Bern: Är Sveriges psykologiska försvar en filial till NATO:s Stratcom?

publicerad 3 mars 2016
- Lars Bern
NATO

"Olle

Lars Bern kommenterade SVT Forums TV-sändning den 1 mars om Sveriges psykologiska försvar och menar att det är starkt vinklat för att peka ut enbart Ryssland som det enda hotet mot Sverige. Bern menar att Olle Wästberg som är diplomat spinner kring ett enskilt fall för att bevisa att ryska medier ljuger, men undviker att redovisa Västmediernas ihållande propaganda.

Introtext: NewsVoice | Bild: Olle Wästberg – Foto: SVT Forum

Panelen på SVT Forum vill inte heller diskutera USA:s hot mot Europa som en följd av proxykrig och interventioner vilket skapat enorma flyktingströmmar från Mellanöstern och Nordafrika.

Lars Bern:

“SVT Forum sände på tisdagsmorgonen (1/3) något som skulle vara en presentation av hur Sverige skall försvaras och mot vad, arrangerat av föreningen Folk & Försvar. Dagens ämne var Sveriges psykologiska försvar med föredragning av folkpartisten Olle Wästberg, Michael Tofvesson (MSB), Björn Palmertz (Försvarshögskolan) och Patrik Oksanen (Helahälsingland).

Det visade sig att dessa föredragshållare och deras myndigheter är kvar i det kalla kriget då den fria världen hotades av världskommunismen och fienden framför alla var Sovjetunionen som radat upp sin överlägsna arme utefter järnridån, redo att när som helst välla in över Västeuropa och ockupera våra länder.”

Det största hotet är USA inte Ryssland menar Bern:

Lars Bern - Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se“Det utan jämförelse största hotet mot vår säkerhet är USA:s och NATO-ländernas korståg i Mellanöstern som krossat regimerna i Afghanistan, Irak, Libyen och som i flera år försökt störta regimen i Syrien. Det senare genom ett proxykrig där man skapat och utrustat en legoarmé som vuxit till en bestialisk gökunge, som man tappat kontrollen över. Den kallar sig Islamiska Staten och slår nazismen i brutalitet. NATO:s korståg där Sverige deltagit i viss utsträckning, har dödat två miljoner människor och jagat tiotals miljoner på flykt. Korståget har orsakat en flykting- och migrantvåg som är på väg att helt destabilisera EU och leda till unionens upplösning.”

Västmedier spinner på ett enskilt fall:

“Mot bakgrund av den observerade riskbilden var det patetiskt att lyssna på föredragshållarna på Folk & Försvars konferens. Det enda som bekymrade dem var den ryska propagandan och desinformationen. Jag efterlyste häromdagen här exempel på sådana ryska och andra aktiviteter. Jag har nästan inte fått något substantiellt att visa upp, vilket var en stor besvikelse. Talarna på konferensen hade i praktiken ett enda exempel. Det handlade om en trettonårig rysk flicka i Tyskland som hittat på att hon blivit gruppvåldtagen av muslimska migranter, något som ryska medier slog upp stort och t.o.m. utrikesminister Lavrov lär ha tagit upp i ett anförande. Mot bakgrund av alla de våldtäkter och sexuella trakasserier av kvinnor i flera EU-länder som faktiskt inträffat i kölvattnet av migrantströmmen, fick fallet med flickan oproportionerligt stort genomslag.”

Läs hela Lars Berns artikel


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Håller helt med Rolf Sjövall. Den effektivaste hjärntvättmaskin som uppfunnits är TV , och i övrig massmedia vinklas och förvrängs sanningen så den blir oigenkännlig, tom lögnaktig.

 • Man undrar hur det går till att vilseleda en hel befolkning och inbilla dem att Ryssland är ett hot ? Vem är det som har denna makt att påverka till synes förståndiga människor i detta landet ?
  Om man lägger ihop alla världens länders armer till en arme, utan UZA:s då har UZA fyra gånger större arme än alla andra tillsammans.
  Vem som är hotet mot oss alla är just UZA. På 157 olika ställen runt jorden har UZA militära anläggningar med tillhörande hemliga fängelser. Där torterar man folk i parti och minut. De flesta försvinner precis som i Pinochets Argentina. UZA har varit en nation i 240 år och i 215 år har man varit i krig mot annan makt. UZA är en krigarnation som i alla tider tjänat grova pengar på krig och stulit mark och förmögenheter från andra. Detta pågår fortfarande. Hela deras historia kantas av våld och ond bråd död. Just nu befinner sig UZA:s Nato på Balkan med sin slaktmaskin, rustad till tänderna med högteknologiska vapen av senaste modell. Över 5000 specialutbildade attacksoldater står redo för en första attack mot Ryssland eller Ukraina. Hur svenska politiker och mediefolk kan undgå att se detta hot gör mig förtvivlad. Ingen talar om det verkliga hotet. Är dom dumma i huvudet eller får dom betalt av den dolda makten för att utmåla Ryssland som hotet ? Hemma i UZA utmålar man att dom är hotade, men inget hot finns, vem hotar UZA ? När jag specialstuderar UZA så inser jag att det enda som kan stoppa denna massmördarregim är en stor djävla naturkatastrof i UZA som jämnar Idiotrepubliken med marken. Då får vi fred på jorden. Varning för UZA !

 • Det går säkert bra att skjuta sanningen såväl som presidenter och statsministrar för att få som man vill.. Ränderna har aldrig gått ur RAND eller andra krigshetsares värsta entreprenörer och taltrattar åt MIC.

  Sedan är jargongen den att med tanke på alla brott man begått måste man vinna krigen för att få skriva historien..

 • Den bild som Bern levererar stämmer nog tyvärr alltför väl med hur verklighetens bild faktiskt stämmer. Skurkar finns nog på bägge sidor om gränsdragningen som sägs skilja väst och öst åt.

  Redan på den tiden då Roosvelt och Churchill tog hand om både Saudisk och annan olja försökte väst ta hand om världens naturresurser. Pågående TPPI-överenskommelse i Bryssel är bara ännu en fortsättning på utsugningen av jordens resurser. Konstigt att inga medier tycks vilja eller kanske är belagda med munkavle … Vilka vågar dansa solo på estraden.

  Varför skulle Olle Wästberg vara mer att lita på än övriga i toppen på nuvarande makt-pyramid i Sverige – ett land där lagar och regelverk tycks tolkas efter behov, samt löften uppfyllas med hjälp av inskränkningar och omtolkningar på lämpligt sätt. – Något som skett under alla tider – oavsett vilket land det än gäller!

  Se bara vad som pågår just nu i USA! Presidentval där tydligen bägge sidors kandidater får sina penningmedel till valkampen från i princip samma ekonomiska bjässar, vilka även förmodligen levererar både pengar och advokater till TPPI-förhandlingarna nere i Bryssel!

  Tydligare kan väl aldrig budskapet bli – än att pengar och hot med vapen inblandade är det enda som gäller även i 2000-talets värld. – “Svenssons” åsikter har aldrig någonsin någon brytt sig om …

  Varför skulle Olle Wästberg vara mer trovärdig än någon Reinfeldt eller Romson …?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *