Artikeln om Snowden-avslöjandet var falsk

6

Artikeln om att Snowden avslöjat att CIA låg bakom klimathothysterin var en falsk artikel. Den är nu borttagen från NewsVoice. Ursäkta missödet. Vi hann inte kontrollera källan ordentligt.

Det gäller att vara noga med att avslöja desinformationen innan den blir till en publicerad “sanning”. Internettroll-sajter är ett växande problem och likaså vilseledande propaganda med syftet att skada trovärdiga medier.

Vi hoppas därför att alla tidningar gör samma sak, dubbelkollar källor och pudlar om det blir fel, men det sker alltför sällan. Massmedia är därför fylld med desinformerande artiklar som får ligga kvar.

Klimatspecialisten Jacob Nordangård skrev dock en intressant kommentar på Facebook om den nu borttagna artikeln:

“Dessa satirsajter ställer verkligen till problem. Påståendena som “Snowden” gör i artikeln har dock ett litet korn av sanning (men bara ett litet).

Lanseringen av teorierna kring klimathotet och dess koppling till mänskliga utsläpp uppstod genom amerikansk militär finansiering tillsammans med främst Rockefellerklanens stiftelser.

Forskare med beröring till Manhattanprojektet var tongivande med att först saluföra hotet under 50-talet (Roger Revelle, Edvard Teller).

I denna krets hotades det också med kärnvapenfaran (Teller utvecklade vätebomben och hotade därefter med konsekvenserna). Samma överstatliga lösning propagerades (speciellt genom tidningen Bulletin of the Atomic Scientists och Domedagsklockan). Mer makt åt FN för att hantera hoten.”

Text: NewsVoice

 

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Lars Lundberg
Lars Lundberg
Gäst
13 mars 2016 kl 18:29

Och så var förtroendet återupprättat…

Castoropollux
Gäst
13 mars 2016 kl 12:47

Vitsen med att sprida falsk information är att ge den den okritiska massan allt den behöver för att sprida sina tvivel, cyniska skämt om alternativa källor, alternativa nyheter till malströmsmedia.

F.ö. är torka, missväxt inte annat än organiserat sabotage och att skylla på vädret en konspiration medan det är svältpolitik, etnisk rensning bakom..

Har man lärt sig organisera skyfall är covert politiken inte sen att haka på heller för den delen..

Att CIA odlade gräshoppor för att släppa ut över misshagliga länders odlingar, sabotage, mord och terror i den “demokratiska politikens” namn blev liksom kronan på det otäckt tickande verket.. I skenet av detta blir organiserandet av en klimatbluff konstigt nog långsökt.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
12 mars 2016 kl 21:59

Ann, du minns fel. Det var ett barn i Skärholmen. Vi rapporterade enbart exakt vad vittnen på plats sett. Vi har inte följt upp den historien. Vill du att vi gör det?

Här är nyheten:
https://newsvoice.se/2015/02/20/okand-man-stal-barn-pa-dagis-i-skarholmen-stockholm/

[Eftersom vi själva är undrande om hur det gick har nu Polisen i Skärholmen fått frågan]

Ann
Ann
Gäst
12 mars 2016 kl 20:32

Tyvärr inte första gången. Minns när ni rapporterade att ett barn blivit kidnappat från ett dagis i Liljeholmen.

Gregor
Gregor
Gäst
12 mars 2016 kl 18:37

Verkligen. Var det inte uppenbart att nyheten var falsk? Det skrek ju ut – eller var det kanske önskan att det skulle vara så? Den pseudovetenskapliga föreställningen att koldioxidhalten är oviktig dyker ju upp i spalterna här då och då. Och vilken havsnivåhöjning och ändring i torka och översvämningar det än må bli håller den pågående ökningen av vätejonerna i världshaven att ställa till det.

Jag läser med intresse Newsvoice – och man får intressanta tips och nyheter. Men det är ojämnt värre – som i andra kanaler. Men – lågvattenfrekvensen får gärna minska. Samtidigt är det bra att Newsvoice finns – bevisas inte minst av vissa riksdagsmän – t o m gruppledares – rädsla för att förknippas.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
12 mars 2016 kl 15:06

Även om Snowden inte läckt informationen betyder det inte att det inte kan vara sant. De är en rimlig konspirationsteori, med det som finns vid handen.
https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2014/07/12/torpedering-av-klimatbluffen-av-professor-bob-m-carter/