Sofia Arkelsten triggar mobbning av riksdagskollega på Twitter

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 4 mars 2016
- NewsVoice redaktion
Foliehatt på Mynndigheten för Psykologiskt Försvar? Foto: Axel Bueckert. Licens: Elements.envato.com

DEBATT. Det har blivit ett återkommande problem att vissa riksdagsledamöter halkar tillbaka till gymnasiets mobbningsbeteende. Nu senast verkar Sofia Arkelsten (M) via Twitter försöka trigga igång mobbning av sin riksdagskollega Jan Lindholm som bjudit in till en intressant föreläsning om hälsa.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice, uppd. kl 10:40, 5 mars 2016 | Sofia Arkelsten (M) pressfoto

I september 2015 gav sig riksdagsledamöterna Fredrik Malm (FP), Jonas Eriksson (MP) och Jesper Skalberg Karlsson (M) på Jan Lindholm för att denne länkat till artikeln ”Djup akademisk korruption för GMO-industrin avslöjad i USA…” i NewsVoice, en artikel som var baserad på ett avslöjande i New York Times.

Istället för att diskutera avslöjandet valde riksdagsledamöterna att försöka skrämma andra ledamöter från att länka till NewsVoice. De fick skjuts av Aftonbladet-journalisten Malvina Britts som hängde ut Lindholm. Både NewsVoice och Jan Lindholm replikerade. I en slutreplik på NewsVoice adresserades Britts direkt. I en stark radiointervju på Sveriges Radio uttrycker Jan Lindholm exakt vad han känner inför att bli uthängd av riksdagskollegor och media.

“Förbjuden” RUT-utredning

Jan Lindholm hamnade i blåsväder även 2014 då han ställde en fråga om cloud seeding och geoengineering till Riksdagens utredningstjänst. Han blev även då chikanerad för att han blott ställde frågan. En utredare på RUT meddelade senare att frågan var relevant. Lindholms motivering för att ställa frågorna till RUT handlar om att väljarna ställde frågor till honom om cloud seeding och geoengineering och han ville då veta vad RUT hade för uppfattning.

Lindholm fullföljde alltså endast sitt uppdrag som riksdagsman, men ryktet som spreds var felaktigt att “Lindholm tror på [cloud seeding]”. NewsVoice gjorde en analys av RUT:s utredning samt skrev en egen debattartikel: “Riksdagens [cloud seeding]utredning sprider sig i chikanerande artiklar i medierna”.

“Förbjudet” föredrag i Riksdagen om hälsoeffekter av strålning från trådlös teknik

I dagarna är samma riksdagsman utsatt för nedsättande kritik då han den 10 mars 2016 arrangerar ett seminarium med den amerikanske professor Martin L. Pall om hälsoeffekter av strålning från trådlös teknik. Det retade upp riksdagsmannen Carl-Oskar Bohlin (M) som menar att riksdagens ledamöter inte sitter på dalabänken för att bära foliehatt. Bohlin fick hjälp av DT.se för att få ut sina känslor i artikeln: “Riksdagsledamot Carl-Oskar Bohlin till tuff attack mot riksdagskollegan Lindholm”. NewsVoice svarade med debattartikeln: “Herr Carl-Oskar Bohlin – En mikrovågsugn är inte en mobiltelefon”.

Ämnet hälsorisker och trådlös teknik är känsligt i Ericsson-sverige

I mars 2015 arrangerade Jan Lindholm och Roland Utbult (KD) ett annat föredrag i samma ämne i Riksdagens lokaler med Mona Nilsson, ordförande i Strålskyddsstiftelsen som föredragshållare. Det fick Expressens Erik Högström att peka ut Strålskyddsstiftelsen som mottagare av antipriset Årets Förvillare. Erik Högström blev dock själv nominerad till Årets Förvillare strax därpå.

Motivering löd bla:

“Erik Högström försöker aktivt att sabotera för en föredragshållare som i en demokrati ska framföra viktig hälsoinformation inför Riksdagens ledamöter…”

Sofia Arkelsten triggar igång förlöjliganden

Nu senast hakar riksdagsledamot Sofia Arkelsten på det gymnasiala mobbningsbeteendet genom att offentliggöra Jan Lindholms inbjudan via gruppmail till Riksdagens alla ledamöter. Arkelsten skriver i sin tweet:

“Verkligen Miljöpartiet?! Mikrovågor? I mail till alla riksdagsledamöter.”

Sofia Arkelstens tweet hejades på av en rad personer och några namn sticker ut ur mängden.

Johanne Hildebrandt tweet2016Journalisten Johanne Hildebrandt lägger ut en bild på tre personer med foliehattar från filmen “Signs”.

Carl Ström som arbetar i Svenskt Näringslivs regionledning skriver:

“Man får glädja sig åt att Jan Lindholm slutat utreda [cloud seeding] via Riksdagens utredningstjänst.”

Joachim Holmqwvist (M) som är politisk sekreterare i österåkets kommun skriver:

“Osökt börjar man ju undra lite om inte själva datorn mailet skickats från borde gå på el…”

[Kommentaren tycks syfta på elöverkänsliga]

Mobbningsbeteendet kan associeras till gymnasiet eller till och med grundskolan. En relevant fråga är om Sverige bör styras av omogna människor. Jan Lindholm däremot är en respektabel och samhällsengagerad politiker som känner för det svenska folket och vår hälsa. Han är förmodligen en av de politiker i Riksdagen som genererat flest motioner.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Stella 7 Mar, 2016 at 14:56

  Enligt Thomas Sheridan kunde man i äldre kulturer känna vilka som var psykopater. Dessa dödade man enligt honom eftersom de utgjorde ett för stort hot mot hela samhället. Så drastiska kan vi naturligtvis inte vara idag, men det känns inte bra att känslomässigt störda individer skall ha makt över oss andra.

  Ett problem är att man kan manipulera friska personer att bete sig som psykopater, vilket skulle kunna förklara varför en så stor andel av politikerna agerar som de gör. De som söker sig till politiken kan i förstone visa normala värden vid en neurologisk undersökning men på grund av omständigheter de utsätts för i sin anställning senare utveckla psykopatiska drag.

  Liknande mentala förändring ser man hos läkarstudenter som en följd av svårt sömnunderskott i kombination med långsam hjärntvätt genom tillvänjning vid inhumana sjukhusrutiner under utbildningen.

 • Det viktiga nu är att det kommer troligen att röstas för att det blir tvångsvaccinering i Sverige. Det ser ut att bli det i flera andra länder ungefär samtidigt. Vilka är det som ligger bakom allt detta? Kan Sofia Arkelsten vara mutad eller köpt? Uppenbarligen ligger det stora intressen bakom detta med tvångsvaccinering och ingenting hörs på nyheter eller står det om i dagstidningar. Eller gör det det? Hur kan alla länder komma på samma idé samtidigt? Och nu när det inte verkar behövas vaccineringar. Det ser ut som det gäller barn i första hand och tonåriga flickor (som kan få som biverkning att de blir sterila) och vid en pandemi som svininfluensan. Senare visade det sig att det var överdrivet. Det är ju lätt att sätta igång och skrämmas och så blir hela befolkningen tvungen att vaccinera sig mot influensa och många många får narkolepsi. Jag undrar vad Sverige tänker ge för straff för de som inte vill vaccinera sig, som jag själv. Barn kan bli utan skolgång, i Uganda får visst föräldrarna fängelsestraff. Vad blir det för straff i Sverige?

  Det behövs mer upplysning så att alla vanliga människor får reda på vad som är på gång!

 • I den skandal Arkelsten gjorde sig riktigt känd i vad gäller den Moderata framtoningen att detta parti gått i bräschen mot apartheid kan vi enkelt klura ut hur uppfostran är präglad av historieförfalskning, propaganda och en hel del livslögner. Ett vuxenliv som för att tvinga fokus bort från en obehaglig politik måste ljuga för sina barn och troende känns illavarslande. En partipolitik och fostran som när som helst kan påminna om ett ur garderoben ramlande skelett som borde gått av för hackor för länge sedan är ingen vidare begåvningsreserv. Att politikerfisket försiggår under nogsamma former så att knapptryckandet inte blir motsträvigt och utdraget kan också förstås. Den nya tiden är bra mycket mer diktatorisk än den gamla och den gamla har filat och raspat sina påläggskalvar länge för att de ska passa i utvecklingen.. Inge gå ju längre upp i smöret utan mer ner i träsket.

 • Det går att mäta hjärnor och se om det finns tendenser till sociopati och brist på empati. Man kanske borde kräva en lag som säger att alla politiker ska genomgå en undersökning så vi kan sålla bort de verkliga knasbollarna ur ledande ställningar…?

 • under min tid hos Moderaterna i Stockholm träffade jag Arkelsten i samband med kampanjer. jag blev inte direkt imponerad av hennes mentala kvalifikationer. Jag förvånas inte av att hon agerar som hon gör.
  Makthunger. Så skulle jag vilja beskriva henne.

 • “generat flest motioner” som det står i slutet av artikeln, borde kanske vara ”genererat flest motioner”!

 • @ Max Pont

  Ja , hon skulle utgjort en fullgod karaktär på sanningsministeriet i “1984”
  där man helt enkelt skrev om historien för att framställa den sittande makten
  i god dager.

 • Bra artikel. Vi har ett problem i det här landet när allmänheten har betydligt högre moral än samtliga i ledande och styrande funktioner. Inte konstigt att det blir politiker- , myndighets- och journalisthat i samhället. Jag längtar efter den dagen då majoriteten av befolkningen också inser att så är fallet.

 • Arkelsten är inte bara en korrupt megafon för olika industri-lobbyister (hon vill t.ex. införa tvångsvaccinering av befolkningen). Hon är dessutom korkad. För några år sedan var hon partisekreterare för moderaterna. Då hävdade hon att Moderaterna varit drivande för att genomföra den allmänna rösträtten samt att Moderaterna spelat en viktig roll i kampen mot apartheid i Sydafrika.

  Arkelsten förfalskar historien
  http://www.dn.se/nyheter/politik/arkelsten-forfalskar-historien/

  Arkelstens skumma lägenhetsaffärer:
  http://www.realtid.se/arkelsten-fick-dromlagenhet-slapp-koa

  Arkelsten lät sig bjudas på en resa av oljejätten Shell:
  http://www.dagensopinion.se/artikel/2010-10-28/sofia-arkelsten-hade-%C3%B6ver-30-000-kronor-kvar-p%C3%A5-resekontot?quicktabs_1=1

 • Ja HUR ska vuxna, lärare och föräldrar,kunna få barn i skolan att sluta mobba när vi vuxna själva mobbar? De folkvalda politikerna är inte bättre. Vi behöver börja med att få vuxna att respektera varandra även om vi har olika åsikter. Ett exempel på detta är de beslutsfattare som vill tillåta höga vinster i välfärden och nu vanvårdar människor. De beslutsfattare som värnar om innehållet och kvalitén vågar inte uttrycka sina åsikter (möjligtvis att utöka bemanningen). Och de som drabbas är som vanligt de som är i beroende av välfärden längst ner i hierarkierna (undersköterskor och brukare).
  Jag har av den här anledningen skrivit två böcker. En för barn “Vuxna lär sig av barn” Ögren K som kan läsas av föräldrar och barn eller lärare och barn tillsammans, och “Välfärden sviker oss-maktutövande som omöjliggör tillit och jämställdhet” Ögren, Kerstin 2016 Communis.se. Finns att beställa på Bokus.com eller på bibliotek.

 • Håller helt med Jerker Andersson Alla som är farliga för den korrupta eliten mobbas bort från arbetslivet. Kvar blir bara skrapet.

 • Vad som är bra med det här är att NewsVoice hamnar på tapeten i media och folk följer kanske upp det vilket förhoppningsvis leder till att många undersöker oegentligheterna och inser att något är gravt fel i Sveriges politik.
  Dock så är indoktrineringen hårt rotad och kräver att alternativ-medierna är sakliga i sina rapporter och backar upp allt med fakta, annars så faller allt mellan stolarna ändå.

 • Fenomenet mobbing är mycket uttalat i Sverige. Frånvaron av sunt förnuft och verklighetsförankring är lika uttalat hos politiker, vilka också anammar mobbing för att komma någon vart. Detta är inget annat än skandal, men väntat i Det land som kan vara mest korrupt i hela världen, Sverige. I andra länder sker korruptionen mer eller mindre öppet. Här sopas sanningen under mattan med olika maktmetoder. Tystnad är den initiala. Hjälper inte tystnaden kommer smutskastning och mobbing efter, vilket vi nu ser bevis på.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *