Min sons grava autism försvann med anpassad kost och kosttillskott

35

Lena,   autismNewsVoice har fått möjligheten att publicera ett fall som kan ge många andra föräldrar till barn med autism hoppet tillbaka. Lena berättar om hur hennes son Viktor som fick diagnosen autistiskt syndrom kunde behandlas med en kombination av anpassad kost och målfokuserade kosttillskott. Nyligen konstaterade också läkare och psykolog att de inte längre såg någon autism hos Viktor. Berättelsen finns med i bokserien ”Hälsa & Folkbildning”.

Text: Lena

Min kloka, omtänksamma 10-åring har gett mig godkännande att berätta hans historia fram till nu om det kan hjälpa andra.

I november 2005 kom han till världen, inte utan komplikationer. Han skrek i princip dygnet runt de första åren, sov inte mer än korta stunder och hade konstant diarré.

Han utvecklades i övrigt normalt och sa till och med en tvåordsmening men sedan var det som att systemet gav upp efter en sista kamp. Snart efter första födelsedagen blev han ihållande sjuk i förkylning med infektiös astma och falsk krupp, hade konstanta öroninflammationer och fick en mängd olika mediciner som knappt hjälpte.

Efter några månader upphörde det och han var frånvänd världen, som inkapslad i sig själv. All normal ögonkontakt borta, talutvecklingen förlorad och han började ha en mängd märkliga, repetitiva beteenden-, rörelser- och ljud för sig.

Utan tidigare erfarenhet av autism misstänkte jag först hörselskada och annorlundaskap, jag hade ingen annan referensram. Hörseln var perfekt och när jag blev vägledd i rätt riktning skyndade jag till BUP som efter ett års utredning fastslog den svåraste diagnosen i spektrumet, autistiskt syndrom, ett skolboksexempel på alla kriterier sa de.

Att ge upp finns inte i mitt register så skolmedicinens ödesdigra dom sparades bara intellektuellt i minnet.

”Det är en medfödd obotlig hjärnskada, man får lära sig att leva med det.”

Jag läste och sökte maniskt för att hitta vad jag kunde göra för att förbättra min pojkes tillstånd. Jag fann andra föräldrar att nätverka med, läkare och forskare av olika nationalitet som föreläste om kostens roll och näringsbrister. Vi tog en mängd prover, både skolmedicinska och alternativa.


När Viktor var 3,5 år gjorde vi en strikt kostförändring, diarrén förvann omedelbart och inom 2 månader vände vår tillvaro som från natt till dag. Det var som en tjock mur föll och ut kom mitt barn.


Det nära på oavbrutna skrikandet upphörde tvärt och ögonkontakten kom tillbaka, han uttalade plötsligt riktiga meningar istället för enstaka lösa ord och visade tydligt intresse för andra barn på ett mer normalt vis.

Jag var totalt slutkörd men lätt av lycka, jag började leva igen. Vi åt båda samma kost och la till adekvata kosttillskott av kända högkvalitativa märken. De gav ingen märkbar effekt men jag visste att vi behövde dem av flera anledningar och Viktor fortsatte att utvecklas efter att vi eliminerat all gluten, vete, mjölk- och sojaprodukter ur kosten. Ekologiskt och sockerfritt åt vi redan tidigare i stor utsträckning.

2010 fick jag prover på ett nytt kosttillskott. Vi använde redan de bästa trodde jag men utan märkbart resultat och det var en stress varje dag att få i oss illasmakande pulver, svårsvalda kapslar och fiskoljor med oangenäma följder, Viktor fick allt blandat i sylt dessutom.

Jag hade inga förväntningar, ville enbart testa de nya för att de var i flytande form, av tysk hög kvalitet med bra smak som bonus. Skeptiska jag överraskades av tydliga effekter redan från första natten och många fler följde. Det blev inte bara ett test, jag har inte varit utan mina tillskott en dag sen dess.


Viktor fyllde 5 och direkt efter han fick FitLine-drinkarna tog han nästa stora utvecklingshopp. En liknande process som tidigare med en kraftfull utrensning av magtarmsystemet som nu blev perfekt fungerande, blodsockret stabiliserades och dagliga utbrott eliminerades.


Han började äta mycket mer och problemfritt. Inom 2 månader var det som han sprängde sig ut ur nästa kokong. En ny mental klarhet och dialog, mognad, han förstod om någon retades och gav anpassad respons istället för att få ett utbrott, han blev modigare och initiativtagande, ville plötsligt göra en massa saker han tidigare vägrat, som att gå till simhallen eller att klättra. Han blev mer utåtriktad och rörlig och alla viktiga personer runtomkring oss frågade förundrat vad som hänt.

Våra tidigare slutkörda immunförsvar fungerar nu optimalt, milda symtom vid smitta och obefintlig sjukfrånvaro. Våra kroppar klarade av att avgifta sig själva och vi kunde avstå planerad behandling för tungmetallsavgiftning av Viktor.

Innan Viktor hann börja med FitLine utfördes en kompletterande utredning som bekräftade en för åldern normal begåvning, diagnos autismliknande tillstånd.

Vi fick beteendeträning de första åren, men har i övrigt avstått vårdkontakt och stödgrupper. Vi har kämpat med stora brister i kommun och skolorna, ständiga personalbyten och flyttar med mycket tärande stress. Vi har hållit oss friska och starka, men ihållande otrygghet tog till slut ut sin rätt och Viktor hamnade i kraftig ångest för 1,5 år sedan.


Man utredde inte alls utan ville dämpa ”autism” och skolans brister med tunga mediciner, men jag vet både vad ångest är och vad dessa mediciner gör, jag känner mitt barn och orsakerna bakom ångesten.


Jag stod emot påtryckningarna och löste envist problemet istället för att trycka in det i mitt barns kropp med livsfarliga medel. Ökade åter fokus på min egen utveckling och närvaro, minimerade stress hemma, en naturlig olja testades, vi gjorde en härlig lång utlandsresa i rätt sällskap, ny personal i klassen hjälpte också mycket.

Stresspåslaget hade orsakat beteenden som ledde till ADHD-utredning (dec 2015) och vad man än tycker om diagnoser så ger testerna nycklar till ökad självinsikt och förståelse. Här fick jag också en bekräftelse jag innerligt längtat efter.

Bekräftelsen

Både vår förbryllade psykolog och läkaren uttryckte att de i testsituationen inte kunde se någon autism i Viktor. Responsen på att rätt kost och näring eliminerat det sjuka och lyft fram det friska – ”Det finns inga vetenskapliga studier som styrker det”. Locket på.

Men jag vet och kommer aldrig hålla tyst, det är mitt syfte att sprida den kunskap och de erfarenheter vi har till så många som möjligt. Att inte dela detta vore etiskt oförsvarbart. Viktor är en omtänksam och busig pojke som ”tänker för mycket”, han behöver ett högre intellektuellt utbyte och förståelse, såväl som att få vara barn på riktigt.

Svårigheter finns kvar efter alla år av brister och påfrestningar, men nu behövs inga insatser, bara fortsatt mognad, mer lek och mindre allvar.

Text: Lena

Relaterat

Texten ovan är en sammanfattning och om du vill du få hela bilden kontakta Lena på urkraftmw[snabel-a]live.se

Bokprojektet Hälsa och Folkbildning – för hälsofrihet och medicinsk mångfald

Facebook: Hälsa & Folkbildning

Journaler:

viktor-autism-journaler

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
35 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Torbjörn Sassersson red.
Admin
24 september 2016 kl 14:26

Diskussionen avslutas här. Lena som la tid på att skriva sin artikeln, bjöd på sina erfarenheter och som kämpade för sin son med gott resultat får sista ordet.

Inkom gärna med en debattartikel om livsfarliga kosttillskott, om varför Filtine funkar eller inte eller. Debatten är fri och kommentarsfältet är öppet, något som blivit ovanligt i svenska medier.

Du kan tom komma in med en debattartikel där du anklagar NewsVoice för censur eller för att ha sålt sin själ till kosttillskottsmaffian. Knock yourself out. 😉

Torbjörn Sassersson, redaktör

Lena
Lena
Gäst
24 september 2016 kl 01:09

Det kommer alltid finnas något att klaga på – om man vill – gällande människor och saker man inte känner till. Man kan på nätet som synes lätt dyka in och slänga ur sig vad som helst, hitta på och anta fritt om så krävs för att hålla ett osäkert ego intakt … eller så kan man som de flesta faktiskt gör, läsa texten, verkligen läsa texten, se essensen och ta in helheten i sin enkelhet. Lägg det automatiserade dömandet åt sidan, alternativt surfa vidare, hänge dig åt något som får dig att må bra och växa som människa. Det här är våra liv, vår verklighet och vår sanning, vartenda ord.

Hade jag inte skrivit ut namnet på produkterna som hjälpt oss till en så mycket högre dimension av hälsa och livskvalitet där andra gått bet, då hade många undrat och frågat. De eviga klagomästarna hade sågat precis lika mycket eller mer, eftersom det är vad sådana gör. Jag vill bara få ut budskapet om möjlig läkning, rakt, öppet och ärligt, sådan är jag. Är man inställd på att hitta fel så finner eller skapar man dem.

Det är den anpassade kosten och FitLine – inte Thorne, inte Kirkman, inte Holistic, inte Alpha Plus, inte Mivitotal, inte Herbalife, inte Forever Living, inte kolloidalt silver, MSM, CBD eller något annat tillskott (flera nämnda är dock bra hälsoprodukter) – som gett OSS de enorma resultat som jag skriver om i min text. Alla är fria att berätta om SINA erfarenheter av vad som hjälpt just dem, alla positiva resultat är lika glädjande och bör berättas om. Jag är för frihet i att välja själv, jag är här för att upplysa, informera och sprida budskapet om möjligheten till läkning, att tända hoppet hos dem där det slocknat eller där det som så ofta släckts av skolmedicinskt lärda.

Jag vill ge mitt varmaste tack till er alla som här och via andra vägar, gett så oerhört fin, upplyftande feedback och bjudit på egna erfarenheter. Tack vare er är jag än mer övertygad och taggad till att fortsätta förmedla vår sanning. <3

Mitt eget bidrag till Hälsa och Folkbildning del 3:
https://urenergi.wordpress.com/2016/09/23/urkraft-fran-morkaste-avgrunden-till-total-livsgladje-passion-och-frihet-min-berattelse/

Markus
Markus
Gäst
21 september 2016 kl 23:42

Det luktar lite viral marknadsföring kring några kommentarer här..Flere av ingredienserna i Basics produkten är såvitt jag kan se “syntetiska” och det står t.ex. inget om hurudana råvaror man använt. Siffror på mångden patent de har, marknader de finns på, preparatets upptagningsprocent etc. är omöjliga att kolla upp.

Malin
Malin
Gäst
21 september 2016 kl 22:25

Mina reflektioner, utöver det faktum att detta är en fantastisk- och för många en mycket hoppingivande nyhet, om än inte helt ny, kost och näring har alltid varit den grundläggande “medicinen”. Stort mod och stort hjärta att våga sig ut i offentligheten på detta vis, stort tack till Lena och Viktor och stort tack till övriga som generöst delat med er! Nu till punkterna: – För det första, på internet kan alla vara experter, Naturläkare eller vad som önskas, ibland utifrån något man själv läst på internet. Det finns många som lever sitt liv på nätet med falska alter egon. Detta är svårt att förstå för många av oss hur man ur tomma luften kan ge sig titlar och därmed ge lögner berättigande. Vi går gärna på det när vår egna föreställningsvärld inte rymmer inte sådana koncept, sådana som vi måste lära oss att det förekommer. – Ruth Säveholm är inte Naturläkare sitt eget påstående till trots. Hon är dessutom ökänd inom sfären och jag tror inte jag behöver redovisa för att hennes inlägg är bluff. Ruth skriver dessutom att MLM-produkter är “onödigt dyra” (vilket i sig är felaktigt åtminstone gällande FitLine, det är bara att jämföra innehåll med produkter av motsvarande höga kvalitet) men på hennes delade hemsida säljs ASEA (MLM-produkt) och andra kosttillskott dyrare än FitLine: http://www.framtidsmedicin.nu/butiken.html – Produkter kan vara renare, alltså mer “ekologiskt” än produkter märkta som ekologiska. – Jag bemödar mig inte att gå in i detalj på hur enfaldig hänvisningen till en tramsig Expressenblogg av Bäsén från 2010 (två gånger dessutom, det säger en hel del om bristen på underlag), “per” uttrycker det väl här längre ned i kommentarer. Bäsén har utöver att hon inte ens kontaktat företaget, dessutom i sin blogg använt sig av måltidsersättningsprodukter (varav den ena aldrig funnits i Sverige) för att såga “FitLine”. När vi användare talar om FitLine handlar det nära uteslutande om det primära basutbudet med essentiella näringsämnen, inte specialprodukter. – jonulf utnyttjar högst ohederligt det kända namnet Mercola, som att en slarvig kommentar skriven av vem som helst i flödet under en text av Mercola, skulle verifiera lögner som sanning, ja det kanske finns någon som läser snabbt, inte har förmåga att granska eller bara sväljer om det passar in i den egna världsbilden. Är det seriöst att anta saker på det här viset dessutom, utan att ta reda på fakta? Jag skäms nästan över att behöva… Read more »

Ingela
Ingela
Gäst
21 september 2016 kl 20:15

Tack Lena för att du delar, din berättelse om sonen är helt underbar! Ni ger hopp till andra i samma situation, att det går att må bättre!
Min son som är 14 år mår också såå bra, TROTS att han använder FitLines produkter. Ja, hur är det möjligt, med så mycket socker och annat skräp? Hur kommer det sig om nu produkterna är så dåliga att sonen har blivit av med en hel rad krämpor? Ledvärk (sonen haltade ur sängen på morgonen för att han hade ont), magvärk (många turer till akuten och vc), Candida, svårt att komma till ro, att somna på kvällarna, sov oroligt och vaknade förstås trött, svårt att fokusera och koncentrera sig i skolan, blödde näsblod många gånger i veckan (dag o natt). ALLT blev sonen av med, TROTS att han tog FitLine varje dag…! Självklart är vi såå tacksamma att vi började med FitLine, hur hade sonens liv sett ut annars?

per
per
Gäst
21 september 2016 kl 14:55

Christofer Elde 18 Sep, 2016 at 11:10

Jag kan i och för sig hålla med om, att man utifrån innehållsdeklarationerna till de här produkterna inte kan dra slutsatsen att de skulle vara bättre än, eller ens lika bra som, en del andra produkter som finns att köpa, men att anse sig bevisa att så är fallet genom att länka till en artikel av Anna Bäsén i Expressen, en av Sveriges största och mest läkemedelsindustrikorrumperade lögnare när det gäller kosttillskott, tyder på dålig insatthet i ämnet, alternativt på nån form av bakomliggande motiv till att vilja smutskasta sånt som har med kosttillskott att göra.

I Bäsén-artikeln finns en länk till en annan artikel som handlar om vilka mineraler man behöver få i sig. Den är i stora delar mycket vilseledande och verkar vara spökskriven av någon inom läkemedelsindustrin.

Ingrid Agebrink
Gäst
21 september 2016 kl 01:11

Jag fick min MS diagnos -10 och blev då av läkaren erbjuden bromsmedicin, då biverkningarna var influensasymtom varannan eller var tredje dag beroende på vilken sort jag skulle börja med tackade jag nej. Ville inte under några omständigheter må sämre än vad jag redan gjorde. Mina symtom började redan -02 med värk på en fläck mellan ryggrad och skuldra men då trodde läkaren det berodde på stress, värken spred sig sedan upp mot axel och nacke och vänster arm/hand började fungera allt sämre. Sedan ansiktsförlamning vänster sida och ischias också vänster. -07 vaknade jag med kramp i axel och höft med nervstrålningar ned i arm och ben. Det blev startskottet för neurologisk utredningen. Under hela denna tid prövade jag det mesta inom alternativa behandlingar och kosttillskott av olika slag med god kvalitet men fick aldrig några varaktiga förbättringar utan bara väldigt kortvarigt efter någon behandling. I aug. -12 började jag med FitLine efter att själv hittat Lenas hemsida, var först väldigt skeptisk men Lena övertygade mig om att testa. Åh, själv tänkte jag att fungerar det inte så nyttjar jag nöjd kundgarantin. Fick mitt första paket en fredag och började samma kväll och redan sedan på söndagskvällen upptäckte jag att min vänsterarm var ovanligt lätt att få upp, då jag skulle tvätta mitt hår. Förstod inte då att det berodde på FitLine, hade ju inte alls de förväntningarna, men redan på måndagsmorgonen förstod jag, då jag kunde gå som vanligt direkt. Tidigare under ett par tre år hade mitt vänstra ben varit spastiskt och ryckigt, var liksom tvungen att gå igång det.
Sedan kom en rad förbättringar jag blev piggare, orkade gå dubbelt så långt, magen började fungera, muskler och leder blev mjuka, återhämtningsförmågan ökade ordentligt. Tidigare kunde jag inte träna hur jag än försökte, för jag fick bara ont. Nu klarade jag 1 timmas träning två gånger per vecka. Har sedan start inte missat en enda dag, FL har för mig blivit ett livselixir. Efter 2 år visade t.o.m. MR att ett plack i hjärnstammen minskat i volym! Så jag är evigt tacksam för att jag hittade Lena! <3

Susanne "Sanna" Johansson
Susanne "Sanna" Johansson
Gäst
20 september 2016 kl 23:32

Jag har använt produkterna i 5 år och fått finfina resultat. Bland annat slipper jag värktabletter som jag knaprat i många år för att dämpa mina inflammerade höfter (sviter efter en trafikolycka). Jag har fått mycket starkare immunförsvar och mer energi/ork. Varför skulle jag låta bli att rekommendera något som ger resultat och är hur säkert som helst utan syntetiska och farliga ämnen. Det är ju näring som tidigare fanns i våra frukter och grönsaker. För mig är fitline bästa hälsoinvesteringen. Tusen tack Lena för att du delar din glädjande historia.

Sanna
Sanna
Gäst
20 september 2016 kl 16:55

Jag har använt produkterna i 5 år och blivit av med inflammerade höfter som värkt efter en trafikolycka. Har även fått starkare immunförsvar och bättre energi/ork. Ser också alla fina resultat på mina vänner och släkt som gör att jag aldrig kommer sluta att rekommendera fitline. Är så tacksam som fått vetskap om att det finns. För mig är det här bästa hälsoinvesteringen och värt varenda öre. Tack Lena för att du delar.

Pia Norén
Gäst
20 september 2016 kl 09:45

Ruth Säveholm

Tråkigt att du fått den uppfattningen. Ang ditt påstående om citronsyran. Anledningen till varför man inte tar citronerna från citroner är för att det krävs minst 10 kemiska processer för att utvinna syran från citronskalet och då är den inte längre en ren produkt. Citronsyran i fitline produkterna kommer från mögelmattan på mögelsvampar men INTE från svartmögel och det är en STOR skillnad. Det krävs alltså färre processer att utvinna den ur mögelsvampar, och blir alltså en renare produkt. Är man inte insatt så förstår man inte processen. PM har över 20 års forskning om näringsämnen på cellnivå. Ett helt vetenskapligt team med en mängd olika kompetensområden. PM International väljer att göra långt fler kontroller och säkerhetstester för att säkerställa kvalitet och innehåll än vad som är föreskrivet av lagar och bestämmelser. Inga tillsatser, inget syntetiskt innehåll. Håller dessutom GMP standard och de har minst 47 patent, däribland NTC. Sen bara en tanke om att du menar att produkterna är onödigt dyra. Ja.. om du inte får resultat så är det svindyrt.. Men är det dyrt med 29 kr / dag för att få sin son att bli frisk från svåraste formen av autism? är det som i mitt fall, ett dyrt pris för att rädda en hel familj som var nära att gå under pga en familjemedlems sjukdom. Är 29 kr / dag dyrt för att slippa leva med sån fruktansvärd svår panikångest att livet själv var så skrämmande att döden var mer lockande? Nej, jag personligen anser inte att det är dyrt. Däremot har jag betalat betydligt mer för alla kostillskott av “hög kvalite” samt ayurvediska preparat som inte gav märkbar effekt. (för att inte tala om kostnader för alla mediciner genom åren som bara ställt till det) Jag och min man räknade ut att jag i snitt la ca 2300 kr / mån i olika örter, kostillskott mm som skulle vara bra för min hälsa.. De var säkert jättebra.. men upptaget i min kropp var för dåligt och de hade inte NTC som säkerställer att det är ett upptag på 97-98%.. Så det beror nog lite på hur man ser det. Och hur mkt man värderar sin hälsa. Och där är vi alla olika. Utan att behöva lägga någon värdering i det. <3

Marit Cathrina Elisabet Norlander
Marit Cathrina Elisabet Norlander
Gäst
20 september 2016 kl 04:21

Tacksam att du gjorde dig tid och kärleksfullt delade dina erfarenheter Lena!
Tacksam för att ha en dotter som inte längre behöver antidepressiv medicin! Istället FitLines näring!
Tacksam för att Newsvoice var så vänlig och publicerade!
Tacksam att klara av att kunna läsa hatet och smutskastning utan att bli nämnvärt berörd.
Tacksam för livet i balans.

Linda Friberg
Gäst
19 september 2016 kl 22:27

Tack Lena att du delar.
Jag vet också att fitline hjälpt många att få en fungerande vardag och ett liv ,efter år av problem med psoriasis, utbrändhet, värk och ibs.
Att rekommendera det man själv mår bra av är en självklarhet för mej, vad omgivningen än tycker.
Önskar alla därute ett härligt liv, med eller utan Fitline.

Liselott
Liselott
Gäst
19 september 2016 kl 21:21

Jag har, som tidigare nämnts haft utmattningssyndrom och sviter av mördarbakterieangrepp m massa olika hälsokrämpor. När jag åt olika näringstillskott av hög kvalitet (ex Holistucs, Helhetshälsa, Herba Plus, Solgar, Great Earth mfl), kombinationer sammansatta av naturläkare och näringsterapeut samt egen erfarenhet (25 år i hälsobranchen) kostade det mig mellan 2500-5000 kr/mån och innebar massor med kapslar, tabletter och illasmakande pulver (ex ayurvediska örter) och teer… Har ätit näringstillskott av olika slag i 30 år. Tyvärr nu med mediokert resultat då jag väl hade blivit sjuk. Även provat ASEA (även den en MLM produkt) som definitivt var dyrare än FL! Fick iof bra med energi i 2 mån av den sedan stopp (detta var innan jag kraschade i väggen) och under sjukskrivningen gav ASEA ingen effekt. Åt dessutom sedan många år bra eko och kravmat, oftast enl GI. Jag använde massa olika stresshanteringsövningar ex andning meditation yoga samtal kbt mm och gjort olika detoxer (bla S Ehdins leverreningskur). Ej använt läkemedel då jag får biverkningar av dessa och hellre söker naturlig väg… Jag tillhörde negativa fitline gänget förut men lät andra ha sin tro för fitline eller andra tillskott…. Så när jag varit hängig utan större förbättring oavsett vad jag gjorde övertalades jag tillslut av en bekant (tänkte jag får väl ge det en chans men var skeptisk pga dess sammansättning) … Men jag fick snabb och kvarstående effekt till mkt lägre pris per månad än alla andra tillskott, trots lägre doser och dess sammansättning… Vad det nu än är som hjälper en människa på rätt väg – är det väl det viktigaste att få resultat! Klart man vill inspirera andra – om något funkat för mig är ju chansen det funkar för någon mer… och detta har jag sett ske många gånger om. Men precis som med allt annat – Allt funkar inte för alla! Men ofta har vi dåligt tålamod att rätta till något som tagit oss år att skaffa, det tar inte en månad eller tre att rätta till! Detta är allmänt känt bland bla “naturmedicinare”…. Ibland blockerar läkemedel effekten, ibland äts för mycket annat onyttigt, ibland behövs en bra detox eller så har man inte intagit det rätt. Givetvis ska kost- och livsstilsförändring göras och näringstillskott komplettera. Filosoferar ofta i kassakön… tänk om alla kunde reagera lika starkt på att livsmedelsverket tillåter tillverkning av kemiskt godis, tillsatser, transfett, snus och cigaretter …. att ingen lyfter på ögonbrynet… Read more »

Peter
Peter
Gäst
19 september 2016 kl 19:47

Oavsett vad som skrivs här (bra och dåligt) så är det fantastiska resultat Lena och hennes son Viktor har varit med om. Det kan INGEN ta ifrån dom. Det vi alla kan lära oss av dom här kommentarerna, är att den upplevda känslan att få må bra/bättre och få fantastiska resultat efter åratal av värk, kroniska sjukdomar, allergier m.m, är positiv oavsett vad som åstadkommit det. Om många, som här i kommentarerna, har upplevt FitLine som oerhört bra näringstillskott (och då menar jag med effekterna som “upplevda bevis”) så är det ju fantastiskt.

Jag läser inte någonstans att någon beskriver sig lida av otroliga problem, sedan dricker FitLine och därefter blir otroligt mycket sämre (oavsett negativa kommentarerna om fruktos, citronsyra etc) och då har ändå FitLine (vad jag kan läsa) funnits i 23 år. Så jag tror att vi ändå kan vara överens om att det handlar om en balans av många olika saker men att vi behöver någon form av näringstillskott för att täppa till dom luckorna som finns i näringsbristerna i maten (oavsett vart det odlas och i vilken form). Upplevd positiv effekt är för mig = bevis på att man är på rätt spår i livet.

Ruth Säveholm
Gäst
19 september 2016 kl 14:55

Som Biopat/Naturläkare med 13 års erfarenhet så kan jag konstatera 2 saker:
1. Näringsbrist är inblandat i ALLA sjukdomstillstånd
2. Olika människor har olika behov
3. Fitline som produkt innehåller konstgjorda ämnen som absolut inte passar alla men tydligen tolereras av en del, särskilt om man i övrigt äter en ren kost. Var på en presentation om produkten för bara 2 dagar sedan och tycker inte att de talar sanning är de påstår att den är så ren och inte innehåller allergiframkallande ämnen. Citronsyra (som framställs till livsmedel med hjälp av svart-mögelsvampen Aspergillus Niger) är problematiskt för många och de artificiella smakämnena.
När jag själv testade produkterna med kinesiologi, för egen del, så tålde jag endast den med rött lock. Och den smakade obehagligt kemiskt, jag har luktsinne som en hund 🙂
4. det går att komma undan billigare (MLM-koncept gör produkterna onödigt dyra) men det kräver hjälp av en bra näringsterapeut.

Ingela
Ingela
Gäst
19 september 2016 kl 10:46

Tack Lena för att du delar <3 FitLine har även hjälpt mig att må så mycket bättre. Jag åt/drack kosttillskott även innan men fick ingen större förändring. Men med FL började det hända grejer. Ingen sjukdom i bagaget men självklart hade jag krämpor som så många andra. Har druckit sedan 2010 och några axplock vad som har hänt är att först och främst min ork och energi har kommit tillbaka. Sover mindre (förr 10-12 timmar/natt), nu räcker det med 7-8 timmar, vaknar utvilad, ofta innan klockan ringer. Inget blödande tandkött längre, tandsten minimalt. Åksjuka försvunnit (sjösjuka kvar dock). Ett litet eksem på armbågen blommade upp och försvann. Mycket gladare och nöjdare. Även om det inte är några stora grejer så märks de. Mår så bra nu helt enkelt. Tänk att lite vitaminer o mineraler kan göra så stor skillnad 🙂

Torbjörn Sassersson red.
Admin
19 september 2016 kl 10:39

Som Lena skrev, jag bad henne att få publicera hennes historia om hur Viktor blivit bättre med koständringar och kosttillskott.

Det finns ett stort allmänintresse för hur autism och tex ADHD kan botas med naturligare metoder än med lugnande/bedövande medel, psykofarmaka, SSRI och ritalin etc.

Skicka in fler fallbeskrivningar till NewsVoice.

/ redaktören

per
per
Gäst
19 september 2016 kl 01:51

Lena 18 Sep, 2016 at 10:05

Jag ber femhundra gånger om tusen…förlåt, att jag skrev fel diagnos, Lena. Vill dock nämna att autism och ADHD är besläktade med varandra och generellt botas med samma metoder.

Jodå, jag läste artikeln med stort intresse och glädje, men tappade uppenbarligen fokus i slutet, klockan ett på natten.

Att du har blivit något av en specialist på era hälsoproblem förstår jag, ingen behärskar i slutändan den egna problematiken så bra som en förälder som inte ger sig. Det framgår av texten att du är insatt, trots att den inte är lång. 

Jag är positivt inställd till kosttillskott, bara de är av bra kvalitet, och skall gärna göra mitt bästa för att lite mer ingående kommentera innehållet i det kosttillskottsmärke som du skriver om. En sak som dock försvårar för mig är den begränsade deklarationen av vilka vitaminformer ni använder och från vad de kommer. Och ur vad har man utvunnit hjälpämnena och de icke-aktiva ämnena? Har du möjlighet att lämna information om detta?

Innebär icke-GMO att de grödor ni använt inte är besprutade med glyfosat? Är verkligen grödorna motsvarande ekologiska eller bättre, det vill säga odlade utan gifter och konstgödsel, trots att detta inte anges på produkten?

Lotta
Lotta
Gäst
19 september 2016 kl 01:45

Jag kan förstå att man kan tycka att det låter som det är köpt och låter för bra för att vara sant men när man av läkare får höra att man skall lära sig leva med det och får fler och fler recept till mediciner som inte förbättrar utan ger fler symptom och biverkningar klamrar man efter varje möjlighet att bli bättre. Om du bryter armen eller skär dig förutsätter vi att det läker, inget konstigt med det men om man börjar tala självläkning av sjukdomar och tillstånd som det förväntas att man skall äta mediciner resten av livet så är man ofta kraftigt ifrågasatt. Varför skulle inte det gå att läka? Jag hamnade själv i en karusell med fler och fler recept. När de inte hittade vad som var fel så fick jag gå till psykolog som tyckte jag skulle coacha mig själv till bättre hälsa och ännu fler recept.. jag förstod att något måste saknas och vara i obalans. Så köpte tillskott. Hade en hel dosett av renaste, bästa sorter.. och inte var det billigt!! Åt tappert och troget och försökte ändra kosten men det hände inte mycket. Kom i kontakt med Fitline av andra orsaker och testade men tänke att det är samma och jag hade ju redan det bästa och renaste. Men det hände något. Jag började återvända till livet och behövde inte sova 3 ggr om dagen längre, värk försvann och hjärnan började klarna. Folk må säga både det ena och andra om dessa produkter men min erfarenhet och mitt tillfrisknande kan de inte ta ifrån mig! Det är äkta och jag är tacksam och varför skall jag inte berätta om det? Tänk om jag genom att dela min erfarenhet kan inspirera någon att vilja laga sig själv . Det är inget hokus pokus eller oseriöst. Det är vitaminer och mineraler som ger kroppen förutsättningar att hantera obalanser och påfrestningar på ett bättre sätt. Att fungera som det är tänkt från början …

Lena
Lena
Gäst
19 september 2016 kl 00:26

Jag blev tillfrågad av Torbjörn att dela vår story och tvekade en hel del på vägen fram till publicering eftersom det handlar om mitt barn och uppenbart finns det en del människor som av olika anledningar inte gläds åt hans tillfrisknande och som lever ut detta genom mindre begåvade kommentarer. Jag valde att tacka ja eftersom våra erfarenheter av anpassad kost och effektiva tillskott har hjälpt och kan hjälpa många fler föräldrar och barn på samma vis som jag gjort tidigare via blogg mm fram till nu.

När man ser viss respons på min sons tillfrisknande kan man undra vem som är köpt, min agenda är ren som mitt hjärta och min passion för det jag gör och lever för. Jag har inget behov av att attackera andra utan lägger tid och energi på det jag kan och har erfarenhet av, det som fungerat för oss.

Hat hör inte hemma under rubriken hälsa, vill vi nå fram och skapa positiv förändring inom sfären och hela samhället, så gör vi bäst i att hålla ihop och arbeta tillsammans. Vi är förändringen, allt måste starta inuti oss själva, välmående och välmenande människor sprider mer välmående.

Tack för mig och tack till alla härliga som gett så mycket positiv respons på artikeln (och allt bakom den som lett fram till var vi är idag) under hela dagen, fina kommentarer och erfarenheter här samt på många andra platser, Facebookgrupper, personliga sidor och privata meddelanden. Tack <3

Torbjörn Sassersson red.
Admin
18 september 2016 kl 23:42

Jag känner till kritiken mot FitLine, men beslöt att låta den publiceras eftersom jag har ett gott förtroende för Lena som person. Jag känner till hennes resa med Viktor sedan flera år. Jag tycker att det är ok att Lena nämnde ett produktnamn. Var och en står sedan fri att testa eller förkasta.

Artikeln är inte en annonsartikel och det finns inga marknadsföringsambitioner från min sida. Jag har testat Fitline och betalat för det. Jag får inga gratisburkar för att jag låter denna artikel publiceras.

Att FitLines produkter kan ha haft positiv effekt är fullt möjligt. Jag ser själv hur kosttillskott nu nästan helt botat min påstått obotliga kroniska psoriasis. Det fattas bara några månader så är det helt borta.

I en tid då maktmedierna i sin befängda polaritet kör över kosttillskotten och alternativmedicinen, ja till och med Vitamin C så är det viktigt att med artiklar visa att de faktiskt kan göra nytta, stor nytta.

NewsVoice ska fortsätta att inte låta sig påverkas av mainstream medias “kosttillskottshat” och “vitaminförnekelse”, för att vara lite lustig med ordvalet.

I slutänden är det upp till var och en att själv bedöma nyttan med dessa tillskott, vitaminer etc. NewsVoice är ingen egenmäktig myndighet. NewsVoice lyfter fram “case”.

Torbjörn Sassersson, red

Annika
Annika
Gäst
18 september 2016 kl 22:15

Tack gode gud att Fitline kom i min väg! Jag var förtidspensionerad och sjukskriven i 17 för följdsjukdomar av borrelia och utbrändhet. Var dement, hade kroniska nervskador, inflammationer, en lång rad smärtsyndrom, muskelförtvining. Svårt att ta på mig kläder själv och mycket mer. Skulle aldrig bli frisk och dö ung enligt läkarna… Hade provat allt och var extremt hälsomedveten när det gäller kost och provade alla alternativa vägar som jag kunde hitta. Jag höll bara näsan över vattenytan och hamnade i en nedåtgående spiral. Så fick jag info om Fitline men var extremt kritisk och negativ. Det tog två år innan jag till slut provade. Ja jag fick vackert äta upp mina fördomar. Fick effekt omgående. Mage och tarm kom i balans först och sedan försvann demensen och jag kunde sluta med mina B12-sprutor som jag skulle få fortsätta med livet ut enligt läkarna. Jag fick muskulaturen tillbaka och kunde gå långa promenader. Smärtorna minskade och utmattningen försvann mer och mer. Efter ett år var jag helt smärtfri för första gången på 20 år. Armen som bara hängde utefter kroppen kunde jag lyfta rakt upp helt obehindrat. Jag upplevde mig själv som frisk då men har ju blivit bättre för varje år som går. Idag har jag druckit Fitline i 8 år. Är tillbaka fullt i arbete. Försäkringskassan ringde mig tre gånger för att kolla så att de hört rätt när jag skulle friskskriva mig. De hade aldrig varit med om det förut efter 17 års sjukskrivning och förtidspension. Så tack gode gud att jag tog mitt förnuft tillfånga och provade Fitline trots alla mina fördomar. Ja jag har ätit upp dom allihop nu. Proppmätt! Det bästa jag gjort i hela mitt liv!

jonulf
jonulf
Gäst
18 september 2016 kl 20:59

Morgan, “provat”. Skulle inte äta det även om det var gratis.

Förstår ni inte att ni genom era inlägg för att promota fitline, öppet, eller genom omskrivningar såsom Marit Cathrina Elisabet Norlanders taktik, omskrivningar:

“… toppade mitt mående med FitLineskosttillskott…”
“… Tacksamheten känner inga gränser och min insikt till vad toppnäring kan göra…”
osv

… att ni sänker fitline dit det hör hemma? Ni verkar programmerade, så ni inser inte att folk inte alltid är blinda för överdrifter och ogenerat snicksnack

Som det står i en kommentar under en artikel hos Mercola:

“Companies like those drag the reputation of the natural health industry down…”

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/08/22/is-your-multivitamin-toxic.aspx

Jag tar med hela kommentaren här, ifall den är svår att hitta:

GunnarLoJarl:

I recently encountered a product called FitLine Optimal Set, with ingredients such as Fructose (16 mg daily, most likely from HFCS-90 and contributing 50% of the supplement weight) and Acesulfame K as sweeteners, carbonates and citrates for Ca and Mg (like eating chalk and salts of citric acid, probably produced from GM corn starch), sodium selenite and citric acid. Whatever healthy ingredients they may have incidentally added on top of that can never make up for the toxins they intend for you to absorb with their “nanotechnology” (meaning miscellized minerals) and with the enhanced effect of an “ayurvedic herb” (meaning piperine from pepper).

Companies like those drag the reputation of the natural health industry down, and it is a good thing that Dr Mercola brings this up, we need to be critically reviewing our own “pantry” of natural health products and hopefully keep the bad stuff out. At least we ought to make a clear statement about the things we think is minimum standard for our own health, just as Dr Mercola does for every new product he adds to his range. Good on you Doc

Morgan Åsbrink
Morgan Åsbrink
Gäst
18 september 2016 kl 20:36

Jonulf
vi har provat har du eller

jonulf
jonulf
Gäst
18 september 2016 kl 19:56

Blev det inte övertydligt och onödigt när även Lise-Lott kom hit och talade för “fitline?

Varför skulle man köpa dess produkter med massa saker och fruktos, dyrt, i det system med pyramidspel som det säljs inom?

När man som nu får posta en länk till Anna Bäsèn, då fick jag samla mod…

http://www.expressen.se/halsoliv/ar-vitamintillskotten-bra-eller-bara-bluff/

Morgan Åsbrink
Morgan Åsbrink
Gäst
18 september 2016 kl 19:38

Hej
Vi har också väldigt bra erfarenheter av fitline.
vår son har adhd och vi har nu använt fitline i 3år nu så han slipper äta medicin för sin adhd.
klara skola mycket bra nu han är 10 år nu.

Marit Cathrina Elisabet Norlander
Marit Cathrina Elisabet Norlander
Gäst
18 september 2016 kl 12:39

Bästa Lena Leusch <3 bästa son <3 Enormt arbete för livet! <3 och bästa val av kosttillskott <3 Er resa är så fenomenal så man finner inga ord <3 Alla har vi möjligheter så stora möjligheter <3
Jag och mina kära och nära har förändrat sina liv i och med att de har tillfört FitLines kosttillskott i sitt dagliga liv. Att näringen transporteras och tas upp till nästan 100% tackvare att bärämnet är naturligt ur frukt fruktos likvärdig fruktosmängd med ca 3/4dels äpple är jag så glad för! Jag som är LCHF ätare toppade mitt mående med FitLineskosttillskott! Min migrän försvann efter ca 5månader och hela jag har utvecklats till en bättre människa i fysik och i det mentala. 2011 började jag och har inte missat en dag efter starten 😀 Ett barn har jag med diagnos ständigt stresspåslag. Hon var 25år (nu 30) när vi började att dricka. Efter 8månader med näringen fri från mediciner. Efter 1.5 år blev hon mor en klok och starkare lugnare person. Utvecklingen är fenomenal! Andra nära kära kan numera springa långdistans 😀 Mor och far lever nog tackvare näringen. Vänner som har fått ett liv utan cellgiftssprutor (Bechterews) och kan gå mil istället för kämpa sig fram med smärtor. Tacksamheten känner inga gränser och min insikt till vad toppnäring kan göra ja målinriktad näring som ger resultat är total! Jag kommer aldrig att dissa något utan att först på riktigt testa och ge det en chans. Jag kommer ALLTID att berätta om det som ger mig resultat. Jag har blivit öppen för att ge mig möjligheter i så mycket övrigt också. Vi blir vad vi stoppar i oss smetar på oss OCH framförallt har möjlighet att ta upp!!!

Lise-Lott
Lise-Lott
Gäst
18 september 2016 kl 11:29

Fantastiskt vilka underverk som kan ske med kost och målfokuserat cellnäring!
Min egen erfarenhet är följande;
Jag själv åt eko å kravmat t 95% och LCHF/GI samt högkvalitativa kosttillskott och vitaminer sammansatta i samråd med naturläkare och näringsterapeuter, detta i många år…
Jag mediterade, anv medveten andning och yoga mm för att hantera och ta mig ur utmattningssyndrom och sviter efter ett mördarbakterieangrepp (i samband m operation) som nästan dödade mig… höll mig som zombie i 1 år m 100 % sjukskrivning men först med FitLine i 1 månad så kom energin tillbaka sedan sömnen och därefter försvann hjärndimman, tröttheten och migränen… Efter några månader försvann värken i muskler och leder.
Efter 1,5 år m FitLine har magen stabiliserat sig, hår, hud och naglar är starka. Stinkande svett i 15 år är numera ett minne blott. Förr ofta förkyld och nu aldrig. Intressant är också att jag var negativ till att prova FitLine (f jag åt ju redan de bästa tillskotten) men när “allt” provats gav jag efter – tack och lov!
Under min hälsoresa har det varit försämringsskov men hela tiden med förbättringssteg.
Jobbar idag 100% och mår stabilt allt bättre. Hjärnan funkar normalt och sömnen är fortsatt bra, ingen värk = Livskvalité ❤

Christofer Elde
Christofer Elde
Gäst
18 september 2016 kl 11:10

otroligt att finna denna reklamartikel hos er. Jag hänvisar till http://www.expressen.se/halsoliv/ar-vitamintillskotten-bra-eller-bara-bluff/.

Lena
Lena
Gäst
18 september 2016 kl 10:22

Sandra, så underbart att höra!! <3

Jag lever ju passionerat för att ge vidare de möjligheter vi fått och har därigenom fått uppleva dessa resultat genom så många andra, barn och vuxna med olika problematik … senast för ett par dagar sedan fick jag återkoppling av en som vården totalt misslyckats med, kända alternativa metoder likväl och h*n hade gett upp på riktigt. Men näringen satte omedelbart fart på kroppens system och självläkandeförmåga. Så otroligt fantastiskt, jag bubblar av lycka av att få vara med om allt detta. <3

Lena
Lena
Gäst
18 september 2016 kl 10:16

Ivan Björn

Viktor fick tyvärr första årets tre sprutor (med stelkramp, difteri, polio, kikhosta, Hib), sen fördjupade jag mig i ämnet och sådant kommer inte i närheten av oss längre, varken barn, vuxen eller husdjur. Jag är övertygad om att det är en av flera orsaker till att hans redan trasiga och sköra system kollapsade.

Lena
Lena
Gäst
18 september 2016 kl 10:05

Hej “per” och stort tack för dina värmande ord.

Jag vet dock inte om du läst min text eftersom den för det första handlar om den svårare formen av autism och inte ADHD (därmed har medicineringen man rekommenderat gällt Risperdal och SSRI-preparat), även om tillstånden ofta går hand i hand idag. Jag är väl insatt, erfaren och utbildad när det gäller flera områden för vår ohälsa och hälsa men det finns såklart inte plats att förmedla allt i denna korta ögonöppnande artikel. 

Viktors problem handlade givetvis, som för sannolikt alla dessa barn (och många andra), om läckande tarm som läkt, bland annat. Med orsaker och problem som skapats både före, under och efter graviditet och förlossning. Hade juicer hjälpt oss så skulle artikeln ha handlat om det men så är inte fallet även om vi äter främst hel och ren mat, ekologiskt och har full koll på både juicer, smoothies och mycket mer.

Jag ser beklagligt nog väldigt många felaktiga påståenden i din kommentar gällande FitLineprodukterna som gett både Viktor och mig helt otroligt fina resultat och ja helt nya liv skulle man kunna säga, så återigen undrar jag du verkligen läst artikeln när du kommenterar på det viset.

Jag kommer inte gå in djupare i det här men är förstås lite nyfiken på vad du kan ha gjort för sorts kvalificerat stickprov, i vilket lab och har det skickats för granskning av berörda instans, kan du kanske maila mig vilken metod och resultat? Alla produkter håller GMP-standard och alla produkter finns dopingfria på Kölner Liste (Cologne List), hårdare kontroller och därmed renare än ekologiskt märkta produkter skulle jag säga. GMO-fritt därtill. Det finns mycket att tillägga gällandeföretagets policy, koncept, renhet, kvalitet, säkerhet, sammansättning och effekt – men den här artikeln handlar om, och är ämnad för att sprida glädje och hopp. Produktfrågor kan jag ta i samtal med första kontakt via min mail

Jag har lämnat en mailadress under min text eftersom den är på begränsat antal tecken och allt vi lärt och oss och gått igenom under alla dessa år givetvis inte får plats, de som vill veta mer är varmt välkomna att kontakta mig. Då även information om FitLine, för dem som önskar den från en skeptisk mamma som forskat och granskat allt noga under många år.

Må gott 🙂

Sandra
Sandra
Gäst
18 september 2016 kl 08:33

Vad härligt att höra att fler än vi har märkt en sådan stor skillnad sen vi började med fitline i våran familj. Vår son 14 århar haft läs & skrivsvårigheter ( dyslexi) hela sitt liv , kämpat sig igenom lågstadiet mellanstadiet ville han inte längre gå till skolan – han kände sig så värdelös !! Han gick ut sexan med ett flertal F ( undrkänd) i betygen. Han kände sig ännu mer misslyckad . Skolan sade hela tiden det kommer ge det tid. Under höstterminen i 7:e klass började han få fitline dricka morgon & kvällsdrink. Vi / han märkte stor skillnad i sin energi ( innan gick han hem efter skolan o lade sig o sov var helt slut) nu kom han hem kunde vara med sina kompisar vara med på fotbollen o i laget . Skolan ringde upp mig i mitten på januari ville berätta att John har blivit mycket mer koncentrerad och klarade av skoldagen på ett mycket bättre sätt än tidigare – wow! Har förändrat sina betyg i många av ämnena har inte Så många F längre han mår sååå mycket bättre är en kille som vill och orkar gå till skolan idag . Sen har vi våran tjej Betty på 6 år med en sandifers syndrom ( refluxsjukdom) och Autism diagnos. Hon har haft så stora problem med sin mage & tarm sen hon föddes har varit sondmatad i stort sett till o från hela sitt liv pga smärta i magen och stillastående tarmar. Hon har fått gå igenom så många undersökningar o utredningar så att vi ibland tappat hoppet Om en bättring . Det växer bort , det blir bra när hon börjar gå osv. Ingen visste vad de skulle eller hur länge hon skulle behöva ha det så. Septembet 2013 fick Betty in PEG inopererad på magen – som vi ger henne näring via det underlättade mycket i vardagen. Men Betty orkade aldrig med vardagen med att vara på förskolan, vi har fått vara hemma med henne för hennes energi har tagit slut med jämna mellanrum . Hon gick mycket in i sig själv fick utbrott grät och satt o skakade för sig själv. Hösten 2014 började BUP utredningen som ledde till diagnos autism det förklarade en hel del bitar i Bettys vardag. Hennes matsituationer tex. Hon åt väldigt sporadiskt , vissa saker bara osv . Vi började ge Betty fitline vid samma… Read more »

Ivan Björn
Gäst
18 september 2016 kl 07:38

Det skulle vara intressant att veta om barnet blev vaccinerat vilket sägs orsaka ovan nämnda symptom.

per
per
Gäst
18 september 2016 kl 01:11

Det är så roligt att höra och läsa om föräldrar som undviker kokain- och amfetaminmedicinerna från sjukvanvården och istället löser barnets ADHD-symptom med alternativa/holistiska metoder. Lena har gjort en fantastiskt insats för sin pojke. Vilken gåva att ge till sitt barn. Vilken mamma!

Det finns en hel del fall där de insatser som hjälpte för Lenas pojke inte räcker till. Detta beror inte sällan på läckande tarm till följd av rubbad tarmflora. Den rubbade tarmfloran kommer sig ofta av skolmedicinska behandlingar på modern, som p-piller, antibiotika och vacciner. Hon överför alltså sin störda tarmflora till barnet vid förlossningen, och framför allt efter avslutad amning brukar ADHD-symptomen bli värre och ohållbara. Många barn blir också sjuka efter att de vaccinerats.

GAPS-dieten är en mycket effektiv metod att ta till när inget annat hjälper. En avföringstransplantation kan i vissa fall vara nödvändig.

Några stickprov ur FitLines sortiment visar att produkternas innehåll är av skiftande kvalitet. En burk ger hyfsat bra former av vissa av näringsämnena, men för många andra näringsämnen deklarerar man inte vilka former man använder. En annan burk ger ganska dåliga och svårupptagbara former av näringsämnen och dessutom fruktos som första ingrediens, vilket visserligen ger en god smak, men är negativt ur hälsosynpunkt. En tredje förpackning ger många bra ingredienser i form av näring från mat. Helhetsintrycket dras dock ner av suspekta tillsatser som citronsyra, maltodextrin och arom. Ingen av dessa produkter är ekologiska.

Det bästa kosttillskottet att servera det känsliga barnet, för effektiv reparation av immunförsvaret och vävnader i tarmarna, är juice av tolererade, nypressade, ekologiska grönsaker och eventuellt en mindre mängd juice av frukt. Mer högkvalitativt näringstillskott kan man inte hitta. Viktigt är att man använder en juice-apparat som pressar ut näringen ur grödorna på ett bra sätt.