom mordet.

Seminariet finns i en utförligare och mycket detaljerad form i Ole Dammegårds bok “Statskupp i slow motion”.

Dammegård skriver:

“Under många år har jag försökt få min bok ‘Statskupp i Slowmotion’ publicerad, något som visat sig mycket viktigt men samtidigt extremt farligt. Det har inte bara försatt mig själv i fara; avslöjandet av de verkliga omständigheterna bakom mordet på Sveriges statsminister Olof Palme har även kostat två nära vänner livet.

‘Statskupp i Slowmotion’ är inte vilken bok som helst, men en mycket detaljerad studie av den största mordutredningen i modern tid (med fler än 800 sidor med många foton, dokument, detaljerade kartor och bilder). Det som fortfarande påstås vara en ensam galnings verk har visat sig vara kopplat till det internationella militärindustriella komplexet och iskall storfinans på högsta nivå, allt sanktionerat lokalt bakom mörka kulisser.

För första gången avslöjas hur det så kallade Polisspåret, Sydafrikaspåret och Boforshärvan inte utesluter varandra – de är istället koppade ihop. Här exponeras allt minut för minut, dag för dag, blandat med hemligstämplade protokoll, kartskisser, mördarens eget handskrivna brev och bevismaterial så manipulerat att det kan få vem som helst att tappa hakan. Vi talar här om en internationell konspiration av samma storlek som den som låg bakom mordet på John F Kennedy. Faktum är att det handlar om samma maktelit bakom båda dåden.”

Ole Dammegårds hemsida: LightOnConspiracies.com

Föreningen Cui Bonos hemsida: ForeningenCuiBono.se

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Läser just om boken JFK and the Unspeakable, Why he died and why it matters. av James W. Douglass, 2009, ORBIS. Detta är fjärde gången jag läser den. Oerhört lärorik analys av hur CIA arbetar. Agneta

 • Det är ett kraftigt vilseledande påstående att radiokommunikationen stängdes ner vid Baltiska kusten runt haveristen Estonia.. Däremot har ju protokoll och bandinspelningar försvunnit. Det första påståendet döljer det betydligt mer besvärande faktum 2.

  Teorin om två skyttar är ny mig veterligt och finner ju ingen förklaring. Men fyndet av två kulor på en mordplats flera dygn senare och en bra bit ifrån är märkliga för ett mord på en statsminister och ett skott mot hans fru. Med så olika riktning på skottvinkel som skotten mot Olof och sidoskottet mot Lisbet och kulorna hittas på olika platser. Två skyttar förutsätter att den som inte sköt med riktiga kula(or) befinner sig i riskzonen att bli träffad.. Det går ju givetvis inte ihop alls, varken med fynden av kulorna eller den nya teroin om två skyttar.

  Det går givetvis krama mer ur Dammegårds utsagor men det känns inte produktivt.

  Den något udda teorin om “ensam galning” hade ju passat väl in i ett politikermord befolkningen inte skulle bekymra sig särskilt mycket över. Tankesmedjorna är alltid nära härdsmältegränsen. Medan signalerna till politiska företrädare onekligen gick fram och förstärktes där så behövdes. Dessutom visste man mycket väl att Bernt Carlsson inte dog för Libysk terror och att mordet på poliskvinnan Yvonne Fletcher passade in en annan politisk agenda… Att brännmärka Libyen från oljemarknaden.

  Aldrig har väl mord av en “obetydlig person utan politiska ambitioner” fått sådana långtgående konsekvenser som det fick i USA eller Sverige. Publikum fick ju dessutom erfara att modellen kändes av idémakarna så solid att man upprepade den utan att observera absurdum.

  Anstiftan till mord döms lika hårt som utförandet. I fallet politiskt betingade mord är vanligtvis mördarens id av mycket litet intresse och det tillyxade “motivet” inte till för annat än förvilla betraktarna..

 • Läser just om boken JFK and the Unspeakable, Why he died and why it matters. av James W. Douglass, 2009, ORBIS. Detta är fjärde gången jag läser den. Oerhört lärorik analys av hur CIA arbetar. Agneta

 • Det är ett kraftigt vilseledande påstående att radiokommunikationen stängdes ner vid Baltiska kusten runt haveristen Estonia.. Däremot har ju protokoll och bandinspelningar försvunnit. Det första påståendet döljer det betydligt mer besvärande faktum 2.

  Teorin om två skyttar är ny mig veterligt och finner ju ingen förklaring. Men fyndet av två kulor på en mordplats flera dygn senare och en bra bit ifrån är märkliga för ett mord på en statsminister och ett skott mot hans fru. Med så olika riktning på skottvinkel som skotten mot Olof och sidoskottet mot Lisbet och kulorna hittas på olika platser. Två skyttar förutsätter att den som inte sköt med riktiga kula(or) befinner sig i riskzonen att bli träffad.. Det går ju givetvis inte ihop alls, varken med fynden av kulorna eller den nya teroin om två skyttar.

  Det går givetvis krama mer ur Dammegårds utsagor men det känns inte produktivt.

  Den något udda teorin om “ensam galning” hade ju passat väl in i ett politikermord befolkningen inte skulle bekymra sig särskilt mycket över. Tankesmedjorna är alltid nära härdsmältegränsen. Medan signalerna till politiska företrädare onekligen gick fram och förstärktes där så behövdes. Dessutom visste man mycket väl att Bernt Carlsson inte dog för Libysk terror och att mordet på poliskvinnan Yvonne Fletcher passade in en annan politisk agenda… Att brännmärka Libyen från oljemarknaden.

  Aldrig har väl mord av en “obetydlig person utan politiska ambitioner” fått sådana långtgående konsekvenser som det fick i USA eller Sverige. Publikum fick ju dessutom erfara att modellen kändes av idémakarna så solid att man upprepade den utan att observera absurdum.

  Anstiftan till mord döms lika hårt som utförandet. I fallet politiskt betingade mord är vanligtvis mördarens id av mycket litet intresse och det tillyxade “motivet” inte till för annat än förvilla betraktarna..

 • ok, har nu sett alla delarna. han är uppenbart mycket påläst i ämnet, och väl värd att lyssna på (även om jag stundtals tycker det känns väl spekulativt). skulle gärna gå på föreläsningen om jag befann mig i närheten.

 • ok, har nu sett alla delarna. han är uppenbart mycket påläst i ämnet, och väl värd att lyssna på (även om jag stundtals tycker det känns väl spekulativt). skulle gärna gå på föreläsningen om jag befann mig i närheten.

 • @ Max Pont

  Så bara för att “ensam galning-teorin” gör det hela sjaskigare så blir den mera sann ?

  Petterson erkände på fyllan ? Ja , då blir det ju sant. Var hans polare likaledes på
  fyllan då dom spred det vidare ? Eller var kanske t.o.m. den som berättat för dig om
  detta “erkännande-på-fyllan” på fyllan ?

  Petterson var nog ursinnig för att småföretagare pungslogs av skatteverket. Han har
  ju gjort sig känd för att vara en arbetsam och idog dito. Liksom hans vurm för
  polisväsendet naturligtvis manade honom att hämnas på “sosseriet” för dess
  destruktion av detsamma.

  Hoppas du förlåter mig för all ironi men jag kunde bara inte ta dina hoprafsade
  teorier på allvar.

 • Nu har jag inte sett Dammegårds argument och fakta men jag tycker att Christer Pettersson + Skatteskrape-bombaren (glömt bort namnet) är ett väldigt starkt och trovärdigt spår. Exempel: Efter frikännandet erkände Petterson på fyllan att det var han som skjutit Palme till några av sina polare.

  Palmes död blir meningslös och sjaskig om det var en ensam galning + rättshaverist som låg bakom. Men samtidigt är det just vad man kan förvänta sig. 1980-tals-sosseriet gjorde via Skatteverket enorma övergrepp mot åtskilliga småföretagare. Samtidigt lät man kriminalflummet förstöra polisen, och tanken att ledande politiker skulle ha livvakter var totalt tabu “sånt händer inte här i Sverige, vi är världens bästa land”. Palme föll offer för sitt eget partis politik.

 • tack för länken. har inte kollat hela, så jag borde kanske inte säga något men..lite väl rörigt tycker jag nog att det var. visst har han intressanta saker att säga, men mitt intryck är att Sven Anér är betydligt närmare pudelns kärna (jag gillar när mördaren pekas ut).

  jag rekommenderar att man tar en timma och lyssnar på vad Sven sa år 2012:

  https://www.youtube.com/watch?v=OqkT_55fzVQ

 • Jag rekommenderar verkligen att man tar en helkväll och lyssnar igenom Dammegårds “Palmevandring”. Han gör ett väldigt avspänt, övertygande intryck, får alla sina trådar att hänga ihop hela vägen. Jag gör ingen bedömning av om det är goja eller inte.

 • @ Max Pont

  Så bara för att “ensam galning-teorin” gör det hela sjaskigare så blir den mera sann ?

  Petterson erkände på fyllan ? Ja , då blir det ju sant. Var hans polare likaledes på
  fyllan då dom spred det vidare ? Eller var kanske t.o.m. den som berättat för dig om
  detta “erkännande-på-fyllan” på fyllan ?

  Petterson var nog ursinnig för att småföretagare pungslogs av skatteverket. Han har
  ju gjort sig känd för att vara en arbetsam och idog dito. Liksom hans vurm för
  polisväsendet naturligtvis manade honom att hämnas på “sosseriet” för dess
  destruktion av detsamma.

  Hoppas du förlåter mig för all ironi men jag kunde bara inte ta dina hoprafsade
  teorier på allvar.

 • Nu har jag inte sett Dammegårds argument och fakta men jag tycker att Christer Pettersson + Skatteskrape-bombaren (glömt bort namnet) är ett väldigt starkt och trovärdigt spår. Exempel: Efter frikännandet erkände Petterson på fyllan att det var han som skjutit Palme till några av sina polare.

  Palmes död blir meningslös och sjaskig om det var en ensam galning + rättshaverist som låg bakom. Men samtidigt är det just vad man kan förvänta sig. 1980-tals-sosseriet gjorde via Skatteverket enorma övergrepp mot åtskilliga småföretagare. Samtidigt lät man kriminalflummet förstöra polisen, och tanken att ledande politiker skulle ha livvakter var totalt tabu “sånt händer inte här i Sverige, vi är världens bästa land”. Palme föll offer för sitt eget partis politik.

 • tack för länken. har inte kollat hela, så jag borde kanske inte säga något men..lite väl rörigt tycker jag nog att det var. visst har han intressanta saker att säga, men mitt intryck är att Sven Anér är betydligt närmare pudelns kärna (jag gillar när mördaren pekas ut).

  jag rekommenderar att man tar en timma och lyssnar på vad Sven sa år 2012:

  https://www.youtube.com/watch?v=OqkT_55fzVQ

 • Jag rekommenderar verkligen att man tar en helkväll och lyssnar igenom Dammegårds “Palmevandring”. Han gör ett väldigt avspänt, övertygande intryck, får alla sina trådar att hänga ihop hela vägen. Jag gör ingen bedömning av om det är goja eller inte.

 • Vänligen kan du berätta vilka det är som pratar strunt på denna sida och vad struntpratet består i, Angeta Norberg. Vilka är virrpannorna som inte borde släppas in?

 • Vänligen kan du berätta vilka det är som pratar strunt på denna sida och vad struntpratet består i, Angeta Norberg. Vilka är virrpannorna som inte borde släppas in?

 • Det är en del struntprat på denna sida. Jag trodde när jag började kommentera här att det inte skulle släppas in virrpannor. Men man får uppenbarligen räkna med planterade kommentatorer.

 • Det är en del struntprat på denna sida. Jag trodde när jag började kommentera här att det inte skulle släppas in virrpannor. Men man får uppenbarligen räkna med planterade kommentatorer.

 • låt oss inte glömma bort Sven Anér i sammanhanget. hans bok Affären Anti Avsan är det mest rafflande jag läst i ämnet. maken till seriös journalistik får man leta efter. han namnger ju till och med den trolige mördaren i titeln. kan man bli mer uttalad än så?

 • Man blir lite konfunderad över Dammegård, han säger att han skänker bort boken men när man ska ladda ner den kostar den 20 euro. Hans mycket uppseendeväckande teori är visst att Palme hade AIDS, därför var med och planerade ett fejkmord på sig själv, gömdes sedan utomlands. Palme byttes ut mot body-double på Sveavägen som sköts med löst skott i ryggen(men den skytten trodde det var skarpa). Exakt samtidigt sköt ett annat gäng ihjäl body-doublen framifrån(prickskytt på tak).

 • låt oss inte glömma bort Sven Anér i sammanhanget. hans bok Affären Anti Avsan är det mest rafflande jag läst i ämnet. maken till seriös journalistik får man leta efter. han namnger ju till och med den trolige mördaren i titeln. kan man bli mer uttalad än så?

 • När det völ stod klart att Palme vägrat NATO undevattensbojar förubåtstrafik och kontroll av ubåtstrafik i Östersjön blev Hårsfjärden också bara ett taktiskt spel pm påstådda hot. Snart efter Palmes död och Carlssoms tillträde hotades också han. NATO fick sina bojar.

 • Tror säkert att det ligger ett farligt nätverk bakom mordet på Palme och att någon inom polisen var inkopplad. Om man själv råkat ut för korrupta nätverk vet man hur de opererar och att de går över lik för att få sin vilja igenom. Man vet också att de sänker visslarna genom att påskina att deras avslöjanden är konspirationsteorier. Pengar är makt. Det finns många som låter sig köpas om summan är den rätta.

 • Nog har väl de flesta tänkt mer än en gång, att det kan finnas politiska/ekonomiska makter med starka motiv, bakom.
  Men det utesluter väl heller inte att dessa krafter väljer ut en tillräckligt kompromisslös penninghungrig, motiverad “ensam galning” och ger honom det stöd han behöver för att utföra mordet?
  Blir nyfiken att köpa boken.

 • Jag förstår vad du säjer Ole Dammegård. Jag köpte och läste boken, JFK and The Unspeakable. Why he died and why it matters. av James W.Douglass, 2009. Det är samma krafter där som här. Se vad som hände i USA efter mordet. Vietnamkriget fortsatte till 1975. Se vad som hänt i Sverige efter Olof Palme- mordet. Vi undertecknar med största sannolikhet Host Nation Support to Nato, nu i mars. Under våren kommer, oavsett utgången, ofantliga stridsövningar att genomföras i Nordnorge och Nordsverige. Jag arresterades 2015 i Luleå vid Arctic Challenge Exercise med 115 stridsplan. Zbigniew Brzezinski´s son, Mark, var USAs ambassadör i Sverige 2011-2014. Pappa Z-big var här ett antal ggr och hälsade på. Brodern, Ian, hade en hög post i Ukraina. Jag ska skaffa boken.

 • Man blir lite konfunderad över Dammegård, han säger att han skänker bort boken men när man ska ladda ner den kostar den 20 euro. Hans mycket uppseendeväckande teori är visst att Palme hade AIDS, därför var med och planerade ett fejkmord på sig själv, gömdes sedan utomlands. Palme byttes ut mot body-double på Sveavägen som sköts med löst skott i ryggen(men den skytten trodde det var skarpa). Exakt samtidigt sköt ett annat gäng ihjäl body-doublen framifrån(prickskytt på tak).

 • När det völ stod klart att Palme vägrat NATO undevattensbojar förubåtstrafik och kontroll av ubåtstrafik i Östersjön blev Hårsfjärden också bara ett taktiskt spel pm påstådda hot. Snart efter Palmes död och Carlssoms tillträde hotades också han. NATO fick sina bojar.

 • Tror säkert att det ligger ett farligt nätverk bakom mordet på Palme och att någon inom polisen var inkopplad. Om man själv råkat ut för korrupta nätverk vet man hur de opererar och att de går över lik för att få sin vilja igenom. Man vet också att de sänker visslarna genom att påskina att deras avslöjanden är konspirationsteorier. Pengar är makt. Det finns många som låter sig köpas om summan är den rätta.

 • Nog har väl de flesta tänkt mer än en gång, att det kan finnas politiska/ekonomiska makter med starka motiv, bakom.
  Men det utesluter väl heller inte att dessa krafter väljer ut en tillräckligt kompromisslös penninghungrig, motiverad “ensam galning” och ger honom det stöd han behöver för att utföra mordet?
  Blir nyfiken att köpa boken.

 • Jag förstår vad du säjer Ole Dammegård. Jag köpte och läste boken, JFK and The Unspeakable. Why he died and why it matters. av James W.Douglass, 2009. Det är samma krafter där som här. Se vad som hände i USA efter mordet. Vietnamkriget fortsatte till 1975. Se vad som hänt i Sverige efter Olof Palme- mordet. Vi undertecknar med största sannolikhet Host Nation Support to Nato, nu i mars. Under våren kommer, oavsett utgången, ofantliga stridsövningar att genomföras i Nordnorge och Nordsverige. Jag arresterades 2015 i Luleå vid Arctic Challenge Exercise med 115 stridsplan. Zbigniew Brzezinski´s son, Mark, var USAs ambassadör i Sverige 2011-2014. Pappa Z-big var här ett antal ggr och hälsade på. Brodern, Ian, hade en hög post i Ukraina. Jag ska skaffa boken.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *