Chelsea Manning - Wikimedia Commons
Bradley (Chelsea) Manning – Wikimedia Commons. Foto: United States Army – Public Domain

WikiLeaks grundare Julian Assange har erbjudit sig att ta Chelsea Mannings plats i fängelse om Barack Obama friar Manning, enligt ett tweet från Wikileaks. Manning avslöjade 2010 amerikanska krigsbrott i Irak och det gjorde Wikileaks och Assange världskända.

Manning avtjänar ett 35 år långt fängelsestraff på Fort Leavenworth i Kansas, USA. Samtidigt har Assange suttit fast på Ecuadors ambassad i London sedan augusti 2012.

Julian Assange blev misstänkt för sexualbrott mot två kvinnor under ett Sverigebesök i augusti 2010. Han häktades i november 2010 i sin frånvaro.

Assange försvarsadvokat Melinda Taylor antyder att Assange levnadsförhållanden på Ecuadors ambassad tom är sämre än i ett fängelse, enligt RT.

“The staff are being extremely helpful in allowing him to stay but it is an embassy, it is not a even a prison, it doesn’t have the services available in any standard prison”  – Melinda Taylor.

Taylor tillägger att Assange är utsatt för ett rättsövergrepp när det gäller hans förmodade oskuld, hans möjligheter till en rättvis rättsprocess och hans rätt till att inte utsättas för en grym behandling.

Manning genomlider i Texas en tidsobestämd isolering efter ett självmordsförsök i fängelset i Kansas. Han säger att han trakasseras av fängelsepersonal och militärer

Aftonbladet skrev den 14 september att Assange ska förhöras den 17 oktober, enligt svenska åklagarmyndigheten. Förhöret ska hållas på Ecuadors ambassad enligt riksåklagarämbetet i Ecuador.

Det är värt att notera att svenska journalister anklagade Assange för att lyfta fram sig själv – på Mannings bekostnad – i samband med avslöjandet av de amerikanska krigsbrotten. Var är de nu när Assange via Wikileaks hävdar att han är villig att ta Mannings plats i fängelset?

Text: NewsVoice
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
7 oktober 2016 kl 15:01

Eftersom fängelser är privatiserade i USA så är det viktigaste att tjäna pengar på att fylla upp fångplatser och inte korrektionen som sådan.
I fallet med hen eller vad? Den som har en illusion istället för en verklig verklighet har en diagnos enligt gammalt sätt att se.

jonulf
jonulf
Gäst
16 september 2016 kl 13:05

Inte alls Martin. Identitet är mer självbild, medan ens kön är som det är. Ens kön har man i grunden som en människa här på jorden, och det är inget som skalpeller eller att stoppa hormoner i munnen inverkar på. Man kan inte “byta” kön, det har inget med hur man “känner” att göra – men det vet väl alla som inte ätits upp av MSM och kulturmarxism.

Martin
Martin
Gäst
16 september 2016 kl 09:06

Identitetsbytet som Manning har genomgått gör att ni bör byta i artikeln från ‘han’ till ‘hon’.