Internettrollen på nätet är kreativa – utger sig för att vara någon annan

publicerad 3 april 2016
- av Torbjörn Sassersson red.
Internettroll attackerar NewsVoice

Internettroll attackerar NewsVoice

Torbjörn SasserssonREDAKTÖREN. Trollen på nätet är kreativa. Jag fick igår ett mail från Leif Erlingsson som har bloggen LegeNet. Han noterade att någon som utgav sig för att vara “NewsVoice” postat en nedsättande kommentar om en av NewsVoice skribenter. Syftet kan vara att så frön av konflikt mellan NewsVoice och tidningens skribenter.

Erlingsson skickade över kommentarsdata. Det visar sig att en person på en mobil enhet postat från: “79.138.132.147.mobile.tre.se” i Stockholm. Vi har sedan tidigare noterat att en eller flera individer postar denna typ av kommentarer från mobila enheter i Stockholm.

Kommentaren som trollet postade löd:

“Jag ser på Martin som ett slags troll, mycket vilsegånget” / Newsnoice

Kontaktadressen som uppgavs [av “Newsnoice”] var till mina firma Sasser Media Lab. Kommentaren postades strax under Martin Gustavssons kommentar i artikeln: “Varför blockerar intelligentian lösningar?”.

Jag anser att det är allvarligt att någon utger sig för att vara någon annan. Syftet verkar vara att så frön till konflikter mellan mig och NewsVoice skribenter.  Jag anser att Martin är en intressant och samhällsengagerad person. Jag har tagit in flera av hans texter på NewsVoice.

Jag ber dig som läsare vara uppmärksam på internettrollens kreativitet.

Text: Torbjörn Sassersson | Bild: montage, foto: Crestock.com

Relaterat

Avslöja internettroll och falska skeptiker så här

Studie: Internettroll lider ofta av allvarliga personlighetsstörningar

Hur du kan avslöja stats- och industribetalda internettroll

Internettroll eller nättroll, oftast bara kallade troll, är personer som skriver på internetfora och liknande i syfte att provocera fram känslomässiga svar, gräl eller utdragna ofruktbara diskussioner som inte leder någon vart. Ordet är internetslang. / Wikipedia