Amerikansk militär diskuterar chippning av människor med högprofilerad transhumanist

1
573

Bild: James P. Wisecup - Foto: US Navy,   official photo

Den brittiska tidningen The Sun avslöjar att de kommit åt korrespondens mellan den amerikanska flottan och en ledande transhumanist som visar att parterna träffats och diskuterat möjligheterna att sätta in elektroniska implantat på soldater.

Text: Torbjörn Sassersson | Bild (ovan): James P. Wisecup, Wikimedia Commons

Officerare från flottan ska ha träffat transhumanisten Zoltan Istvan som förespråkar chippning av alla människor. Han anser att särskilt alla barn bör chippas av säkerhetsskäl, på samma sätt som det är obligatoriskt att de vaccineras, skriver The Sun. Zoltan Istvan anser att chippen bör förses med GPS och tror även att implantaten kan förbättra människans egenskaper.

The Sun skriver att de fått tag på korrespondens mellan viceadmiral James P. Wisecup och Zoltan Istvan. Wisecup är idag chef för Chief of Naval Operations Strategic Studies Group som arbetar med att utveckla revolutionerande krigföringskoncept.

James Wisecup skriver att mötena med Zoltan Istvan har breddat hans förståelse för hur människa och maskin kan föras samman. Enligt The Sun är den amerikanska militären oroliga för att personer som söker sig till det militära redan är chippade och att det därför måste utvecklas en policy för hur implantaten ska hanteras.

Om mötet med Zoltan Istvan skriver James Wisecup:

“Your personal perspectives were interesting and timely as we begin our research process”.

“You have had a direct impact on our viewpoints for future concepts.”

Istvan ska efter mötena bland annat ha sagt:

Bild: Zoltan Istvan - Foto: Zoltanistvan.com“You can imagine how challenging that would be if someone had a non-authorized chip implant on a nuclear base, so policy has to be created and created soon.”

“I helped the US Navy do some policy work on this issue.”

“As a father of a two and five year old, I’m a big believer in the future that all children will get chipped, perhaps like all children get vaccines in the US,”

Zoltan Istvan kandiderar för att bli amerikansk president vid valet hösten 2016.

Swisha Sassersson 5 krText: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Zoltan Istvans hemsida

Wikipedia om Zoltan Istvan

Wikipedia om James P. Wisecup


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Mikael
Gäst
22 juni 2016 kl 12:45

They have been working on this topic many years. Human Brain Project is one, Obama Brain Initiative is an outher. The thing is that you don’t know if someone listens or comunicate with your nervoussystem during further development of the technology. Brain Inspired comuters and tomorrows’s network technologies will change our way of thinking.