USA kan ha attackerat FN:s hjälpkonvoj med drönare

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 september 2016
- NewsVoice redaktion
MQ 1bB Predator - Foto: ech. Sgt. Sabrina Johnson - Wikimedia Commons
MQ 1B Predator - Foto: ech. Sgt. Sabrina Johnson - Wikimedia Commons
MQ 1B Predator utrustad med Hellfire (helveteseld) AGM 114N – Foto: Sgt. Sabrina Johnson – Wikimedia Commons

NOTERAT. FN:s hjälpkonvoj med nödhjälp till 78 000 människor attackerades nyligen i östra Aleppo. 18 lastbilar förstördes och minst 20 personer dödades. Ryssland får skulden direkt i propagandakriget mot Ryssland, innan ens en utredning genomförts, varken en berende eller oberoende.

Ryssland meddelade att de inte genomförde attacken och påpekar att amerikanarna hade en drönare i området. Nu har en video (ABC News) från attacken kommit fram.

Pål Bergström skriver att gnistmolnet vid explosionen kan tyda på att det är en Metal-Augmented Charge (MAC) Hellfire AGM-114N, ett vapen som amerikanska drönare kan vara utrustade med.

“Andra nyhetskanaler t ex AP väljer att visa en redigerad video där den sekvensen är borttagen. Ryssland hävdar att det under attacken fanns en amerikansk drönare i området från flygbasen Incirlik i Turkiet och kräver en oberoende utredning“, skriver Bergström.

Ryssarna har inte formellt anklagat USA för attacken, men gör enbart ett konstaterande att den amerikanska drönaren fanns i området vid attacken.

NewsVoice kommentar

Den brinnande frågan är, varför skulle ryssarna attackera en hjälpkonvoj överhuvudtaget? Hur skulle det gynna Rysslands intressen? Att attackera en hjälpkonvoj skulle omedelbart peka ut ryssarna som bovarna. Det vet vi. Putin kan tex anklagas inför hela Väst för att ha aspbergers sjukdom och förstöra persikor.

ArcanumSkolan 2024

“Ryssland har börjat förstöra livsmedelsvaror som bryter mot landets importförbud så snart de upptäcks. Nu ska 73 ton persikor och nektariner likvideras”, skriver Sven Carlsson, SvD

Eftersom de västliga medierna kontrolleras av västliga intressen kan aldrig Ryssland vinna propagandakriget och finns det inget att attackera, kan alltid Väst dra en historia om persikor eller att det kommer mulet väder från Ryssland. 

Och när ska USA:s krigföring med bla drönare i Mellanöstern ifrågasättas? Vad skulle Olof Palme ha sagt?

Text: NewsVoice

Svenska medier om Putin

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *