Frankrike: Migranter attackerar motorvägar och lastbilar – “Jungelläger” kan elimineras

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 september 2016
- NewsVoice redaktion
Calais, migrantrelaterat våld - RT.com

Franska regionen runt Calais kokar över. Fransmännen blockerar viktig motorväg mot England och har borgmästaren i Calais med sig i en stor protest mot migrantrelaterat våld.

RT.com rapporterar från franska Calais där frusterade migranter går in i trädgårdar, attackerar fordon med sten, försöker blockera trafiken på motorvägen mot England och begår andra brott. I reportaget visas migranter som drar ut träd på motorvägen och sliter ut en lastbilsförare som de slår med en gren.

Calais,  migrantrelaterat våld - RT.com
Calais, migrantrelaterat våld – RT.com

Migranterna kommer från Calais migrantläger som kommit att få öknamnet “Jungeln”. Där finns över 9000 migranter som lever under torftiga förhållanden i tält och skjul med presenningar. De vill ta sig till England via tunneln under Engelska kanalen i hoppet om att få det bättre allt medan hösten och kylan långsamt blir mer påtaglig.

Problemet är att engelsmännen genom Brexit vill lämna EU på grund av migrantsituationen där. Fransmännen bestående av lokala residenter, hamnarbetare, lastbilschaufförer och till och med Calais borgmästare tar nu själva till extrema metoder när de blockerar samma motorväg där migranterna stoppar lastbilar.

“Jag deltar i denna protest för att jag är borgmästare i staden. Varje dag ser jag mänskliga dramer. Både de lokalt boende och företagen lider. Vi vill att lägret rivs ner för att skydda de lokalt boende och utlänningar som ska passera via hamnen. Vi är här för att regeringen har misslyckats att göra tillräckligt med denna inströmning av miljontals migranter.”

Läs mer på RT.com: ‘Jungle’ camp must close to stop mass attacks by migrants – Calais mayor to RT

Text: NewsVoice

Calais chainsaw migrant - Express.co.uk
Calais chainsaw migrant – Express.co.uk


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Verklig deltagandedemokrati bedrivs på lokal, kommunal nivå. Kommuninvånarna i Calais kan dessvärre, lika lite som andra, helt förtvivlade, medborgare över hela Europa, göra sig hörda eftersom våra röster inte räknas. Vi kan därför inte åstadkomma någon politisk eller social förbättring av våra livsvillkor hur gärna vi än skulle önska pga politisk rasism.

  Våra samhällen anpassas allt mer för främlingarnas behov och välfärd eftersom det är dessa nya europeer som ska borga för förverkligande av elitisternas planer för samhälleliga ”framsteg” genom att revolutionera våra samhällen. Traditionella ekonomiska, sociala och tekniska system behöver rivas ned för att ge plats för ”framsteg” genom uppbyggnad av nya system. Det här kan sammanfattas av begreppet ”kreativ förstörelse” som lanserades 1942 av ekonomen Josepth Schumpeter i boken Kapitalismus, Sozialismus und Demokratie. Schumpeter lanserade också en demokratiteori som hör ihop med begreppet ”kreativ förstörelse”, vilken innebär åsikten om att ”vanliga människor är mer eller mindre inkompetenta för att syssla med politik”. Den här demokratur-inställningen tycks vara politikernas nya mantra och leder säkerligen till dagliga hånflabb åt grundlagen som (fniss) säger att den offentliga makten utgår från folket…

  https://sv.gatestoneinstitute.org/6135/sveriges-kreativa-forstorelse

 • Helt förskräckligt!!! Vi har ju nationer bl a för att dessa ska skydda sina medborgare. Nationers våldsmonopol borde kunna borga för snöpning av främlingars asociala beteenden. Den elitistiska vurmen för främlingar, som släpps in helt okontrollerat, är helt oförståelig. Följden blir att dessa attackerar, misshandlar och våldtar värdbefolkningar eller bär sig allmänt dåligt åt eftersom de inte delar värdbefolkningarnas värderingar.

  Den mångkulturella ”berikningen”, dvs odling av snedkulturer har de politiska ledarnas godkännande på lokal, regional och överstatlig nivå pga deras förakt för sina egna väljare. Det skulle se illa ut om de själva skulle utöva repressalier mot olydiga väljare som vedergällning för våra politiska åsikter. Istället uppmuntrar de inmarsch av trupper av främlingar som invaderar hela Europa, vilka, som legosoldater med förmånliga villkor i politikernas tjänst, ställer till med kaos och instabilisering av våra samhällen. (Minoriteten av äkta flyktingar är undantagna från detta resonemang.)

  För att förstå vad det handlar om kan vi se närmare på de historiska religiösa och ideologiska paralleller som verkar ha tagits som förebild för skapande av dagens politiska kaos. ”År 1095 släppte påven Urbanus II Clermonti mördare, tjuvar och andra kriminella fria för att de skulle kunna delta i korståget året därpå”. På sin färd genom Europa plundrade dessa förbrytare så mycket de kunde. Boljeviken Lev Trotskij och Mao Zedong lät släppa ut brottslingar så att dessa kunde bedriva effektiv terrorisering av lokalbefolkningar. Även de spanska kommunisterna använde brottslingar till sin fördel (22:2013 Juri Lina. Under Skorpionens tecken).

  Parollen “Öppna alla hjärtan/gränser” är inte något annat än uttryck för ett kommunistiskt korståg mot folkdemokrati.

 • Kan vara så att de franska myndigheterna låter migranterna leva i misär och att det skapar aggression. Effekten blir konflikt och snart har regeringen mandat att stoppa alla flyktingar och kasta ut dem till sina öden.

  Detta är tragiskt, men även ödesmättat för Frankrike som bombar och militäriserar terrorister i Syrien, enligt franska undersökande journalister och terroristerna själva som under sina attacker i bla Paris skrikit ut att de kommit på grund av Hollandes dödande av civilbefolkningen och destruktionen av Syrien.

  What goes around comes around.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *