Jens Jerndal är ny styrelseordförande i partiet Enhet 2016

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 april 2016
- NewsVoice redaktion
Jens Jerndal, 2014

Enhet har fått ny styrelse efter helgens årsmöte. Enhet kallar sig Alternativet Framåt. Dess politik grundar sig på Existenslinjen med allmän basinkomst eller medborgarlön, som är ett alternativ till Arbetslinjen och nuvarande bidragssystem.

I valet 2014 blev Enhet det tredje största partiet utanför riksdagen och det elfte största av alla svenska politiska partier.

Jens Jerndal valdes till ny styrelseordförande. Jerndal är ursprungligen nationalekonom och statsvetare och han var svensk diplomat i 7 år med bistånd till utvecklingsländer som sin främsta uppgift. Efter att ha lämnat Utrikesdepartementet blev han investeringsrådgivare och affärsman i Spanien, därpå akupunktör och homeopat samt professor (1991) i holistisk medicin på Sri Lanka, och slutligen författare och konsult. Han bor för närvarande i Lund.

Jerndal har arbetat med olika aspekter av det holistiska synsättet samt undervisat i och praktiserat holistisk medicin i utlandet. Han är författare till boken “Vakna Sverige – framtiden är här”.

År 2006 blev Jens inbjuden av en tvärpolitisk grupp att hålla ett föredrag i Riksdagen om framtidens medicin, ett föredrag som videofilmades och finns på Lunds Universitets hemsida.

Ordinarie styrelseledamöter blev Anders Axner, Daniel Harrysson, Lars-Olof Landin och Ulf Wåhlström. Till suppleanter valdes Marcus Forstén, Mauri Liebendörfer, Pernilla Oliw och Tommy Nord.

Enhets hemsida: www.enhet.se [i skrivande stund är inte Enhets hemsida uppdaterad med de nya uppgifterna]

Text/rewrite: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Lycka till Jens!
    Enhet är såsom alla politiska partier inbjudna till Valsamverkanspartiet så att vi enhetligt genom denna regnbågsallians kan ge våra väljare mandat i vår demokrati. Lyckas du inte ena medlemmarna om det enhetliga i samverkan, och medlemmarna har samarbetssvårigheter, rekommenderar jag meditation och eventuellt en enhetlig avknoppning från de som saknar samverkansförmåga.
    https://valsamverkanspartiet.wordpress.com/

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *