Frankrike: Migranter attackerar motorvägar och lastbilar – “Jungelläger” kan elimineras

publicerad 6 september 2016
- av NewsVoice
Calais, migrantrelaterat våld - RT.com

Franska regionen runt Calais kokar över. Fransmännen blockerar viktig motorväg mot England och har borgmästaren i Calais med sig i en stor protest mot migrantrelaterat våld.

RT.com rapporterar från franska Calais där frusterade migranter går in i trädgårdar, attackerar fordon med sten, försöker blockera trafiken på motorvägen mot England och begår andra brott. I reportaget visas migranter som drar ut träd på motorvägen och sliter ut en lastbilsförare som de slår med en gren.

Calais,   migrantrelaterat våld - RT.com
Calais, migrantrelaterat våld – RT.com

Migranterna kommer från Calais migrantläger som kommit att få öknamnet “Jungeln”. Där finns över 9000 migranter som lever under torftiga förhållanden i tält och skjul med presenningar. De vill ta sig till England via tunneln under Engelska kanalen i hoppet om att få det bättre allt medan hösten och kylan långsamt blir mer påtaglig.

Problemet är att engelsmännen genom Brexit vill lämna EU på grund av migrantsituationen där. Fransmännen bestående av lokala residenter, hamnarbetare, lastbilschaufförer och till och med Calais borgmästare tar nu själva till extrema metoder när de blockerar samma motorväg där migranterna stoppar lastbilar.

“Jag deltar i denna protest för att jag är borgmästare i staden. Varje dag ser jag mänskliga dramer. Både de lokalt boende och företagen lider. Vi vill att lägret rivs ner för att skydda de lokalt boende och utlänningar som ska passera via hamnen. Vi är här för att regeringen har misslyckats att göra tillräckligt med denna inströmning av miljontals migranter.”

Läs mer på RT.com: ‘Jungle’ camp must close to stop mass attacks by migrants – Calais mayor to RT

Text: NewsVoice

Calais chainsaw migrant - Express.co.uk
Calais chainsaw migrant – Express.co.uk