Bern: Är Sveriges psykologiska försvar en filial till NATO:s Stratcom?

publicerad 3 mars 2016
- Lars Bern
NATO

"Olle

Lars Bern kommenterade SVT Forums TV-sändning den 1 mars om Sveriges psykologiska försvar och menar att det är starkt vinklat för att peka ut enbart Ryssland som det enda hotet mot Sverige. Bern menar att Olle Wästberg som är diplomat spinner kring ett enskilt fall för att bevisa att ryska medier ljuger, men undviker att redovisa Västmediernas ihållande propaganda.

Introtext: NewsVoice | Bild: Olle Wästberg – Foto: SVT Forum

Panelen på SVT Forum vill inte heller diskutera USA:s hot mot Europa som en följd av proxykrig och interventioner vilket skapat enorma flyktingströmmar från Mellanöstern och Nordafrika.

Lars Bern:

”SVT Forum sände på tisdagsmorgonen (1/3) något som skulle vara en presentation av hur Sverige skall försvaras och mot vad, arrangerat av föreningen Folk & Försvar. Dagens ämne var Sveriges psykologiska försvar med föredragning av folkpartisten Olle Wästberg, Michael Tofvesson (MSB), Björn Palmertz (Försvarshögskolan) och Patrik Oksanen (Helahälsingland).

Det visade sig att dessa föredragshållare och deras myndigheter är kvar i det kalla kriget då den fria världen hotades av världskommunismen och fienden framför alla var Sovjetunionen som radat upp sin överlägsna arme utefter järnridån, redo att när som helst välla in över Västeuropa och ockupera våra länder.”

Det största hotet är USA inte Ryssland menar Bern:

Lars Bern - Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se”Det utan jämförelse största hotet mot vår säkerhet är USA:s och NATO-ländernas korståg i Mellanöstern som krossat regimerna i Afghanistan, Irak, Libyen och som i flera år försökt störta regimen i Syrien. Det senare genom ett proxykrig där man skapat och utrustat en legoarmé som vuxit till en bestialisk gökunge, som man tappat kontrollen över. Den kallar sig Islamiska Staten och slår nazismen i brutalitet. NATO:s korståg där Sverige deltagit i viss utsträckning, har dödat två miljoner människor och jagat tiotals miljoner på flykt. Korståget har orsakat en flykting- och migrantvåg som är på väg att helt destabilisera EU och leda till unionens upplösning.”

Västmedier spinner på ett enskilt fall:

”Mot bakgrund av den observerade riskbilden var det patetiskt att lyssna på föredragshållarna på Folk & Försvars konferens. Det enda som bekymrade dem var den ryska propagandan och desinformationen. Jag efterlyste häromdagen här exempel på sådana ryska och andra aktiviteter. Jag har nästan inte fått något substantiellt att visa upp, vilket var en stor besvikelse. Talarna på konferensen hade i praktiken ett enda exempel. Det handlade om en trettonårig rysk flicka i Tyskland som hittat på att hon blivit gruppvåldtagen av muslimska migranter, något som ryska medier slog upp stort och t.o.m. utrikesminister Lavrov lär ha tagit upp i ett anförande. Mot bakgrund av alla de våldtäkter och sexuella trakasserier av kvinnor i flera EU-länder som faktiskt inträffat i kölvattnet av migrantströmmen, fick fallet med flickan oproportionerligt stort genomslag.”

Läs hela Lars Berns artikel


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq