Hope – Den övergivna pojken i Nigeria – Se hur han mår idag

publicerad 5 april 2016
- av Torbjörn Sassersson red.
Anja Ringgren Loven och Hope i Nigeria

Anja Ringgren Loven och Hope i Nigeria

När den danska socialarbetaren Anja Ringgren Loven hittade en bortstött och svältande pojke i Nigeria slogs rubrikerna upp över hela världen. Pojken fick namnet “Hope” av Anja, men hur gick det sedan? Överlevde han?

Text: Torbjörn Sassersson | Bilder: Dinnoedhjaelp.dk

Anja Ringgren Loven driver biståndsprojektet Din Nödhjälp i Nigera. I sitt arbete reser hon runt i byarna. Vid ett tillfälle när hon besökte en by hittade hon en namnlös liten tvååring som drev omkring ensam och bortstött av sina föräldrar. Ingen ville hjälpa pojken som planlöst vandrade runt i byn. Byborna ansåg på grund av vidskepelese att pojken var förhäxad.

Han åt vad han kunde hitta på marken. Han sov utomhus. Han lyckades överleva till dess att Anja Ringgren Loven hittade honom. Hon gav honom omedelbart några kex och vatten. Anja lyfte upp honom och förde honom i säkerhet. Han fick avmaskning, medicin, mat och massor med kärlek. Han fick namnet Hope.

“The day I carried this sweet little boy in my arms for the very first time I was so sure he would not survive. Every breath he took was a struggle and I did not want him to die without a name, without dignity, so I named him Hope. Hope to me is a special name. Not only the meaning of Hope, but what it stands for. Many years ago I got the name HOPE tattooed on my fingers because to me it means: Help One Person Everyday.”

Idag lever Hope och han mår bra. Bilderna nedan är två de senaste bilderna av Hope som lagts ut på nätet av Anja.

Hope

Hope - Foto Anja Ringgren Loven

Anja Ringgren Loven finns på Facebook

Anja Ringgren Loven