Syrien – Journalist från Russia Today grillar John Kirby, US Department of State

publicerad 29 september 2016
- Torbjörn Sassersson red.
John Kirby, 2016 - Foto: RT.com
John Kirby,   2016 - Foto: RT.com
John Kirby: “Jag hittade inte på det” så frågan är vem som hittade på det åt honom – Foto: RT.com

John Kirby som är talesperson för amerikanska Department of State grillas under en presskonferens av RT:s journalist Gayane Chichakyan som ställer provokativa frågor om USA:s misslyckanden och handlingar i Syrien. Detta är en del av den upphettade relationen mellan USA och Ryssland som intensifierats senaste dagarna angående kriget i Syrien.

Både statssekreteraren John Kerry och John Kirby har ställt ett ultimatum till Ryssland om att landet måste dra sig ur kriget i Syrien annars får ryssarna räkna med att skicka hem sitt manskap i “bodybags” och Ryssland kan även förvänta sig terrorattacker på sin egen mark samt att USA kan tänka sig ickediplomatiska lösningar.

“Extremistiska grupper kommer att fortsätta att utnyttja vacuum i Syrien för att expandera sina operationer, vilken kan inkludera attacker mot ryska intressen. Ryssland kommer att fortsätta skicka hem soldater i bodybags och förlora resurser”, sa John Kirby under en presskonferens på onsdagen och han tillade att om kriget i Syrien fortsätter så kommer: “fler ryska liv att spillas och fler ryska plan kan skjutas ned”.

Den ryska talespersonen Maria Zakharova slår tillbaka och menar att USA utpressar Ryssland med hotelser. John Kirby blir även grillad av RT:s journalist Gayane Chichakyan varpå Kirby då ifrågasätter RT och menar att RT minsann aldrig grillar den ryska regimen.

Vad som inte kommer fram är att CNN, som kan betraktas som den amerikanska motsvarigheten till RT, inte grillar Washingtons utrikespolitik och krigföring i Syrien. [red anm]

Text: Torbjörn Sassersson

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *