Börje Peratt replikerar partiledare: “Vadå medborgarjournalister?”

43
Börje Peratt replikerar Martin Gustavsson. Montage: NewsVoice
Börje Peratt replikerar Martin Gustavsson. Montage: NewsVoice

REPLIK. Jag har tagit del av Martin Gustavssons artikel om Medborgarjournalister. Det låter ju tjusigt. Likaså Vetenskapspartiet som han är självvald partiledare för. Men vad står han då för? Det skriver Börje Peratt som grundade partiet Demokraterna.

Martin Gustavsson kontaktade mig i veckan och bjöd in idépartiet DEMOKRATERNA till valsamverkan.

Jag frågade: “Inbjudna till vad var när?” Gustavssons svar blev att man behövde ingen gemensam plattform.

“Folk som röstar på Valsamverkanspartiet kommer kryssa namnet på den individ som de röstar på. De individer som kommer in påverkar sedan politiken i riksdagen som s.k. “politiska vildar”.

Oops, min reflektion är att syftet är att orsaka anarki. Detta vill jag inte medverka till och avböjde med att svara:

“Antagligen har vi helt olika värdegrund och kunskap om politik och dess förutsättningar.

Jag ber om att få avsluta denna dialog och önskar dig lycka till med ditt.”

På detta svarade Gustavsson:

“Förmodligen är det så.
Vår värdegrund är demokratisk, humanistisk och det bästa för framtidens generationer. Det är inte din värdegrund.
Vår kunskap är vetenskaplig, omfattande och djuplodande. Det är inte din kunskap.
Vi har den mentala höjd som krävs för valsamverkan. Den saknar du.
Återkom när du läkt mentalt genom ex. meditation!
MVH
Martin Gustavsson, Partiledare
Valsamverkanspartiet & Vetenskapliga partiet”

Att så omoget besvara ett avvisande till samverkan vittnar om att något inte stämmer. Jag delger detta då det tycks som att flera har gått på Martin Gustavssons manipulativa text. Visst det finns duktiga skribenter utanför gammelmedierna men det finns också duktiga journalister inom gammelmedia. Att i generaliserande ordalag ställa en etablerad yrkeskår mot ”medborgarjournalister” vittnar snarare om allvarliga brister inte bara inom journalistik. Denna fördomsfullhet kallas pseudoskepticism. På vilket sätt har den att göra med vetenskap, mental höjd och humanism?

Hans sista mail som jag läste innan jag stängde av honom var:

“Gör rätt nästa gång! Meditera innan du svarar! Svara inte för snabbt!

/Den riktige läraren”

”Den riktige läraren!” Hoppsan! Ger det inte känsla av sekteriststämpel? Självgod omnipotens går nog inte över hur mycket man än mediterar.

Text: Börje Peratt

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
43 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Torbjörn Sassersson red.
Admin
27 mars 2016 kl 18:44

Meddelande. Artikelskribenten Börje Peratt har bett mig stänga av kommentarsfältet. Det är en rättighet alla skribenter i NewsVoice har (alltså stänga av kommenntsfältet i de artiklar de själva skrivit). För ytterligare debatt kontakta den du vill debattera med och fortsätt via privata mail. / red

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
27 mars 2016 kl 17:22

@ Börje

Det låter som en utmärkt och positiv dokumentär, Börje. Man bör välja sina skyddslingar och sina med omsorg och fokusera på det goda. Denna gång har jag en känsla av att du med stor sannolikhet valt en vinnande doktor, ett val som kommer kunna läka mycken onödig sjukdom om det sänds. Verkligen positivt.

Läkemedelsmaffian kommer med stor sannolikhet bli fullkomligt galen. Kommer deras Wall street-ägd massmedia sända den? Kommer korrumperad politikerkontrollerad statstelevision sända den? Hur kommer de hantera saken? Den som lever får se… Lycka till! 😉
Over and out.

Mats Sederholm
27 mars 2016 kl 15:05

@Martin

“Att jag försöker hålla isär person och budskap är för att det annars leder till ad hominem-argument”
Hmm och det jag så ivrigt försöker få dig att se har ingenting med detta att göra. Detta är bara ytterligare ett av dina sidospår. Vet inte om det är medvetet eller omedvetet.
Var det budskap du söker förmedla! Var vägen! Vad i detta är så svårt? Och det har ingenting med personangrepp att göra!!!
Jag tror det är dags för ett break Martin jag har inget mer att tillföra.Kanske du borde fundera över om meditation är den rätta vägen för dig, prova nått annat är mitt tips.

Mats
På Klar Sikt

borjeperatt
Gäst
26 mars 2016 kl 22:02

Martin G. Konstigt svar, jag har aldrig varit på någon TE seans än mindre dokumenterat någon. Dokumentären om du vill veta är “Läkaren som vägrade ge upp”.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
26 mars 2016 kl 18:45

Så bra och intressant du är. Vad kommer det bli? En ny Terry Evans seans? http://www.skepticreport.com/sr/?p=496
Over and out, Börje. 😉

borjeperatt
Gäst
26 mars 2016 kl 18:26

@Martin G

Som du kanske märker har jag ägnat väldigt lite tid åt detta och har inte heller tid till mer. Producerar en långfilmsdokumentär som snart är klar men som sedan ska distribueras och marknadsföras. Utbildar i ledarskap över hela Sverige och reser därför en del. På G med två böcker och driver både företag och föreningar med många människor inblandade som jag också kommunicerar dagligen med. Säger detta för att du kanske ska förstå att jag inte hinner med det du önskar.

Mitt syfte med artikeln är nått och det tycks som att du har du väckts upp och kanske börjar inse hur oförskämd du har varit. Men det är sannolikt långt kvar till andra insikter.
Jag finner dock inget intresse att föra en dialog om detta.

Möjligen är det nu en vändning i antågande för dig. Lycka till med den. Jag lämnar nu denna tråd och önskar inte fortsätta något utbyte. Ber dig respektera det. Over and Out.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
26 mars 2016 kl 17:41

@Mats Sederholm
Kanske jag saknar exakt den kompetens som krävs för att förstå min inkompetens?

Att jag försöker hålla isär person och budskap är för att det annars leder till ad hominem-argument https://sv.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem-argument

“Ad hominem-argument … är ett osakligt argument och därmed ett argumentationsfel eller felslut inom retoriken som handlar om en argumentatörs karaktär, förmåga eller avsikter i stället för själva sakfrågan. …

Personangrepp har ofta syftet att nå psykologiskt övertag över motståndaren och få denne på defensiven i debatten. Elaka personangrepp är något som undviks av den retoriskt kunnige, eftersom de lätt kan få den motsatta effekten: den angripne får medkänsla och sympati från åhörarna och därmed en fördel.”

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
26 mars 2016 kl 17:30

@ Fred Flintgaard
Jag håller med dig till 99%, men efter negativa erfarenheter av människor som inte är motiverade att samtala eller samverka logiskt i Direktdemokraterna, samt inte vill finna sitt inre lugn och sin medmänsklighet, eller sitt logiska förstånd, tror jag att det jag presenterar genom Vetenskapliga partiet och Valsamverkanspartiet är lösningen. Det är både inkluderande och exkluderande samtidigt i balans. Det är som gjort för de mänskliga egenskaper du efterfrågar.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
26 mars 2016 kl 17:21

@ Börje 🙂

Vad anser du mer exakt om min:

auktoritära syn på dialog, journalistik och demokrati?

motsägelsefullhet och manipulation?

tillkortakommanden?

kryptiskhet och grumlighet?

falskhet, projektion och översittarfasoner?

självbildsförsvar?

sökande efter absolut makt?

projektion av svaghet på ex. dig?

Rentvagning av mig själv?

Vad anser du är infantilt med en humanistisk grundsyn, tänka rätt i flera steg samt använda vetenskaplig metod i sökandet efter sanningen och sedan acceptera den och leva upp till den?

Vilka namn kallar jag dig med ohövlighet och vad kallar du mig?

Hur anser du att Valsamverkanspartiet är felaktigt samman-knåpat?

Vad skulle du ex. säga om 5000 socialdemokrater infiltrerade demokraterna.org och uteslöt dig “demokratiskt” och gick till val på namnet “Demokraterna” och sedan röstade för icke-demokrati beordrad från Wall street?

Vi har medlemmar och fick 4 röster i valet trots att vi rekommenderade taktikröstning.

Du kan ha missförstått Valsamverkan. Läs om ”Centern”!

Precis som iRiksdagspartirepresentanterna är Valsamverkanspartirepresentanterna fria att ingå alla möjliga samarbeten.

Anser du verkligen att jag har brister i förmåga till inkännande, lyhördhet och har rigiditet?

Självgodheten är ett intressant fenomen i meditation… 😉 Superintelligensen kan vara behjälpt av Vernon Howard.

Om VoF: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2014/10/16/%EF%BB%BFvof-den-aggressiva-ovetenskapliga-sekten-diskuterar-vetenskapliga-partiets-partiledare/

Vad gäller Besserwissern, att veta bäst, kanske det är så att den som undersöker vetenskapen och medvetandet djupast vet bäst, men jag kan givetvis ha fel. Vad tror du själv?

Kanske är jag en despot, Börje? Själv ser jag inte hur. Förmodligen behöver jag hjälp med att förstå ordet mer exakt och hur jag drabbats av detta. 😉 Kanske är jag riktigt dum, Börje? men hur ska jag kunna förstå det utan kompetens för det?

Castoropollux
Reply to  Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
26 mars 2016 kl 17:55

Verklighetsflykt i all ära. Att fly från dig själv och försöka lura alla andra men blott lyckas bedra dig själv allra mest..

Vetenskapen blir ett fallrep. Precis som den utgjort en snara för så många andra..

Mats Sederholm
26 mars 2016 kl 12:22

@Chris

“Ser med fasa en framtid där alla folkvalda skulle bytas ut mot liknande ”politiker”, då skulle snart det fria ordet vara ett minne blott.”

Jag är rädd för att de redan är valda. Man har redan slutat lyssna på sin omvärld och på människor, man är redan fullständigt upptagna av sig själva och sin egen maktsfär, man tror redan att man är de bästa lärarna o.s.v.

Och de fria ordet synes allt mer vara en illusion. A space in a cage.

Mats
På Klar Sikt

.

Mats Sederholm
26 mars 2016 kl 00:42

@Martin

Dramat ditt har inget med innehållet i ditt budskap att göra, varför 80% av allt du skriver inget har med vad jag skrivit tidigare. Ditt drama består i din retorik och ditt språk dvs DU. Tror jag skrivit detta tidigare. Duvan är lika otäck som höken när de för sina teser in i absurdum. Tror nog inte att kommer att förklara detta fler gånger.

Du upprepar samma sak när du skriver
“Jag är oenig med dig att den ärlige altruisten som tänker på framtidens generationer långsiktigt är lika egoistisk som den kortsiktige korrumperade kapitalisten.”

Man är inte ärlig om man bara är upptagen av sig själv oavsett sakinnehåll i sitt budskap. Du försöker hålla isär person och budskap. Det är där du stapplar. Och detta har jag nu i tre kommentarer på olika språk försökt att förmedla, nöjer mig så med den saken.

Martin det var länge sedan jag integrerade meditationen i mitt dagliga liv.

Mats
På Klar Sikt

Mats Sederholm
26 mars 2016 kl 00:31

Där satt den Fred, håller med till 100%

Mats
På Klar Sikt

borjeperatt
Gäst
25 mars 2016 kl 22:20

Martin Gustavsson han fått en artikel publicerad på Newsvoice som speglar en auktoritär syn på dialog, journalistik och demokrati. Både i text och agerande visar han upp en motsägelsefullhet som kan ses som studiebok för en Wannabes förvirrade manipulation. När jag hövligt ville avsluta en dialog så svarade han således med att reagera på det omogna sätt som huvudartikeln ovan redovisar. Att beskriva detta beteende är lika lite en personlig konflikt för mig som min granskning av antihumanism och VoF. Tvärtom är det att redogöra för en som drivs av projicera egna tillkortakommande på andra och en fyraårings övertygelse om att bära på hela sanningen. Martin Gustavsson vill dessutom lansera en kryptisk valsamverkan på mycket grumliga grunder. Eftersom Gustavssons artikel tycks ha förvridit huvudet på några som möjligen inte har tagit sig tid att titta bakom hörnet och avslöja hans manipulation valde jag att lägga ut delar av vår mailväxling. Det visar den falskhet som präglar hans översittarfasoner gentemot andra som inte följer efter hans pipa. Naturligtvis projicerar han sådana tillkortakommanden på andra. Projektion, är således en term som används inom psykologin för att beskriva hur en person som inte vill eller kan kännas vid sina egna svagheter tillskriver andra personer dessa egenskaper för att försvara sin självbild. Detta är en psykologisk försvarsmekanism, som syftar till att förmildra ens egna oönskade tankar (här om absolut makt). Personen (M) vill bli oskyldigförklarad för sina tvångsföreställningar, varför denne projicerar sin svaghet på en annan person (B), i till exempel här i denna tråd där den överlägsna textmasan kan hänföras till honom. Detta för att få bekräftelsen av andra att svagheten ej längre kan associeras med honom och på så sätt vill (M) rentvå sig själv. Mängden Gustavsson-kommentarer i denna tråd tydliggör ytterligare hur han projicerar egna svagheter på andra. Och det är bra att han exponerar detta så att fler ser vad han står för. Om det vore personligt skulle det vara enbart tragiskt men nu rör det en person som hävdar ett antal politiska principer och sedan beskyller sin omgivning för att inte acceptera hans 100 procentiga sanning. Jag tror de flesta ser genom infantiliteten i detta. Jag är benägen att tro att Gustavsson (Valsamverkanspartiet och Vetenskapliga partiet) inte helt och fullt förstår innebörden av de ord han använder. ”Hövlighet”, vad det innebär för Gustavsson har vi ju märkt då han kallar andra vid namn då de inte vill gå in… Read more »

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
25 mars 2016 kl 21:15

@Mats Sederholm :
Du menar att anpassa budskapet efter mottagarnas nivå av medvetande? Gott så. Det gör alltid den riktige läraren för eleven som behöver det. Dialogen är en utmärkt grund.

Åh. kanske du har rätt. Det är mitt “drama”! 🙂 Ok. jag öppnar mig för tanken. Jag måste kliva ur den där den där illusionen, he he he! Jo. Det är kanske tvärtom? Den fredsduva som verkar för demokrati, miljö (på riktigt), välfärd för alla, vetenskap och humanism är ond… Resten är goda… Hmm… (undersöker saken djupare)

Nej. Bevisen tyder tyvärr på motsatsen, EU leder bort från demokrati och välfärd, EU är miljövidrigt och Miljöpartiet har tagit bort sitt utträdeskrav ur EU. Vetenskapen pekar på att nedväxt till balans med naturen är logiskt & ekologiskt och fakta pekar på att hjälp lokalt hjälper fler med samma mängd pengar som att hjälpa människor i ett kallt överkonsumerande Sverige,

Jag är oenig med dig att den ärlige altruisten som tänker på framtidens generationer långsiktigt är lika egoistisk som den kortsiktige korrumperade kapitalisten. Meditera på saken! Hur är det egentligen?

Gagnar ex. Wikileaks och Julian Assange sina medmänniskor? Ja. Förmodligen. Det anser jag. Sanningen är viktig i en s.k. “demokrati”. Folket kan inte styra väl genom en ögonbindel av lögner. De som försöker tysta honom och skrämma andra missgynnar demokratin. Men ok. låt oss öppna oss för tanken att han är en egoist! Är han med på spektaklet? Kanske det. En agent för att skrämma sanningssägare i USAs folkmördande militär? Möjligt. Han har definitivt egoistiska tendenser…men det verkar långsökt..men kanske han får mysa med många blondiner där inne på ambassaden? Kanske är det den drivande kraften? Vem vet?

Den demokratiska tanken är inte en hierarkisk konstruktion, tvärtom är grundtanken att demos (folket) styr (krati). Grekerna vet det. Fredsduvorna kan besegra hökarna. Men man får inte vara naiv! Hökar kan döda fredsduvor, för hökar är måhända inte demokratiska men de är aktiva och flitiga. För fredsduvor är det bättre att inte gå i union med hökar och andra rovfåglar.

Representativ demokrati är att representanterna ska representera folkviljan, inte Wall street. Frågan om Sverige är en demokrati är således relevant.

Mats Sederholm
25 mars 2016 kl 19:36

@Martin

“Förbanna inte verkligheten! Acceptera den! ”
Ja, jo men det var ju ett skämt när jag skrev om det inte vore..

“men de har genom sin dämpade medverkan legitimerat desinformationen och är därmed en del av osanningen.”
Nja, nu är du tillbaka till det där med 100% rakt ut som “det enda rätta” vilket som jag menar är enkelt och ganska outvecklande. Att beskriva sanningen på olika sätt, dvs att inte få ut sin sanning till 100% är konsten. Det finns inget hycklande i detta. Att förstå sig på olika “språk”, att föra sin talan så att det förstås av människor i olika sammanhang och i olika läger är att vara sanningen. Att bara säga “sin grej” är hyckleri eftersom det är en ren egotripp och bara gagnar sig själv. Det finns något som heter metodik/pedagogik till skillnad från barnets behov av uppmärksamhet och dess skrikande sanning.

“massmedialt kräkmedel i rosa Cadillac”
Jag tror att du använder de där uttrycken för att göra kontrasten så stor mellan din “100% sanning” och allt annat så att du ska få slippa anpassa dig till dina medmänniskor och vara “sann” i ordets djupaste bemärkelse. Du skapar ditt eget drama där du själv spelar den gode och resten är onda. Kliv ut ur den där illusionen Martin!

“Den ärlige bryr sig, för hur kan man genom korruption lära ut någon sanning och utge sig för att bry sig?”
Den ärlige och den korrumperade är lika självupptagna. De bryr sig inte ett skit eftersom de inte ser sin omvärld. De är båda bara egoister i början på en personlig utveckling eller i slutet på sina liv. Båda tror dock att de gagnar sina medmänniskor.

“Gillar du valsamverkan och inte hycklar måste du ingå i ett parti som valsamverkar.”
Iden om att samverka gillar jag, parlamentarism ger jag dock inte så mycket för eller andra olika typer av hierarkiska konstruktioner. Du gillar partitanken och då tycker jag att du gör en god sak i att prata om samverkan. Det ger en bra signal till omvärlden..

Mats
På Klar Sikt

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
25 mars 2016 kl 19:12

@Mats Sederholm

Förbanna inte verkligheten! Acceptera den! 🙂
Verkligheten förändrar sig. Ingenting tycks bestå. Sanningen är i sanning vacker.

“Dämpat innehåll” “som passar massmedia” är en förskönande skrivning av desinformation, lögner, mörkande och drev. Att dämpa sig i detta sammanhang är i sanning att vara ett kräkmedel, vare sig man vill se den sanningen eller ej.

När man sett sanningen som den är kan man åtminstone göra något vackert åt den.

De stora hycklarna vill “kunna nå ut till en stor krets människor” men de har genom sin dämpade medverkan legitimerat desinformationen och är därmed en del av osanningen.
.
En växande krets av allt mer vakna människor som välkomnar ärlighet och rättframhet kommer sprida sig som en löpeld ju mer det avslöjas att massmedia är Wall street-propaganda för att krossa demokratier, genomföra frihandel och krossa människor & miljö i ett kortsiktigt psykopatiskt race mot den absoluta välfärdsbottnen och miljöförstöringen.

Vi, folket, kommer välja bort den lögnaktiga massmedian och deras villiga lakejer och de kommer få panik i processen. Jag kommer skratta hela vägen och jag har redan börjat skratta i takt med att Newsvoice och andra alternativa medier växer och bojkottar massmedias lakejer. 🙂

De kommer försöka infiltrera med sina lakejer i gröna fårfällar och kanske t.o.m. köpa upp dem eller försöka lägga ner dem, men det kommer inte att hjälpa. När väl sanningen är det människor söker, kommer ingenting hjälpa. Det är kört för maktens sanningsdämpade retoriker i fårfäll och det är något vackert.

Min ambition är inte att bli ett massmedialt kräkmedel i rosa Cadillac som frotterar sig i TV-soffor för att dölja verkligheten i ett rosa “tillväxt”-skimmer.

Ha. Den 100% korrumperade kan inte jämställa sig med den 100% ärlige. Det är inte två sidor av samma mynt. Den ärlige bryr sig, för hur kan man genom korruption lära ut någon sanning och utge sig för att bry sig? Omöjligt.

Gillar du valsamverkan och inte hycklar måste du ingå i ett parti som valsamverkar.

Fred Flintgaard
Fred Flintgaard
Gäst
25 mars 2016 kl 22:20

Jag ser nya partibildningar som en utopi.

Vi behöver inga fler partier, snarare färre, eller ta dem bort helt. Partipolitik är gammalt och mossigt och är elitens sätt att få oss att tro att vi har demokrati. Vi har snarare demokratur.
Då säger många att kollar vi på andra länder så har vi det bra här och inga stora problem, som om det vore en orsak till att behålla ett gammalmodigt system.

Partier finns till genom en lång kedja av hjärntvätt där vi redan på dagis lär oss att lyssna och repetera vad andra gör. Vägen går genom grundskola, gymnasiet och universitet.
På fritiden ska vi samordna oss med likatänkare i föreningar och lagidrotter. Kolla bara på en fotbolls träning eller vilken lagidrott som helst.

Att inte göra vad vi blir tillsagda resulterar i utanförskap. Lagspelare är användbart i all som samhället skapt för oss. Individualism och eget tänk är inget man vill premiera. Alla vill vara med på samma hurrande tåg, barnen ska in och samhället ska blomstra.

Det vi missat är att vi blivit självgående slavar i ett system som totalt håller på att brytas ner.
Ett system som drivs på av självuppfostran och normer vi inte vågar bryta. Normer som skapat den värld vi i dag lever i. Sedan frågar vi oss varför det ser ut som det gör, och förfasas över krig och fattigdom. Hur våra gamla behandlas och barns utsatthet.

Att vara lagspelar och göra saker tillsammans för att man måste har inget med detta. Vad jag menar är den påverkan som systemet har på oss utan att vi reflektera då vi per automatik gör vad andra gör utan ifrågasätta. Ett maktvapen som kommer att få oss att gå över stupet då man manar på oss, och vi är på god väg. Är vi tillbaka i massuggestionernas tidevarv igen? Politiken pekar dit över hela Europa.

Nej! Vi behöver ta tillbaka vår medborgarmakt och skapa andra bättre former av politik och val. Hur ser det ut i Schweiz? Röstning över internet är en bra början. Gärna lokala folkomröstningar. Jag har inga färdiga lösningar, men som det ser ut nu så måste det till en snar förändring. Men det kanske behövs en rejäl ögonöppnare för vissa att ta ställning till tyvärr.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
25 mars 2016 kl 18:26

@Torbjörn & Bruno Karlsson
Ber om ursäkt för dålig html i kommentarsfältet i mina ovanstående kommentarer,

Till saken:
För mig finns ingen inre konflikt. Jag ser det Börjes attack som en upplysande aktivitet om Börjes tillstånd, ett tillstånd alla befinner sig i innan upplysningen inträffar.

Genom hela mailkonversationen om Valsamverkan med Börje Peratt är jag lycklig och glad. Det är Börje som tappar fattningen när sanningen stirrar honom i vitögat. Mänskligt. Vanligt. Konflikten drabbar eleven, inte den riktige läraren. 😉

Mats Sederholm
25 mars 2016 kl 17:34

@Martin

“Förmåga att förmedla kunskaper/visdom/vetenskap ligger hos den riktige läraren.
Förmåga att förankra kunskaper ligger hos eleverna.”

Exakt och där emellan ligger verkligheten, ja om det inte vore för den där förbannade verkligheten.

“Jag måste inte finnas och kan inte finnas för mitt parti eller för en bredare publik i en massmedia som ägs av Washington och Bonnierfamilen. För att vara DÄR krävs hyckleri ”

Förstår vad du menar. Det är ett val man har.
1 Att välja ett dämpat innehåll och språk som passar massmedia (i din mening hycklare) för att kunna nå ut till en stor krets människor.
2 Eller att välja en liten krets av mer “mottagliga” människor och kunna vara mer “ärlig” och rättfram och inte få sitt budskap lika spritt.

Du väljer din utgång, det beror på vad just du har för ambition och alternativ.

Konsten är att lära sig olika språk, att förstå och uttrycka olika gestaltningar och vyer av källan i sina kunskaper.

Att vara 100% ärlig eller 100% korrumperad är bara två sidor av samma mynt, de är de enklaste av alla utgångar, man “slipper bry sig” men också de som för med sig minst lärande.

“Valsamverkan som integrerar de initiativ som skulle kunna nyskapa demokratin och nå ut till människorna är naturligtvis höjden av enhet mellan människor och demokrati i dess riktiga form.”

Japp håller med dig, jag gillar tanken.

Mats
På Klar Sikt

Torbjörn Sassersson red.
Admin
25 mars 2016 kl 17:20

Det stämmer. Det rör sig egentligen om en personlig konfilkt mellan två personer. Det allmänna intresset ligger mest i att det handlar om två partigrundare [som sedan i sina argumentationer delvis utgår från sina partitankar]. / red

Bruno Karlsson
Bruno Karlsson
Gäst
25 mars 2016 kl 16:48

Det här verkar ju vara en personlig konflikt mellan Peratt och Martin.

Varför ta upp den här kan man undra?
Eller vill man ha stöd för åsikterna?

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
25 mars 2016 kl 16:06

@Castoropollux

Vissa människor är så självupptagna av att bli respekterade att de respektlöst försöker upprätthålla bilden av de De gode och de ädle.

De upphöjer sig själva till gudar, de läkande helbrägdagörarna, men sanningen är ju att vi endast kan läka oss själva och endast bör läka oss själva. Läkningen börjar i vårt eget sinne. Vi måste finna friden i vårt eget sinne. Det är huvuduppgiften. Först därefter kan vi sprida denna frid. 🙂

Castoropollux
Reply to  Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
26 mars 2016 kl 01:24

@Martin G.

Läka oss själva? Vem ska då tjäna pengar på vår dumhet?

De enda som vet något om bot är de som fått den. Jag ser inga tecken på att du erfarit något sådant utan fläskar på i en entusiasm ingen avundas dig.. Ta en tång och nyp dig ordentligt i armen..

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
25 mars 2016 kl 15:34

@Mats Sederholm
Det finns inte din eller min sanning. Det finns bara en sanning och olika kvalitativa modeller av samma sanning.

Förmåga att förmedla kunskaper/visdom/vetenskap ligger hos den riktige läraren.
Förmåga att förankra kunskaper ligger hos eleverna.

Jag måste inte finnas och kan inte finnas för mitt parti eller för en bredare publik i en massmedia som ägs av Washington och Bonnierfamilen. För att vara DÄR krävs hyckleri och korruption av vetenskapliga partiets värdegrund och att gå ifrån humanism och vetenskap. Det motsätter vi oss.

Varför ska jag välja en annan utgång? Varför ska jag underkasta mig att bli manglad med Ad Hominem-argument i en massmedia som endast läses av idioter som vill låta sig hjärntvättas av tyranner och deras presstituerade?

Men du har rätt också, inte bara fel. Sanningen ligger naturligtvis är lika mycket i språket som i RIKTIGA kunskaper. Förmedlingen är lika viktig som visionen.

Att vara 100% uppriktig är både frågan och svaret. Konsten är att gestalta denna uppriktighet i den verklighet där den tillåts att existera. I det korrekta språket, i den hypotetiskt-deduktiva metoden ligger sanningen, men i tystnaden ligger också sanningen.

Valsamverkan som integrerar de initiativ som skulle kunna nyskapa demokratin och nå ut till människorna är naturligtvis höjden av enhet mellan människor och demokrati i dess riktiga form.
Motsatsen är uteslutande, ohövlighet och vägen till tyranni och fördärv.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
25 mars 2016 kl 15:14

@ruben

🙂 positivitet är resultatet av rätt mental aktivitet. Känner du dig sorglig? Prova då att känna dig lycklig! Njut i ögonblicket, ex. av att finna sanningen, ex. i en meditationsreträtt. 😉

Castoropollux
Gäst
25 mars 2016 kl 13:08

EUreka! Roten till det onda har påträffats.

“Retorik är konsten att behärska människors tänkande” av Platon.

Suger man på den karamellen för länge kan resultatet verkligen förvåna en hel omgivning utom de drabbade..

Det Platon borde lagt till är kanske att “behärska” inte är ett positivt uttryck…

Castoropollux
Gäst
25 mars 2016 kl 11:08

Tja, tänk om detta varit en tråd om meditation. Hur illa skulle det inte sett ut.. Nu handlade det ju bara om demokrati och ett parti som kallar sig vetenskapligt men som inte närmar sig vetenskapen med någon respekt och inte människor heller.. Bilkörning kan också närma sig fartblindheten utan att märka hur omgivningen blir obestämbar, diffus och med blott självändamålet i sikte… Inte visste jag att meditation var så nyttigt för verklighetsflykt..

ruben
ruben
Gäst
25 mars 2016 kl 01:03

Tack Mats S! Språket lika mycket som kunskapen. Sanningen lika stor som versionen. Jag gillar det för jag tror faktiskt det är sant. Språket är den bleka sanningen i världen.

Mats Sederholm
25 mars 2016 kl 00:38

@Martin

Problemet är inte att du säger sanningen, problemet är din sanning, eller rättare sagt, din oförmåga att förankra dina kunskaper hos människor.

Om du nu vill verka för ditt parti eller för en bredare publik så måste du också finnas DÄR, där människor finns.

Men du är inte DÄR. Du är dig själv bara den lättaste utgången som finns!

Sanningen är lika mycket språket som kunskaperna. Förmedlingen är lika stor som visionen.

Att vara 100% uppriktig är inte frågan, det är att konsten att gestalta den i den verklighet där ANDRA finns.

Det handlar inte om att vara försäljare, det handlar om språk. Språket är lika stort som sanningen för språket ÄR också sanningen.

Jag gillar ditt uppsåt Martin, sant, annars skulle jag inte bry mig om detta. Jag gillar din idé om valsamverkan.

Keep going, vi behöver nya tankar, en ny domän av existens.

Mats Sederholm
På Klar Sikt

ruben
ruben
Gäst
24 mars 2016 kl 23:43

Martin Gustavsson! Jag tycker konversationen känns en aning sorglig. Blir lite nedstämd och undrar hur det var ställt Ta en paus är min spontana reaktion, men vad vet jag?

Mats Sederholm
24 mars 2016 kl 20:00

Läsvärd konversation.
Bringar flera intressanta och avslöjande aspekter och perspektiv om personerna

Gandhi citaten borde alla läsa som är intresserade av demokrati på riktigt.

Din roll som dansande apa är faktiskt riktigt komiskt. Det var länge sen jag hade så roligt åt en konversation faktiskt.

Tack Martin

Mats
På Klar sikt

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
24 mars 2016 kl 19:36

Hela mailkonversationen om Valsamverkan med Börje Peratt, grundare av Demokraterna.org
https://valsamverkanspartiet.wordpress.com/2016/03/24/mailkonversation-om-valsamverkan-med-borje-peratt-grundare-av-demokraterna-org/

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
24 mars 2016 kl 17:16

@Börje Peratt
De citat av Gandhi om demokrati som Torbjörn klippte bort ur mitt första och alltför långa meddelande finner du här: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/citat-om-demokrati/

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
24 mars 2016 kl 17:08

@ Mats Sederholm Jag förställer inte vem jag är eller hur jag vill framstå. Dessutom är jag olika i olika situationer. Träning i medvetenhet måste ingen vara motiverad att utföra även om jag är motiverad och mediterar flitigt. 🙂 Jag är heller inte perfekt även om min idrottslärare en gång kallade mig MrPerfect inför hela klassen vid ett tillfälle och även om jag löste de svåraste uppgifterna på proven som nästan ingen annan i klassen klarade av. (IQ130) Har du problem med det? Det är i såfall ditt problem, inte mitt. Vad tjänar vi på avund och ilska? Jag vet vad socialt skicklig anses vara. Försäljare måste vara det. Jag anser att en del av Vetenskapliga partiets politik är långsiktig försäljning av planeten till dagens människor likt en försäkring för framtidens generationer och att man då bör hålla sig till sanningen så mycket det bara går och att socialt skicklig i detta sammanhang handlar om ärlighet, inte falsk social skicklighet, eftersom försäljning av planeten handlar om att bevara dess artrikedom för framtiden. Det är INTE en dammsugare eller en inträdesbiljett till en chalatans föreställning som jag säljer här. Jag anser att lögn i detta sammanhang kommer leda till en social katastrof inkl. krig och kannibalism och jag har vetenskaplig underbyggnad för det påståendet, därför talar jag sanning så mycket jag bara kan. Jag lockar folk till partiet genom att försöka förmedla sanningen, inte en yttre fasad men genom att vara emotionellt korrekt och logisk. Meditation och vetenskaplighet är därför viktiga inslag. Om människor läser ett parti genom hur det framställs i massmedia, snarare än genom att studera sakinnehåll kommer de med stor sannolikhet få ett parti som verkar tilltalande, men som sedan inte är det i praktiken. Vi gör tvärtom. Vi förställer oss inte. Jo. Klart att hela den parlamentariska principen är på väg att förlora förtroende runt om i västvärlden när det är som det är, men folk kommer inte ihåg att se sin egen del i den saken. Vetenskapliga partiet har de långsiktiga visionerna och jag anser inte att dagens köpta/indoktrinerade politikeradel har det. Klart att folket genomskådar det till slut. Den som försöker se och säga sanningen och inte förställer sig kommer vara en vinnare, tror jag. Vetenskapliga partiet är allt det där du önskar dig även om vi använder de existerande verktyg som finns i kombination med nya moderna och kreativa verktyg som vi tror på.… Read more »

Mats Sederholm
24 mars 2016 kl 16:43

Fem minuter bara!
Har hört att Börje suttit och mediterat sen igår kväll?
Se upp Martin!

Mats
På Klar Sikt

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
24 mars 2016 kl 16:30

@ Hans Berggren

Ok. Nu har jag mediterat i fem minuter.

Jo. det kan väl tyckas som om jag hänger en väldans massa medaljer på mig själv. 🙂

I Sverige har vi programmerats till att ödmjukhet är något fint, men jag vill inte vara falskt ödmjuk så jag har avprogrammerat det beteendet och kommer inte ödmjuka mig för någon eller vara mjuk gentemot ödet. Jag tror heller inte på ödet eftersom jag är vetenskapligt lagd.

Att jag själv skulle vara “Den riktige läraren” var jag själv länge skeptisk till och skrattade gott till förslaget från mitt högre medvetande i meditation, men när jag insett att det kanske är så har jag accepterat att det kanske är så. Du får själv avgöra om det är så eller fundera på varför detta stör dig i meditation om du vill.

Att alltför många människor i Sverige behöver mer mental höjd och mer av hypotetiskt-deduktiv metod i sitt sätt att resonera finner jag vara sant för en stor del av Sveriges folk. Gör inte du det? Ska vi inte säga som det är? Ska vi inte se sanningen?

Någons kunskaper framgår av någons arbete, vad någon gjort och vad någon skrivit, men det intresserar mig egentligen inte såvida det inte leder till det bästa för framtidens generationer. Jag har samma intresse för alla människors väl, för framtidens generationers väl och för naturens väl.

Man ska inte lita blint på något för att det är gammalt för då skulle du lita på ex. koranen och dess våldsamma verser. Man ska inte lita på andras skiftande erfarenheter eftersom slutsatser av erfarenheter kan vara felaktiga och erfarenheter i en situation kanske inte hjälper dig i en annan situation.

Jo. Hur vet man att man överhuvudtaget vet något? Det är en utmärkt utgångspunkt för varje vetenskapsman och som kan höja medvetandet. Är ex. Terry Evans medveten om att han framstår som en bondfångare som använder coldreading eller tror han på sin egen “förmåga”. Det kan givetvis vara svårt att “veta”. Egot kan ibland vara så stort att man inte vill se sanningen.

MVH
Den mycket omogne oförskämde och självbelåtne besserwissern 🙂

Mats Sederholm
24 mars 2016 kl 14:50

Hej Martin

Ditt sätt att framstå är, som du redan vet, något du måste träna på.

Att förstå saker mentalt och sedan framstå som en social katastrof är inte är inte bättre än motsatsen, att ha nollkoll men vara socialt skicklig.

Om du ska locka folk till ditt parti så är ditt yttre lika viktigt som ditt inre.
Människor läser ditt parti genom dig och framför allt HUR DU ÄR snarare än allt sakinnehåll.

I övrigt delar jag de flesta av dina uppfattningar om politiska vildar, om politiska partier etc

Hela den parlamentariska principen är på väg att förlora förtroende runt om i västvärlden.
Med rätta, det saknas idag fullständigt långsiktiga visioner från våra politiker. Ryggdunkandet mellan politiker, banker och allehanda månglare har genomskådats av miljoner människor.

Demokratin måste ta nästa steg, bort från arbetslinjer, kapitalism, övervakning och allt som tär och tömmer oss människor på energi och värdighet.
Vill man det så måste man välja en ny riktning utan en garanti.Man kan inta laga den den här världen med samma verktygslåda som skapat den.

Så, alla sätt att påverka är bra, även politiska vildar.

Rädslan för anarki är en gammal myt som måste bort. Anarki betyder inte endast kaos som 99% av alla fått lära sig av vårt samhälle.

Det kan betyda en annan ordning som inte är dagens ordning med hierarkier, makt och härskastrategier. Det kan vara en annan ordning som mer syftar till delaktighet, tillit, kunskaper och empati. En annan ordning som för de gamla och ingrodda känns hotande eftersom det gamla blivit en del av deras personligheter och identiteter. Det är gammalt fördomsfullt muttrande som man lätt kan bortse ifrån.

Hans
Bara för att man är äldre betyder det inte att man är klokare.
Mer kunskaper innebär inte det.
Det är förmågan att sätta ihop kunskaperna som räknas, vilket syfte man har med kunskaperna.
Dessutom måste man räkna in förmågan att ständigt lämna plats för nya tankar.
Hela vår kollapsande värld styrs av äldre gubbar med massor av erfarenheter men som vill ha kvar sin världsordning.Oavsett om de är parlamentariker, tidningsredaktörer eller presidenter.

Mats
På Klar Sikt

Chris
Chris
Gäst
26 mars 2016 kl 06:05

Jag tycker kommentarerna säger en hel del om partiledaren för Vetenskapliga partiets mentala nivå. Ser med fasa en framtid där alla folkvalda skulle bytas ut mot liknande “politiker”, då skulle snart det fria ordet vara ett minne blott.

Hans Berggren
24 mars 2016 kl 11:56

En väldans massa medaljer du hänger på dig själv, Martin. Den riktige läraren, mental höjd, din kunskap är vetenskaplig, osv, men inte Börjes. Vad vet du om Börjes kunskaper? Han har åtminstone levt längre och torde ha fler och mer skiftande erfarenheter än du. Hur vet du öht att du vet nåt? Jag kan inte se dig som annat än en mycket omogen och självbelåten besserwisser. En oförskämd glop. Meditera på det innan du svarar!

Castoropollux
Gäst
24 mars 2016 kl 11:37

” ”Gör rätt nästa gång! Meditera innan du svarar! Svara inte för snabbt!

/Den riktige läraren””

Lägg till det två pannlaggar…..

I sporten ser självmålen åtminstone fåniga ut som de misstag de är.. Detta är “positivism” i treenig kubik..

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
24 mars 2016 kl 01:16

Ja. Jag är självvald partiledare för både Vetenskapliga partiet (här rättstavat i artikeln felstavat) och Valsamverkanspartiet. Fråga dig gärna varför! Du kommer inte finna många människor som betett sig mer demokratiskt än mig.

Jag är nämligen en av grundarna för det direktdemokratiska partiet som idag heter Direktdemokraterna om då hette Aktiv Demokrati. Jag var ordförande under en del av denna tid och var på TV för partiet, just p.g.a. de demokratiproblem vi har i Sverige.

Problemet är att alla politiska partier som styrs intern-demokratiskt infiltreras genom entrism och förstörs inifrån genom psykologiska trix och direktdemokratiska beslut.

Är jag paranoid? Rimlig fråga.

Är det inte så att:
– Socialdemokraterna inte längre är ett demokratiskt socialistiskt parti men bedriver traditionellt borgerlig politik inom EU-medlemskapet?
– Miljöpartiet de gröna inte längre är ett grönt parti för miljön men tagit bort sitt utträdeskrav för det miljövidriga EU som ökar transporterna av all möjlig skit över gränserna inkl. den kärnkraftsel som kommer strömma fritt till Sverige så länge vi inte går ur?
– Direktdemokraterna inte längre vill förstå vad som krävs för att skapa en direktdemokrati värd namnet eftersom dess medlemmar vare sig vill förstå eller kan förstå enkla resonemang om ex. internetsäkerhet etc.?

Ja. Jag är självvald partiledare och det är fullkomligt demokratiskt logiskt. På valdagen ska folket välja representanter, men någon djävla ordning måste det ändå vara på ett demokratiskt parti.

Infiltration och 4%-spärrar är odemokratiska och mycket verkliga fenomen som jag fått uppleva. Den som startar, medverkar i eller röstar på ett litet parti som INTE valsamverkar sig in i riksdagen är inte enbart odemokratisk men en charlatan, Börje.

Det är enligt min mycket väl underbyggda åsikt lika omoraliskt som Coldreading-bondfångeri med Barnum-uttalanden att driva parti under 4% utan att valsamverka.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
24 mars 2016 kl 00:25

Jag respekterade din vilja med “Återkom när du läkt mentalt genom ex.
meditation!” 🙂

Likväl återkom du utan att ha mediterat, utan att ha läkt mentalt och
fortsatte diskursen med aggressivitet. 🙂

För att avsluta en diskurs krävs det att du själv inte återupptar den.
För att avsluta den väl gäller det att respektera den som faktiskt
inbjudit dig och ditt parti till valsamverkan. Hur skulle detta kunna
tolkas som brist på samverkansförmåga förstår jag inte riktigt. 🙂

“Politisk vilde” är ett välkänt begrepp inom politiken och det är en
helt vanlig människa, en politiker i riksdagen, som under sittande
period, kanske p.g.a. orättvis behandling, lämnar sitt parti men
sitter kvar i riksdagen och slutar lyda partipiskan.

I Sveriges demokrati har vi personval. Det betyder att personen är
vald till riksdagen inte partiet. Politiska vildar är således en
demokratisk del av vår demokrati, inget “anarkistiskt”. En
partiledning kan alltså inte utesluta en representant ur partiet och
förvänta sig att de kommer kunna ersätta personen om personen inte går
med på detta.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Partilös

Vi kan alltså samverka genom Valsamverkanspartiet för att genom vårt
folkliga stöd ta oss in i riksdagen och sedan rösta med det folkliga
stöd vi har väl inne i riksdagen.

Anarki
https://sv.wikipedia.org/wiki/Anarki

Vetenskapliga partiet är inte anarkistiskt. Vi vill genom folkets stöd
kontrollera statsmakten och skapa det ideala samhället, förändra
lagarna och byta regering. Vi inordnar oss i det politiska systemet. I
partiet bestämmer centralkommittén och i fall vi inte kan enas,
partiledaren. Vi tror på balans i allt. Även vad gäller auktoritet,
makt och egendom.

För att kunna desarmera den odemokratiska fyraprocentsspärren som de
stora partierna infört har vi startat Valsamverkanspartiet. Inget
parti jag känner till är så inkluderande och demokratiskt som
Valsamverkanspartiet.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Fyraprocentsp%C3%A4rren

Det bra om du mediterar innan du svarar på detta meddelande eller ens
kommunicerar med andra. Annars leder aldrig diskussionerna framåt, men
till konflikt och krig, inte till fred och knappast till demokrati.

Här ger jag dig några läkande citat om demokrati från Mahatma Gandhi:

klipp

Svara inte på detta meddelande innan du mediterat och kommit till ett
harmoniskt lugn! 🙂

Har du inte kommit ner i ett lugn är det bättre att du inte svarar alls!