Artikeln om Snowden-avslöjandet var falsk

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 mars 2016
- NewsVoice redaktion
Edward Snowden, 23 oktober 2019. Foto: Joe Rogan Show

Artikeln om att Snowden avslöjat att CIA låg bakom klimathothysterin var en falsk artikel. Den är nu borttagen från NewsVoice. Ursäkta missödet. Vi hann inte kontrollera källan ordentligt.

Det gäller att vara noga med att avslöja desinformationen innan den blir till en publicerad “sanning”. Internettroll-sajter är ett växande problem och likaså vilseledande propaganda med syftet att skada trovärdiga medier.

Vi hoppas därför att alla tidningar gör samma sak, dubbelkollar källor och pudlar om det blir fel, men det sker alltför sällan. Massmedia är därför fylld med desinformerande artiklar som får ligga kvar.

Klimatspecialisten Jacob Nordangård skrev dock en intressant kommentar på Facebook om den nu borttagna artikeln:

“Dessa satirsajter ställer verkligen till problem. Påståendena som “Snowden” gör i artikeln har dock ett litet korn av sanning (men bara ett litet).

Lanseringen av teorierna kring klimathotet och dess koppling till mänskliga utsläpp uppstod genom amerikansk militär finansiering tillsammans med främst Rockefellerklanens stiftelser.

Forskare med beröring till Manhattanprojektet var tongivande med att först saluföra hotet under 50-talet (Roger Revelle, Edvard Teller).

I denna krets hotades det också med kärnvapenfaran (Teller utvecklade vätebomben och hotade därefter med konsekvenserna). Samma överstatliga lösning propagerades (speciellt genom tidningen Bulletin of the Atomic Scientists och Domedagsklockan). Mer makt åt FN för att hantera hoten.”

Text: NewsVoice

 

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq