Riskerna ökar 10 gånger om du kör arg

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 februari 2016
- NewsVoice redaktion

bil-krasch

En undersökning i USA utförd av forskare från Virginia Tech hade samlat ihop statistik från fler än 1600 olyckor. Materialet visar att humöret är en viktig faktor för trafiksäkerheten. Kör inte arg. 

Vi Bilägare skriver att nyttjandet av en mobiltelefon, GPS eller bilstereo ökar olycksrisken med 100%. Studien i USA visar även att en typisk genomsnittsförare utför distraherande handlingar nästan halva körtiden

Läs mer på Bilverkstad.cc

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq