Bern om Brexit: EU har blivit en odemokratisk, krigshetsande och proamerikansk union

publicerad 27 juni 2016
- av Lars Bern
Operation Anakonda 16 - Foto: US Army in Europe

Operation Anakonda 16 - Foto: US Army in Europe

Lars Bern,   feb 2015 - Foto: Torbjörn SasserssonBrittiska folket har valt frihet och demokrati och är beredda att betala ett pris för det. Revolten mot det politiska etablissemangets bristande respekt för människors krav på demokrati och folkligt inflytande i Europa ökar nu i styrka.

Text: Lars Bern, Antropocene | Bild: Operation Anakonda 16 – en europeisk-amerikansk militärövning mot Ryssland- Foto: US Army in Europe

Försöket att skapa en superstat dominerad av en politisk elit som skor sig själva hämningslöst har misslyckas. Ursinnet från vårt och andra länders politiska etablissemang över att guldkalven är på väg att glida dem ur händerna är inte att ta miste på.

EU har framställts och sålts in av eliten som ett fredsprojekt

Detta var en gång sant när det gällde frihandelsunionen. Den dag eliten slutade lyssna på folkviljan för att driva igenom sin odemokratiska superstat förvandlades projektet till raka motsatsen.

Motsättningarna mellan Europas folk har skärpts och nationalistiska partier i opposition mot etablissemanget går fram över hela EU.

Istället för att skapa ett fredligt Europa har vårt etablissemang desavouerat demokratin och i armkrok med NATO/USA:s militärindustriella komplex och börjat inringa och krigshetsa mot Ryssland, Europas kanske viktigaste land. Fredsprojektet har totalhavererat.

Låt oss hoppas att brittiska folkets ställningstagande blir inledningen till att etablissemanget tar ett stort steg tillbaka, för att återskapa den en gång så lovande handelsunionen mellan Europas fria och suveräna stater.


Och den handelsunionen skall även omfatta de övriga europeiska länderna i öst. Först då får fredsprojektet trovärdighet.


Om vi inte lyckas skapa en handelsunion som omfattar hela Europa kommer EU att falla ihop som ett korthus i takt med att antietablissemangspartier tar över i land efter land.

Länderna kommer att lämna denna klubb för inbördes beundran och Europas splittring blir total.

Historiens dom över misslyckandet för vårt politiska etablissemang kommer då att bli tung.

Följande uttalande från den s.k. liberalen Cecilia Malmström inger inget hopp för att EU:s pompösa etablissemang kommer att lyckas rädda EU. Alla dessa maktfullkomliga figurer måste bort först.

“I do not take my mandate from the European people.” – Cecilia Malmström, The Independent

Text: Lars Bern, Antropocene