WTC 911: Amerikanska senaten godkänner lagförslag som ger offren rätt att stämma Saudi

publicerad 18 maj 2016
- Torbjörn Sassersson red.
WTC 911 - Foto: Greg Semendinger

WTC 911 - Foto: Greg Semendinger

NewsVoice har tidigare nämnt lagförslaget som gjort Saudi rasande, ett lagförslag som om det inte stoppas av Obama, ger amerikanska anhöriga rätten att stämma Saudiarabien för inblandning i WTC 911-attacken den 11 september 2001. Nu har senaten godkänt lagförslaget, skriver The Independent.

Text: Torbjörn Sassersson | Bild från WTC 911 – Foto: Greg Semendinger

Femton av de nitton män som kapade planen vilka användes som missiler mot Pentagon och WTC i New York kom från Saudi. Det utgör grunden för eventuella stämningar mot Saudi, men en amerikansk utredning slår fast att det inte förekommit att några Saudiska regeringsmän varit inblandade i attacken.

Problemet är att 28 sidor av 911-kommissionens rapport ännu är hemligstämplade.

Insider avslöjar statsterrorism?

John LehmanJohn Lehman som var medlem i 911-kommissionen meddelade den 12 maj 2016 att de 28 sidorna tydligt bekräftar att det finns klara bevis för att terroristerna fick stöd och hjälp av ett nätverk av personer med anknytning till regeringen i Saudiarabien.

Bild: John Lehman, från 1982, public domain

Läs mer: Medlem av 911-kommissionen bekräftar Saudiarabiens inblandning i terrorattacken

Saudi hotar USA med vedergällning

Saudiarabien har hotat med att sälja sina tillgångar i USA till ett värde motsvarande 750 miljarder dollar om Obama inte stoppar lagförslaget.

Läs mer: Saudi varnar USA – Släpp inte de hemligstämplade dokumenten om WTC 911!

Obama förväntas köra över “sanningsrörelsen”

I USA finns dock ett stort folkligt stöd för lagförslaget, skriver Independent.

Barack Obama har dock vetorätt och sannolikheten är stor att Obama favoriserar relationerna med Saudi och kör över det amerikanska folkets vilja och världens rätt att få veta sanningen om 911 (red anm).

“The Saudis are furious over the bill and have threatened to sell up to $750bn in US securities and other American assets in retaliation if it becomes law. President Barack Obama has said he would veto the bill.

Yet there appears to be significant public support for the legislation. If the bill becomes law, it would remove the sovereign immunity, preventing lawsuits against governments, for countries found to be involved in terrorist attacks on US soil. It would allow survivors of the attacks, and relatives of those killed in the attacks, to seek damages from other countries.” / The Independet, 9/11 attacks: Senate passes bill allowing victims to sue Saudi Arabia

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

CNN: Saudis warn of economic reprisals if Congress passes 9/11 bill

NBC News: Secret 28 Pages of 9/11 Report Under New Scrutiny

CBS News, 60 minutes: Top secret ”28 pages” may hold clues about Saudi support for 9/11 hijackers

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • RT (17 Jun, 2019): Trump ‘thinks he knows’ who was behind 9/11

  Speaking to ABC’s George Stephanopoulos in the Rose Garden of the White House this weekend, the president digressed from the subject of the 2003 invasion of Iraq to the infamous terrorist attacks that killed nearly 3,000 people in New York and Washington in 2001.

  “By the way, Iraq did not knock down the World Trade Center,” the president said.

  “It was not Iraq. It was other people. And I think I know who the other people were.”

  https://www.rt.com/usa/462094-trump-knows-who-did-911/

 • @Pentti Kinnunen.

  Angående “praktisk” konspiration. Historien hugger dig fegt i ryggen PENTTI!

  https://youtu.be/gd1MgToetNM

  Detta i landet där man skattar sig fri att göra vad som helst för att leda populationen i den riktning man önskar folket får lida för…

  Som svar på stämningarna som nu ska hagla över ett fett advokatskrå meddelar Saudiska tidningar att Bush-regimen själv fixade 9/11 och av en enda orsak…

 • @Pentti Kinnunen.

  Ska man förstå “fienden” måste man ju kunna tänka som de eller åtminstone i efterhand förstå hur de tänkte, planerade.

  Visst är det så att en transponder kan stängas av när som helst, men det var ju inte det de eftersträvade. Planen flögs explicit till platser där gränserna för täckningsområdena inte överlappade varandra. Dessa zoner kan knappast vara allmänna uppgifter och givetvis belägna långt ifrån flygkorridorerna..

  Du Pentti ska ju titta på den märkliga kollapsen av tre skyskrapor under vad alla kan se är fritt fall. Eftersom du fortfarande använder kollaps har du inte kollat din klocka, varken den tickande eller din inre. En kollaps skulle särskilt i inledningen bromsa och hindra tre skyskrapor att uppnå och komma till botten på tider som är så nära fritt fall som dessa var.

  De stora sprängningarna demolerade och sammapackade alltså de sju källarplanen under varje torn. Det gav givetvis den volym som “in to its footprint” innebär för alla kontrollerade demoleringar. Vilket ju gjorde det synliga berget betydligt mindre än vad det egentligen var.

  De två tornen föll ju ihop på ganska lika sätt utom att det med masten började luta, men påpassligt började sjunka ner igenom huskroppen innan det hade blivit hängande på sniskan. Alla kan se smält stål rinna efter fasaden innan detta sker. Att du inte ser en symmetrisk rörelse neråt och ingen kollaps är ju en följd av att din uppfattningsförmåga styr perceptionen istället för tvärtom.. Ditt blickfält får många döda vinklar och så skriver du ju också.. Vilket många kan konstatera..

  Flygbränslet brinner alltså upp på kort tid och kontorsbränder smälter inget stål eller får det att böja sig ens. Särskilt som den svarta röken avslöjade hur mycket syrebrist elden led av och alltså inte ens kunde underhålla sig själv ens.. Du kan ju prova stänga draget i bastukaminen och se om din stålkropp veknar i den sparsmakade värmen.. Om skämtet syns vara på den finska bastukulturens bekostnad så låt laggen vara skolbänken och sitt där och frys tills du inser hur många tankefel du trots allt bundit som ris till din egen rygg. Du är ju inte piskad att tro oss utan att härska, fördöma och nonchalera. Du kommer gå långt för att få njuta framgången.

  Att döma andra som “konspirationsteoretiker” är som att försöka hota med kniv. Det imponerar inte utan framstår som löjeväckande..

  f.ö. glömde jag klicka i om meddelanden om nya kommentarer och såg inte röken. Ursäkta Pentti.

 • Pentti Kinnunen
  Du heter väl nåt helt annat?
  Usas försvar behöver ingen transponder för att följa protokollet när det gäller flygplan med misstänkt färdväg. Orsaken att dom inte hindrade det var att det fanns inget plan. T.o.m Dick Cheney lät sig luras av TVbilderna men han protesterade inte när det senare restes anklagelser om att han skulle ha förhindrat jaktplanen att gå upp.

  En finländsk militär föreslog 2005 en realistisk förklaring till demoleringen. Ett minikärnvapen längst ner och konventionella kapningsladdningar däröver.
  Andra har föreslagit fler minikärnvapen.
  År 2000 bildades National Nuclear Security Administration. Och dom ägnar sig åt att med lågtflygande helikoptrar kartlägga radioaktiv strålning. Dom fann efter 9/11 80 radioaktiva hotspots omkring det berörda området. Deras personal hade full strålskyddsmundering när dom under en längre tid frilade kroppsdelar från drygt 700 offer i bråten som transporterats till området Fresh Kills (det namnet åsyftar färskvattenkällor på holländska). Dom hade även sina öron och ögon övertäckta.
  Stora mängder jonbytarkemikalier användes vid wtc vilket är verksamt bla när man vill dekontaminera från radioaktivitet.
  De sista minuterna före sammanstörtningen hördes minst 9 dova explosioner, varav 8 den sista halvminuten. En seismisk styrka som matchar ett minikärnvapen uppmättes. Ett stort betongblock kastades iväg på ett sånt sätt att det matchar den andel av energin som förväntas från ett sånt minikärnvapen i de relativa lägen som var aktuella.
  En inledningsvis mycket hög förekomst av såna cancerformer bland räddningspersonal som förknippas med strålskador registrerades och läkare uttryckte just att det verkade som strålskador.
  Räddningspersonalen bar dosimetrar som avlästes varje kväll troligen för att rotera dom innan akut strålsjuka skulle märkas.
  Hela historien med saudierna är en avledande manöver vilket förstås inte hindrar att dom deltog.
  Det behövdes mycket jobb för att montera sprängladdningar så att hålet skulle se ut att passa på profilen av en Boeing.
  Är det någon som tittat närmare på videobilderna av flygplan som skär genom två lager stål och betong utan att noskonen bucklas som inte fattar att det är fejkade bilder?
  Även med dom filmerna där man inte ser träffen har dom sjabblat så att färdvägen på den ena videon är logiskt oförenlig med den andra. Detaljerna är viktiga om man skall bluffa framgångsrikt.

 • Har för skoj skulle försökt som amatör att räkna lite på WTC “olyckan”. Det jag fann var att stålbasfundamentet delvis levererades från Sverige, och kom över (mins inte hur) att vikten per torn var ca 500 000 ton per byggnad. Sedan behöver man ju man ju inte vara konspiratoriskt lagt för att räkna ut resten. Bensin, diesel fotogen osv är ungefär som alla olika mjölksorter i kyldisken – de kommer alla från samma spene. Vad gäller drivmedel (kolväteföreningar) så utvinner man dessa genom att destillera råoljan vid olika temperaturer. Först destilleras (tror jag) gasol (som ju är en gas) sedan bensin, fotogen, diesel samt tjockolja. Temperaturen som man kan få ut i dessa drivmedel är delvis avhänget av hur mycket syre man kan pumpa in under högt tryck. Allmänt kan man säga att fotogen brinner långsamt (men flygbrände däremot brinner mycket snabbt) samt är inte inte explosivt, därför är det lämpligt som drivmedel för t ex lampor.

  En bowling 747 kan ta ca 162 000 kg bränsle. Anta sedan att bränsletankarna inte var fulla när de slog in i tornen (om de nu gjorde det?). Flygfotogen brinner i det mest gynnsammaste förhållanden med en temperatur på strax under 1000 grader celsius, men ute in det fria (öppen luft) uppstår betydligt lägre temperatur, strax under 400 grader celsius, dessutom brinner just jetbränsle mycket snabbt. Stål smälter vid ca 1500 grader celsius. Studerar man 911 FEMA rapporten finner man att flygbränslet brann upp på mindre än 5 minuter.

  Nu kan man ju med fog hävda att bjälklaget bestod av bland annat plåt och lättballastbetong, där balkarna låg på mjuka och elastisk och töjbar upplag. Det används för att mildra rörelser och svängningar som uppstår vid tex stark vind. Dessa bärande konstruktioner smälter, eller böjer sig vid betydligt lägre temperaturer, men det hindar inte det faktum att nästan allt stål (ca 1000 000 ton, för bägge byggnaderna) smälte och det kunde inte flygplansbränslet åstadkommit. Vid sidan av detta smälte även berget som stålbasfundamentet vilade mot.

  Ska man få ihop detta krävs mycket större mängder energi samt mycket högre temperaturer under lång tid för att få 1000 000 ton stål att smälta samt även (tror jag) våldsam gasutveckling – likt den vid dynamitexplosioner. Men även med om hela byggnaden var apterade med sprängämnen förklarar det i vart fall inte att sådana mängder stål smälte och böjde sig, som vi sett exempel på med bilder från släckningsarbetet. Sedan finns det en mängd andra komprometterade uppgifter om radioaktivitet vid Ground Zero. Var kom denna strålning från, Allt är höljd i dunkel.

 • USA ljög om dammet som spreds när byggnaderna demolerades. De gick ut och sa att det inte finns någon fara med att vistas och andas in det. Nu när folk dör som flugor av olika sjukdomar pga av dammet tycker man väl att stämma USA eller iaf en myndighet torde va på sin plats.

  @ PENTTI KINNUNEN
  Du är konspiratoriskt lagd????

  Ditt svar till Castoropollux är ren rappakalja som inte har med verkligheten alls att göra.
  Det inte bara det att ditt svar strider mot fysikenslagar det går även emot den officiella teorin.
  Så vem här är konspiratoriskt lagd?

 • Som jag ser situationen så har Saudi Arabien spelat ut sin roll i det stora skådespeleriet och det är dags att gå i pension. Dom är helt enkelt inte till nytta längre för “Skuggregeringen” i USA (Bankmaffian). Bush-syndikatet, som vid tiden av 9/11 hade makten, har/hade personliga kontakter med dåvarande Saudi regenten. Kan detta vara en desperat åtgärd för att ta focus bort från Busharna?

  Saudi Arabien har också vansinnigt mycket pengar i Bankmaffians banker så om en väpnad konflikt mellan Saudi och Usa skulle inträffa så snackar vi Billioner dollars som konfiskeras av Bankmaffian.
  Ur Bankmaffians synvinkel så är en konflikt önskad speciellt med tanke på att de börjar se slutet av sin terrorregim mot mänskligheten.

  Henke

 • @ PENTTI KINNUNEN you have to come from the comic world!

  Hur kan några kubik flygbränslen smälta över 100 000 000 ton härdat stål? Varför använder man inte detta fantastiska flygbränsle i masugnarna i så fall?

 • Allt detta är bara avledningsmanöver för att leder offentligheten från de egentliga förbrytare. Analysera hur mobben har jobbat tidigare så förstår man vad som pågår. det har inte ändrat sig något. De som vet något och det kan inte vara så få hålls tyst med hot om livet.

 • Castoropollux!
  Du är konspiratoriskt lagd. Transpondern stängs av i flygplanet på samma sätt i alla plan av samma typ. Man behöver inte flyga till något speciellt ställe för detta och vilken pilot som helst kan ta reda på hur det går till.
  Det finns inga andra skyskrapor att jämföra med. De flygplan som tidigare flugit in i skyskrapor har varit avsevärt mindre. WTC hade en konstruktion som inte tålde den intensitet branden fick tack vare flygbränslet samtidigt som själva krascen förstörde de bärande konstruktionerna på ca 2 våningar. Det gjorde att våningarna över föll ned och hade fart när de tryckte ihop våningarna under. Konstruktionerna blev helt enkelt utsatta för större påfrestningar än någon kunnat tänka sig.
  Med ovanstående konstateranden tror jag inte på dina andra konspirationsteorier heller.

 • Hur ska detta gå till när lejonparten av attentatet var ett insidejob? Vem fick NORAD att hålla sig borta. Hur kunde planens piloter veta vart de skulle flyga för att stänga av transpondrarna?

  Inte var det väl araberna/saudi som apterade sprängmedlet och fick tre skyskrapor att frifalla i en sagolik kollaps på en och samma dag. Vem forslar bort bevismaterial utan att göra en brottsplatsundersökning.

  Hur kan kontorsbränder utan syre för en gångs skull i historien och på en och samma dag skrota tre höghus, när inga andra trots intensiva bränder aldrig kollapsat ens..

  Varför höll FEMA denna dag fyra övningar med bland annat temat kapade flygplan flyger in i WTC….

 • Äntligen, två förbrytare blir oense och börjar visa sitt rätta ansikte.
  Sannerligen kommer OB lägger in ett veto på uppdrag . Men sanningen kommer fram för eller senare tack vare att människor börjar vakna och inser att de själv har tillåtet det som sker, genom att inte längre bevaka dom som styr dem.

 • “……it would remove the sovereign immunity, preventing lawsuits against governments, for countries found to be involved in terrorist attacks on US soil. It would allow survivors of the attacks, and relatives of those killed in the attacks, to seek damages from other countries.” / The Independet, 9/11

  Då skulle ju detsamma gälla USA som varit inne i så många länder och skövlat dem, dödat befolkningen inkl. barnen…om inte det är terrorism, vad är det då? Varför just “US soil”?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *