Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Direktdemokrati – Du kan påverka politik och företag med Real Opinions konsulter

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 12 juli 2016
- Torbjörn Sassersson
Real Opinion, politikerchecklista

OPINION. När människors verkliga åsikter syns och aktivt drivs av heltidsanställda konsulter kommer det att påverka demokratin. Politikerna kommer ta hänsyn till vad folket vill och agera därefter. Det säger grundaren Fredrik Salevik bakom sajten Real Opinion.

Text: Torbjörn Sassersson

NewsVoice kontaktade Salevik och ställde några frågor.

NewsVoice: Tror du som grundare att ert verktyg kan utvecklas till att även handla om att påverka politiken till att gå mot någon form av direktdemokrati?

Fredrik Salevik:

Ja. Idag lever politiken på att vanliga människors åsikter inte kommer ut i dagsljuset. Det gör att de politiska partierna kan fortsätta att agera utefter sina egna agendor. Dessa agendor påverkas idag av partipolitiska ideologier och opinionsbildande företag.”

“Den vanliga människan hänvisas idag till demokratiska val vart 4:e år. Varje riksdagsvald politiker har i snitt 28 037 personers röster att ta hänsyn till. Tror du att din röst hörs efter att anonymt ha lagt din röst i en urna?”

“Det som visas i massmedia styrs av mäktiga personer, organisationer, företag och länder. Vi vill påstå att det inte existerar en sann demokrati.”

“Real Opinion blir den vanliga människans möjlighet att påverka och synas. Blir det tillräckligt många med samma åsikt – så måste politikerna ta hänsyn till detta!”

“Vanligtvis tror man att man är ensam om en åsikt, man har inte tillräckligt med tid, ork eller kunskap för att få till en förändring.”

“Real Opinion ger dig ett verktyg på nätet där du får tillgång till en gemensam samlingsplats. Med hjälp av insamlat kapital kan en uthållig, kunnig konsult arbeta på heltid för att få till stånd den förändring som folket önskar. Detta blir en form av direkt demokrati.”

NewsVoice: Kan du nämna ett “case” som ledde till en förändring?

Fredrik Salevik:

“I oktober 2014 släppte Apple ett nytt operativsystem – Yosemite 10.10.4. Operativsystemet kom med en mängd buggar och programvara som påverkade både funktionalitet och hårdvara negativt. Flera hårddiskar i maskiner från 2009 och äldre brändes ut efter uppgradering till Yosemite.”

“Real Opinion fick in ett Case ”Apple tar inte sitt ansvar gentemot sina kunder!” .Caset fick bidragsgivare, som ledde till att en konsult tillsattes, som i sin tur började arbetet med att få Apple att ta ansvar för sina produkter.”

“Konsulten påverkade Apple på flera olika plan i deras organisation och samarbetade även rent tekniskt, genom att skicka in filer på ”klonade” Mac:ar. Dessa klonade kopior innehöll fel som pumpats ut av Apple i samband av släppet av Yosemite 10.10.1.”

Efter ihärdigt arbete av Real Opinions konsult, erkände Apple och företaget kom med buggfixar, skriver Fredrik Salevik.

Salevik bjuder in alla NewsVoice läsare att starta “case” på Real Opinion.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq