Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Internettrollen på nätet är kreativa – utger sig för att vara någon annan

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 3 april 2016
- Torbjörn Sassersson
Internettroll attackerar NewsVoice

Internettroll attackerar NewsVoice

Torbjörn SasserssonREDAKTÖREN. Trollen på nätet är kreativa. Jag fick igår ett mail från Leif Erlingsson som har bloggen LegeNet. Han noterade att någon som utgav sig för att vara “NewsVoice” postat en nedsättande kommentar om en av NewsVoice skribenter. Syftet kan vara att så frön av konflikt mellan NewsVoice och tidningens skribenter.

Erlingsson skickade över kommentarsdata. Det visar sig att en person på en mobil enhet postat från: “79.138.132.147.mobile.tre.se” i Stockholm. Vi har sedan tidigare noterat att en eller flera individer postar denna typ av kommentarer från mobila enheter i Stockholm.

Kommentaren som trollet postade löd:

“Jag ser på Martin som ett slags troll, mycket vilsegånget” / Newsnoice

Kontaktadressen som uppgavs [av “Newsnoice”] var till mina firma Sasser Media Lab. Kommentaren postades strax under Martin Gustavssons kommentar i artikeln: “Varför blockerar intelligentian lösningar?”.

Jag anser att det är allvarligt att någon utger sig för att vara någon annan. Syftet verkar vara att så frön till konflikter mellan mig och NewsVoice skribenter.  Jag anser att Martin är en intressant och samhällsengagerad person. Jag har tagit in flera av hans texter på NewsVoice.

Jag ber dig som läsare vara uppmärksam på internettrollens kreativitet.

Text: Torbjörn Sassersson | Bild: montage, foto: Crestock.com

Relaterat

Avslöja internettroll och falska skeptiker så här

Studie: Internettroll lider ofta av allvarliga personlighetsstörningar

Hur du kan avslöja stats- och industribetalda internettroll

Internettroll eller nättroll, oftast bara kallade troll, är personer som skriver på internetfora och liknande i syfte att provocera fram känslomässiga svar, gräl eller utdragna ofruktbara diskussioner som inte leder någon vart. Ordet är internetslang. / Wikipedia


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq