Föreningen HK ger journalistutmärkelse till Torbjörn Sassersson

publicerad 13 mars 2016
- av Börje Peratt

Humanism och KunskapFöreningen Humanism & Kunskap (HK) har beslutat att ge Torbjörn Sassersson utmärkelsen ”Pennan”, en utnämning som i det här fallet går till en journalist som genom sitt skrivande arbetat i humanismens tjänst. 

Motiveringen lyder:

”Torbjörn Sassersson Sassersson har visat på journalistisk uthållighet och ett exceptionellt mod. Han har som redaktör via sin nättidning Newsvoice visat öppenhet för olika perspektiv och sökt bibringa läsare texter och analyser som mainstreammedia av olika skäl valt att tiga om eller förvanska”.

Allt fler väljer att läsa Newsvoice som under 2015 snittat på 200 000 läsare i månaden. Under 2016 är nästa magiska gräns 300 000 läsare/månad. Det är en enastående insats med tanke på att NewsVoice drivs ekonomiskt med hjälp av crowd funding-donationer från läsare samt med stöd av annonsörer och företagssponsorer.

HK uppmanar alla intresserade att hjälpa till med att bygga upp prissumman via föreningen Kulturnätet som stödjer föreningen HK.

HK startar därför crowd funding för att kunna tilldela Sassersson en prissumma. Den som vill visa sin uppskattning sätter in via:

SKRIV: “Pennan Torbjörn”

Alla insamlade medel gå oavkortat till Torbjörn Sassersson (förutom eventuella externa administrationskostnader. Paypal drar alltid en viss procent.)

Utdelning av utmärkelse sker vid en ceremoni 7 maj 2016. HK meddelar exakt plats senare.

Källa

Text: HK