Bern: Den första globala revolutionen – Om 10 år har folken återtagit makten

4

poliser occupy-demonstration Frankfurt

Runt år 1995 när internet kom till Sverige på bred front fick vi höra slogans som “internet wants to be free” och “content is king”. Internet beskrevs som en revolution. 20 år senare har nätet slagit igenom med full kraft och auktoritära stater försöker begränsa den medborgerliga friheten, internet i sig och informationens framkomlighet.

Auktoritär makt vill ha kontrollen på internet och vara kung på nätet samt inte visa att folken är ute och demonstrerar mot makten – över hela världen.

NewsVoice publicerar här ett utdrag från Lars Berns blogg Antropocene, en artikel som diskuterar den första globala revolutionen mot makteliten.

Text: Lars Bern | Läs hela artikeln på Antropocene

Lars Bern - Foto: Torbjörn Sassersson,   NewsVoice.seDet intressanta är att analysera varför klimatpropagandan misslyckats trots enorma propagandaresurser och en mönstring av nästan hela västvärldens politiska, mediala och vetenskapliga elit. Vi har blivit matade med påståenden om vetenskaplig konsensus byggd på löst ihopkomna domedagsprognoser och rent forskningsfusk. Skeptiska analyser och forskningsrapporter har tystats. Ändå tror idag allt färre på den här propagandan. Den viktiga orsaken till detta är vår tids viktigaste media – Internet.


Det vi idag bevittnar är en verklig global revolution, men av ett helt annat slag än den revolution som de rikaste av de rika försökt sjösätta för att konsolidera sin makt.


Dagens revolution handlar om hur vanliga människor plötsligt fått ett instrument för kunskapsinhämtning som inte domineras av vår maktelit och de har fått ett instrument med viket de fått voice och kan nå ut till alla med sina tankar, utan att censureras av elitens monopolmedier.

Occupy Wall Street

Idag ser vi effekten av denna informationsrevolution där eliten berövats sitt informationsmonopol. Över hela västvärlden jäser en revoltstämning som är riktad mot de rikas globala makthegemoni och deras lojala elit.

Låt mig bara räkna upp några av tecknen i skyn:

  • Donald Trump,
  • Brexit,
  • Front National,
  • Occupy,
  • SD m.m.

Listan kan idag göras väldigt lång och den växer som en lavin. Bara i lilla Sverige har den politiska kartan skiftat från att balansera mellan höger och vänster, till att istället balansera mellan etablissemanget och revolt mot den. Batra och Löfven mot Åkesson. Trump mot Soros marionett Clinton och resten av USA-etablissemanget. Le Penn mot Holland och Sarkozy.

Informationsrevolutionen har varit den tändande gnistan för den verkliga första globala revolutionen.

I Frankrike som ledde den förra västliga revolutionen, har folket gått ut på gatorna igen i miljontals i protest mot etablissemanget.

Våra svenska monopolmedier omnämner inte detta med en stavelse för svenska folket, men man kan läsa om det på nätbloggar.


Om ett decennium har revoltörerna tagit makten över hela västvärlden och det kommer säkert som alla revolutioner att medföra obehagligheter och skörda en mängd oskyldiga offer.


Etablissemanget har anledning att känna stor oro för egna privilegier. Ingenting kommer att vara sig likt i vår värld på gott och ont.

Ansvaret för denna folkliga resning – den första globala revolutionen – är alla de politiker, mediefolk och andra ledare som känt sig trygga med sitt informationsmonopol och trott sig kunna fortsätta att manipulera och utnyttja folket efter egen vilja.

Det finns bara en väg att kunna mildra effekterna av en våldsam revolutionär förändring av samhället och det är att återgå till styrelseformer som säkrar folkviljan.

Brexit-omröstningen var ett första försök och revoltörerna vann. Men kanske det redan är för sent att stoppa denna populistiska=folkliga rörelse?

Text: Lars Bern | Läs hela artikeln på Antropocene

Occupy-aktivister får 1 miljon dollar i skadestånd för pepparsprayning

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Perra J
Gäst
1 augusti 2016 kl 11:29

Det handlar inte om en politisk omvälvning denna gång, tror jag. Vi måste upp ur det dualistiska medvetandet. Vi måste lösa de Stora frågorna.
https://perraj.com/2016/07/28/den-transcendenta-punkten-c-och-sir-lancelot/

Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
30 juli 2016 kl 23:14

Tio år, det låter mycket (nuförtiden) – tror inte det kommer att dröja så långe…

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
30 juli 2016 kl 22:42

Kanske lite OT men en fingervisning på vad sätt eliten snor biståndspengar.
Hur politiker i Malaysia använt storbanker för förskingring av biståndspengar för inköp av tillgångar i bl.a. USA.
https://www.justice.gov/opa/pr/united-states-seeks-recover-more-1-billion-obtained-corruption-involving-malaysian-sovereign

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
29 juli 2016 kl 14:19