CIA hjälpte apartheid-regimen att fängsla Nelson Mandela

publicerad 16 maj 2016
- Torbjörn Sassersson red.
Nelson Mandela - Foto: Yousuf Karsh, Karsh.org

Nelson Mandela - Foto: Yousuf Karsh,  Karsh.org

CIA låg bakom fängslandet av Nelson Mandela. Det avslöjas i artikeln “CIA admits: We sent Mandela to jail” där den fd agenten Donald Rickard är källa. Artikeln publicerades i söndags av The Sunday Times och snart kommer en dokumentärfilm som redovisar detaljerna.

Text: NewsVoice | Nelson Mandela – Foto: Yousuf Karsh, Karsh.org

De nya uppgifterna har fått Mandla Mandela, som är barnbarn till Nelson Mandela, att kräva en ursäkt direkt från Barack Obama. Han säger att det här bevisar att USA:s imperialism är viktigare än miljoner människors frihetskamp.

Mandla Mandela - Photo: Whoswho.co.za“Vi har alltid varit medvetna om Västvärldens öppna och dolda stöd för apartheidregimen, och det här avslöjandet sätter punkt för årtionden av förnekanden. Det avslöjar att USA satte sina imperialistiska intressen framför miljoner människors frihetskamp” .

Bild: Mandla Mandela, foto: Whoswho.co.za

Det började med att Donald Rickard, som då var USA:s vicekonsul i Durban, att en spion inom Mandelas parti ANC berättat var och när Mandela skulle befinna sig på en viss plats. Donald Rickard gav denna information till den sydafrikanska polisen som kunde gripa Mandela vid en vägspärr i Howick den 5 augusti 1962.

“The bombshell disclosure led yesterday to a demand for the CIA to come clean about putting behind bars a figure who became one of the world’s most revered statesmen.”

Mandela dömdes 1964 till livstids fängelse efter att han åtalats för sabotage och förberedelse till statskupp. Mandela frikändes 27 år senare och ytterligare tre år efter det blev han Sydafrikas förste demokratiskt valde president, skriver Sebastian Hagberg för Aftonbladet.

Donald Rickard säger i dokumentärfilmen att CIA betraktade Mandela som världens farligaste kommunist utanför Sovjetunionen. Han var kontrollerad av ryssarna, påstår den forne CIA-spionen.

“Han kunde ha startat ett krig i Sydafrika. USA hade motvilligt tvingats delta, och allt kunde ha gått åt helvete. Han behövde stoppas, och jag stoppade honom”, sa Rickard enligt nyhetsbyrån AFP.

NewsVoice kommentar

Om Donald Rickard har rätt arbetade alltså ryssarna för att befria Sydafrika från apartheid, medan amerikanarna försökte stoppa befrielsearbetet för de svarta. “Konspirationsteorin” om att USA låg bakom gripandet av Nelson Mandela visade sig vara sann.

Text: NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • @Sheol.

  “Det handlade inte om ”att befria” folk hit eller dit. Sovjet och globalisterna utnyttjade en situation – det följde allt ett slags regi. Man vill skapa kaos och kommunism för den nya världsordningen. ”

  Så det kaos av våld, förtryck, massakrer, beställningsmord som apartheidregimen med support från ovan utövade räckte inte för dig utan något värre planerades av oppositionen?

 • Det som är dåligt = vad eliten/media pushar ut, så man får vända på allt. Mandela… och stora foton på honom, anger ju i sig för den vanlige tänkaren eller sanningssökaren, hur dålig Mandela var, och hur man får se upp så man inte blir medpushare för elitens agenda och att skapa ikoner och annat – som de kastar i ansiktet på de aningslösa konsumenterna av lögn. I eliten/Hollywoods fabelbyggande (såsom Mandela) för den nya världsordningens skull, så gäller STORA foton… men på en alternativ sajt… hur hänger detta ihop?

  I Mandelas bok “Long Walk to Freedom” (egentligen skriven, fabricerad och tillrätttalagd av en man som nu jobbar under Obama) – kan man säga att boken är skriven av CIA? – hittar man inget av den sjuka verklighet som det egentligen var.

  Bakvänt och lögn, som wikipedia om Mandela, med snygga citat… är det någon som tror på det?

  ANC var alla kommunister. Mandela hade i första läget fått vapen och annat från Kina för sina bombkampanjer.

  Man har hittat de ursprungliga papperen, manuskriptet till boken, som denne person Stengel skrev.

  Mandela (utsdda ihop med Winnie som passande postersboy/girl) ville se (originalmanuskriptet) få ut det rent stalinistiskt. Inte tvärtom som i det senare står i boken när den gavs ut. Kommunisterna skulle i sin högre visdom av dialektisk materialism smasha majoriteten, om den “satte sig upp”, det skull bli blodigt, skrev han, precis som i gamla Sovjet.

  Enligt boken så hade “jag alltid motsatt mig sådana metoder, en minoritet ska inte få störa en majoritets vilja”… – men han tyckte tvärtom, hela boken är en fars.

  Utåt hette det att ANC:s ståndpunkt var “icke-våld”, men man tiggde vapen från Kina.

  Mandela körde runt i Sydafrika, och föreställde sig städerna som slagfält, där den klara luften ersattes av krutrök, och där byggnaderna färgades röda av blod (originalmanuskriptet).

  Nu har de fått sitt kommunistiska paradis. Det gick snabbt från att vara en stor exportör av frukt, grönsaker och mat, till att bli en stor nettoimportör.

  • @Sheol. Den senaste kommentaren. Min förra gällde den första.

   Är det inte de besvikna som inte kan släppa taget eftersom hatet gör dem blinda för förändringen Mandela trots allt genomgick. Du får med samma smala perspektiv trettio år fängelse att se ut som planerad semester..

   “Omkring hans nittioårsdag 2008 avfördes Mandela slutligen från USA:s terroristlista, där han varit införd alltsedan 1980-talet. Det betraktades av många som en formalisering av ett konstaterat faktum, särskilt med tanke på hans välkända engagemang för fred och samexistens.”

   Du kanske inte vet att detta beslut togs motvilligt av krafter som hellre fäller än friar. Eftersom våld, kaos, hot är den ursäkt de vill ha.

   Mandela sa att kommunism var iaf bättre än apartheid. För ditt eget bästa kan du ju själv läsa på https://sv.wikipedia.org/wiki/Nelson_Mandela

   Vilka bombkampanjer utförde ANC? Uteslutande mot militära mål skulle jag ju sätta pengar på. De enda vi kan knyta till civila mål är Apartheidregimen själv.. De har haft många föregångare och efterföljare i den näringen.

   Hur skulle du förresten själv bekämpa en militant regim med fingret ständigt på avtryckaren..? Skulle du kunna bli omvänd under trettio år i fängelse och få fredspris?

 • Du är rolig du tuppen Castor och gala kan du både högt och mycket. Men ok, låt mig rätta att det är inte precis samma sak men effekten är den samma för vad frågan gäller. Den urbefolkning som fanns i Sydafrika när européerna kom var väl annars det s.k. bush-folket då den nuvarande majoriteten anlände efter att de vita anlänt. En rutten regim byttes ut mot en annan som var lättare att kontrollera.

  P.S. Essän om Gandhi är redigerad men inte skriven av Miles.

  • Det enda ur med “ur” befolkningen som röstar på SD är ursinnet, urtidsvrålen, urtidsåsikterna, urtidsinsikterna och grottmentaliteten. Utan att tveka tackar de ja till “låglöneparadiset” vilket ju ANC och de övriga bekämpade. Likheterna är verkligen blå och gult slående. Man älskar det lands elit som slår dem i bojor på nytt bara de får vara ensamma om jobben.. Den senaste skattesänkningen etablerad under skuggboxning i riksdagsringen låter bla pensionärerna betala dyrt igen..http://www.etc.se/debatt/sa-forsoker-sd-lura-svenska-folket

   Det illuminatiska i detta uppkast som har Timbros välkända dna bländar som vanligt anhängarna som blott tänker på sig själva. Om ingen av de nu allt friskare militanta takterna inte vill höja lönen så lovar de sänka skatten och med den välfärden, trygghetsavtalen….

   Med SD kan vi alltså vandra in i slaveriet, kolonialismens alla svartvita villkor med en guru som Miles Mathis ekande som bakgrund…

 • Det finns inga före detta CIA-agenter. Har man sålt sig till djävulen en gång så är enda utgången döden, naturlig eller onaturlig. Så detta är ett försök att vittvätta Mandela. Klart att CIA hjälpte till att placera honom i fängelse, ett mycket noggrant planerat och långsiktigt projekt för att göra Sydafrika instabilt och rensa det från vita så att billionärerna obehindrat ska kunna suga ut råvarorna. Precis samma sak händer här och nu, i Sverige, då landet invaderas och urbefolkningen inom kort tid kommer att hamna i minoritet.
  Det är skönt att se att majoriteten av kommentarerna tycks förstå detta, att Mandela var en typisk “Puppet of Illuminati” puschad av MSM, precis som andra ikoner där Dalai Lama och Mahatma Gandhi kan nämnas. Här en essä om den senare: http://mileswmathis.com/fakir.pdf

  • Steve Biko’s öde är annars minst lika skrämmande som de flesta morden Sydafrikas hemliga polis utförde och givetvis med stöd av CIA, militär och de industriintressen som tjänade på slaveriet och förtryckets apartheid…

   illuminati planerar att fängsla Mandela för att i framtiden kunna suga ut landet med hjälp av den svarta befolkningen? Miles Mathis verkar upplyst av något artificiellt och eller kemiskt..

   instabiliteten är blott en effekt av tjurskalligheten att inget alternativ till förtryck får lyckas. Ett urgammalt CIA-koncept som de drevs in absurdum i Cuba, genom sabotage mot ofdlingar , transporter osv. Dessutom är den ekonomiska makten kvar i Sydafrika där den alltid varit och några beredvilliga till politisk korruption går alltid att finna.. Duger inte Cuba som exempel kan vi ta Irak, Syrien, Libyen osv..

   Kolonisationens “bibliska proportioner” tar aldrig slut eller finner sina likar. “Precis samma sak händer här och nu, i Sverige, då landet invaderas och urbefolkningen inom kort tid kommer att hamna i minoritet.” Vilken urbefolkning i Sydafrika räknar du som minoritet? Den vita?

 • Ytterligare en konspirationsteori som visar sig vara sann. I detta fallet är jag inte det minsta förvånad. Tittar man på hans citat blir det klart som korvspad: https://en.wikiquote.org/wiki/Nelson_Mandela

  Neoconsen, och den 1% som kontrollerar dem, har naturligtvis skräck för allt vad som påminner om demokrati i realiteten. Riktig demokrati leder nämligen, allt som oftast, till en ganska hög nivå av socialism vilket innebär högre skatter på kapialvinster.

 • @Sheol.

  “Long before Mandela came to power, some Blacks became millionaires by exploiting their own people. They had for example ‘shabeens’ (illegal) on the streets that brew their own ‘dangerous’ alcohol.”

  Hur länge kan man sälja farlig alkohol i ett grannskap och bli miljonärer tror du?

 • Vilket öde kommer den fd agenten Donald Rickard drabbas av! När den ena källan efter den andra börjar avslöja – vad som en gång “faktiskt hände” …. Hur kommer avslöjade verksamheter då att reagera?
  Är det med tystnad, eller genom att tysta aktuell avslöjande källa? Artikeln publicerad i söndags av The Sunday Times, samt när snart det även kommer en dokumentärfilm, som redovisar detaljerna, blir det kanske nog för den verksamheten som just blivit avslöjad?

  Ett aktuellt fall var kvinnan som avslöjade att Erdogan utnyttjade olja från området med hjälp av Isis! Eller var det inte just därför hon blev mördad?

  Rykten från London framhåller att det som hände i tunnelbanan för några år sedan inte var en terrorhandling, vilken som helst! – Den skulle ha varit arrangerad av någon inhemsk verksamhet …

  Morden på John Kennedy och hans bror Robert torde ha planerats av någon/några bland USAs andra ledande personer …

  Hur var det egentligen med Iraks diktator och det färdiga atomvapnet han skulle ha haft tillgängligt?
  Vilket var skälet den gången till att bomba landet sönder och samman??? Varför kunde planen i 9/11 tillåtas kraschlanda i skyskraporna? Varför fanns inte amerikanskt jaktflyg redan i luften när ett antal rapporter fanns om att kidnappade flygplan var på väg mot maktens centrum i USA?

  När får vi vanliga medborgare verkligen veta faktiska skälen till alla händelser som det rapporteras om? Vilka myndigheter kan gemene man verkligen lita på? Vilka skäl stämmer till vilka beslut som tas i stora företag eller i vårt regeringskansli?

  Eller för den delen när det gäller förhandlingarna vilka pågått gällande kommande regelverk för internationell handel – där jätteindustrier skall kunna dra enskilda länders regeringar inför rätta – när de inte får härja hur de vill – oavsett om det gäller regler för handel med giftiga och skadliga ämnen vilka kan framkalla skador på genetiken hos människor, eller leder till att insekter som bin, humlor plötsligt dör ut, eller fisk uppfödda industriellt innehåller gifter som skadar det uppväxande släktet för all framtid.

  Konspirationsteorier dyker ständigt upp, men hur många av givna beskrivningar stämmer med de “fakta” som senare faktiskt visat sig gälla?

  Är det Ryssland eller USA, som är de värsta bovarna – när det senare kanske visar sig att Kina var orsaken till kommande problem och konflikter …

  Allt presenteras vanligen av olika “besserwissers”, vilka senare avslöjas ha dolt eller omtolkat det som för en tid har presenterats som “sanningen” ….

 • Det handlade inte om “att befria” folk hit eller dit. Sovjet och globalisterna utnyttjade en situation – det följde allt ett slags regi. Man vill skapa kaos och kommunism för den nya världsordningen.

  Vita byggde upp något där det inget fanns, för man behövde en plats där skeppen kunde bunkra, få förnödenheter och vatten. Det växte, med hårt arbete.

  Klart Mandela (liksom Thabo Mbeki var han Knights of Malta) skulle i fängelse.

  Lika självklart är nu då att vi får se hur “de” hissar upp Mandela som en stor frihetsikon.

  Sydafrika har genom denna vidriga kaosspridning för NWO-agendans skull, gått från att försörja hela Afrika med väldigt mycket, såsom mat mm, från att vara ett förstavärldenland till ett tredjevärldenland.

  3-4 miljoner vita byggde upp… nu har hälften lämnat landet, oftast de unga.
  Mandela var bara en “puppet” för illuminati.

  Agnes de Jong looks back at her beloved homeland ruined by incompetent corrupt Black Communists imposed by Illuminati Jewish bankers. As these bankers sponsor the migrants overrunning Europe, will white nationalists meet the same fate as Afrikaners?

  Long before Mandela came to power, some Blacks became millionaires by exploiting their own people. They had for example ‘shabeens’ (illegal) on the streets that brew their own ‘dangerous’ alcohol.

  In the past it was almost unheard of that Black people kill themselves, but since the Black government took over, disillusioned young Blacks are more prone to commit suicide. It is esp. bad amongst Black policemen. They are not in an enviable position today. The Black criminals coerce them and their families to cooperate with the thugs. So, they either become criminals themselves or they die. There is no law and order.
  http://henrymakow.com/2015/12/afrikaner-seethes-with-resentment.html

 • ” Han var kontrollerad av ryssarna, påstår den forne CIA-spionen.” Mandela hälsade aldrig på där efter sin frigivning så CIA lurade sina anställda grundligt. Så som de fortsätter lura och bedra dem och Amerikas folk om dess fiender.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *