Fredspristagaren Obamas julgåva till terrorismen i Syrien – Beviljade 300 miljoner dollar

11
Aleppo bombat, Syrien
Bild från Aleppo i oktober 2012 där torget Saadallah al-Jabiri bombats. “Moderata” al-Nusra Front tog ansvaret – Foto: Wikimedia

ANALYS. Obama-administrationen ligger i dödsryckningar, men vill ändå göra ett tappert försök att gå till historien som “most war-fanatic regime ever”, genom att förlänga Syrienkriget in på nästa mandatperiod. I den genren har Obama fått trampa i väl ingångna fotspår som Georg Bush efterträdare. 

Text: Jan Westh, Historisktkorrekt.se

Bush som 2003 startade det mest idiotiska av alla idiotiska krig genom att ödelägga Irak, förberedde marken för sin efterträdare genom att  godkänna hemliga nålsticksoperationer mot Libanon, Syrien och Irak. Pulitzer prisvinnaren Seymour Hersh kunde år 2007 meddela bland annat att:

“the U.S. has also  taken part in clandestine  operations aimed at Iran and its ally Syria. A by- product of these activities has been the bolstering of Sunni extremist groups.”

Detta stöd till extrema våldsgruppering och med främst Syrien som måltavla kom med tiden att bli mer omfattande och kompletterades med CIA-stödda propagandasändningar från  bl. a. London, riktade mot den folkvalda regimen i Damaskus. Alltså från början en extern omstörtande verksamhet där Israels marionett, USA, tog på sig ledartröjan.

Man hade redan år 1982 stakat ut kursen – krossa först Irak och därefter Syrien. Eller som man uttryckte det, “vägen till Damaskus går genom Bagdad”.

Arabförbundets rapport

När stridigheterna bröt ut på allvar i mars 2011 var västerländska medier noga med att framställa skeendet som ett folkligt uppror mot en blodtörstig regim. När eskalerande strider pågått i nära ett år tillsatte Arabförbundet en undersökningskommission bestående av 160 personer från sex arabländer som under en månads tid gjorde en noggrann undersökning av krigsorsaken.

Resultatet av deras forskning skiljer sig markant från de utsagor som västerländska reportrar förmedlat – förmodligen beställda av CIA. I Arabförbundets rapport, som lades fram i början av 2012, kan man bla läsa att rapporten erkänner existensen av:

“en väpnad enhet inblandad i slakt av civila och poliser samt i genomförandet av terrorhandlingar, vilket i sin tur har bidragit till att orsaka åtgärder av regeringens styrkor.”

Det var så det började, och USA tyckte tydligen att dessa slaktare skötte sig så bra att de borde belönas. Tillfälle till detta kom snart genom att förintelsekriget i Libyen avslutat sitt inledningsskede under hösten 2011 och massor av den libyska armens vapen blev tillgängliga. Genom CIA:s försorg kom dessa att med varm hand fraktas till Syrien för att där berika terroristerna. Sedan kunde då USA och dess allierade tillsammans med Syriens grannländer med jämna mellanrum fylla på rebellernas förråd av dödliga vapen och folkfienderna kunde då marschera på och lägga allt mer territorier under sig.

Putin la sig i amerikansk intressen

Vändningen kom först på hösten 2015 då president Putin beslöt att sätta fredspristagaren Obama på plats och rädda vad som kunde räddas genom att stoppa Obamas vänner. Alternativet till Putins ingripande skulle vara att Assad-regimen störtades och ett sextiotal terrorgrupper skulle i sin maktkamp föröda resten av landet med miljontals  offer som följd.

Under november – december 2016 har vi genom allt elände ändå kunnat se en viss ljusning i och med att Moskva, Damaskus samt oppositionen har börjat förhandla för att få ett slut på det krig som USA och dess allierade initierade. USA är inte inbjuden till förhandlingarna.

Det här är något som fått Obama med uppbackning att panikslagna vidta åtgärder för att förhindra att den tillträdande presidenten kan få njuta av fred i området.

Tidig morgon den 15 november, en vecka efter presidentvalet sammankallades i Kongressen en special session med extraordinära befogenheter. Syftet var att snabbt driva igenom en resolution, House Resolution 5732. Resolutionen skulle innebära ytterligare sanktionen mot Syrien kryddad med en flygförbudszon som skulle hindra syriska plan att lyfta. Efter 40 minuters lovsjungande av dessa förslag avslutades sessionen med ett oreserverat: Ja.

Den klara tanken bakom åtgärden skulle vara att krigsmateriel obehindrat då kunde föras in från grannländerna till IS. Det är nämligen så att varken USA eller Israel vill att IS ska besegras. Detta har bl. a. Israels säkerhetschef, Herzi Halevy, klart uttryckt.

Al-Nusra-krigare - Foto: TV-kanal
Al-Nusra-krigare – Foto: TV-kanal, Mellanöstern

300 miljoner dollar till vapen och träning av “moderata rebeller”

Så var det där med Obamas julgåva. Den 8 december gav fredspristagaren Obama order om att alla restriktioner vad beträffar vapenleveranser till alla som bekämpar den lagliga regimen i Damaskus ska tas bort. Samtidigt beviljade han 300 miljoner USD till vapen och träning av “moderata rebeller” i Syrien. Hur många människor man kan döda med vapen för c:a 2,5 miljarder, vet inte jag. Att vapnen skulle användas av den som ville, vem han än var är helt klart bara han bekämpade Assad.

Independent: “After splitting with Al-Qaeda, Al-Nusra is being presented to the West as a moderate force. It’s nothing of the sort”

Kongressledamoten Tulsi Gabbard sa nyligen att det är vedertaget fakta att den amerikanska regeringen finansierar både Isis och al-Qaeda direkt och indirekt genom att t.ex stödja mellanhänder som “moderata” rebeller vilka samarbetar med terrorister.

Se video: Kongressledamot Tulsi Gabbard säger att USA finansierar ISIS och al Qaeda

Rebellerna blev så överlyckliga över den tidiga julklappen, att de samma dag, den 8 december 2016, med hjälp av 4000 man våldtog staden Palmyra.

Washingtons – tel-Avivs avsikt har hela tiden varit att smula sönder Syrien på samma sätt som man gjort med Irak och Libyen – för att sedan fortsätta med Iran.

Rysslands avsikt har hela tiden varit sätta stopp för denna demoniska imperialism.

Sedan återstår då arbetet med att ändå stämpla Ryssland som upphovet till allt detta elände. Men det jobbet brukar ju massmedia sköta “professionellt”.

Text: Jan Westh, Historisktkorrekt.se

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

11 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Stig-olof Bragmo
Gäst
26 december 2016 kl 20:34

om ni kan vill läsa om cia`s inblandning i mellan östern:

http://www.ecowatch.com/syria-another-pipeline-war-1882180532.html

jan west .mycket intressant artikel .tack för att du vågar kritisera usa

Stig-olof Bragmo
Gäst
25 december 2016 kl 19:13

till författaren
jag vill gärna veta hur du fått uppgifterna att det är 300 miljoner dollar som isis får.
om du har en adress till kongessbeslutet gällande 300 mij dollar.
vill jag gärna ha den.
när jag delar denna information på tvitter är det flera som vill se källan
tack

Jan Rosbäck
Jan Rosbäck
Gäst
21 december 2016 kl 23:18

Den avgående Obama lämnar som brukligt är en rejäl nöt att knäcka till sin efterträdare. Denne får då ännu svårare att genomdriva den politik som varit valfläsket. Globalisternas apparat går ju faktiskt ut på att införa en central global regering oavsett vad folk eller oppositionspolitiker tycker. Sedan om det lyckas är en annan fråga. De ligger rejält efter i schemat och desperationen verkar spridd. Kunskap om operationerna hos så många som möjligt är ett måste. Annars står vi inför ett nytt toppstyrt kommunistblock i västvärlden, denna gång styrt av varumärken. Se mera info på
https://www.kla.tv/index.php?a=showlanguage&lang=en&id=6362

Gunnar Forsgren
Gunnar Forsgren
Gäst
17 december 2016 kl 04:50

Uddén har nu blivit utvisad från Syrien av den syriska regimen. De verkar ha reagerat på att hon okritiskt skickat propaganda från rebellsidan direkt ut i nyhetsmedia och därmed fungerat som ett verktyg för rebellsidan i den krigspropaganda som demoniserar Assadregimen.

Andersson
Andersson
Gäst
17 december 2016 kl 01:16

När jag tänker på Obama och Hillary och deras mest förtrogna dyker det upp tankar kring gängkriminalitet. Denna hänsynslösa drift att kontrollera sin omgivning utan att bry sig om det lidande de orsakar.

Ulf Lagerström
Gäst
16 december 2016 kl 22:56

När det gäller Syrienkonflikten så har väl massmedias “fejkade nyheter” nu nått ett lågvattensmärke.
När jag för några dagar sedan lyssnade på p1s rapportering om Aleppo, kunde man höra en iscensatt röst från en flicka som berättade hur den syriska regeringens miliser urskillningslöst mördade civila och hur hon själv satt och väntade på att bli dödad. Gästtalarna i p1studion var sedan inte sena med att jämföra det kommande blodbadet med Rwanda 1994 och Srebrenica 1995, och som Syriska regeringen och Ryssland skulle vara ansvariga för. När reportern Cecilia Udden sedan fick frågan om det fanns några positiva röster från Aleppo så bröts sändningen “väldigt lämpligt”.
Vad som inte framgått i västmedia är att ett ryskt fältsjukhus i Aleppo blev bombat och att flera av dess personal dödats. Det har heller inte framgått att Ryssland har levererat 35 ton med förnödenheter till befolkningen i östra Aleppo och eskorterat 9500 personer från det krigshärjade området.

Dan
Dan
Gäst
16 december 2016 kl 21:38

Sanningen får vi hoppas från en oberoende kanadensisk journalist: https://www.youtube.com/watch?v=ebE3GJfGhfA

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
16 december 2016 kl 19:28

“Rebellerna blev så överlyckliga över den tidiga julklappen, att de samma dag, den 8 december 2016, med hjälp av 4000 man våldtog staden Palmyra.”

Tragikomiskt formulerat. Sådana samband är väl “fejkade nyheter” för fulmedia ägt av USA-intressenter kan man tänka?

Bo Sonnsjö
Bo Sonnsjö
Gäst
16 december 2016 kl 19:14

Tillhör inte Erdogan till gänget, som vill göra slut på Syrien? Vem tar sedan hand om det landets naturresurser? En fortsättning på vad USA och England startade på Churchills tid …. Vart skall flyktingar därifrån NU ta vägen??? Och vart annars än till Europa och Sverige??? Var finns Sverige med i dessa sammanhang??? Förutom leverans av vapen samt tekniken för att kunna kontrollera medborgarna i det området?
Vad ägnar sig vår fredsinriktade regering med Löfven som statsminister egentligen åt???

Och hur var det tidigare med Bildt, Reinfeldt och Borg??? De två senare sitter nu på trygga poster i USA???
– På vilket sätt har dessa agerat till fördel för bl a USA här i Sverige??? Är det som gengåvor de fått sina nuvarande jobb – over there???

Borde inte dessa herrar granskas rätt mycket mer noggrant – än vad som skett hitintills???

Realist
Realist
Gäst
16 december 2016 kl 18:23

Conny LundbergD
16 december 2016 kl 17:12

Tack, Jan West, för en tydlig och klargörande artikel som klart visar vad Israel,USA med allierade har för avsikter!!! Det är alltså dessa som Sveriges regering backar upp för fulla muggar med propaganda och bistånd! Vi lever i ett land av hycklande o korrupta politiker som följer husses order utan att ifrågasätta någonting!