Utredningar av pedofilringar leder sällan till fällande domar när eliten är involverad

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 12 december 2016
- Torbjörn Sassersson
NRK, pedofilring, 2016

Den 20 november 2016 skriver Ossi Carp på DN om att Norges största pedofilring har avslöjats involverande 51 personer varav några är politiker. När nyheten når USA via Associated Press (AP) publicerar New York Times och Washington Post nyheten, för att kort därpå radera nyheten. NewsVoice utreder.

Tjugo personer i det norska nätverket kommer från Bergen-regionen. Alla misstänkta är män och två av dem är folkvalda politiker i Fremskrittspartiet och Arbeiderpartiet. Det var den norska tidningen NRK som först rapporterade om ringen i artikeln: ”Politiet: – Planla overgrep mot ufødt barn”.

DN skriver i sin artikel: ”51 gripna i norsk pedofilhärva” hur nätverksmedlemmar planerade att förgripa sig på ett ännu ofött barn hos en gravid kvinna. Det visar på en bestialisk och psykopatisk mentalitet samt en total frånvaro av medkänsla för offren.

”I ett fall finns en chatt där två planerar att förgripa sig på barnet som den enes sambo fortfarande var gravid med.” – Ossi Carp, DN

Sean Adl-Tabatabai på Yournewswire.com som av Washington Post indirekt pekats ut som en fake news-site, skriver att New York Times (NYT) publicerade nyheten den 20 november som NYT fått in från AP. Kort därpå raderade NYT nyheten från webben.

Adl-Tabatabai spekulerar i att raderingen kan handla om att New York Times ägare Carlos Slim Helú är en stor donator till Clinton Foundation och att Clintons därför inte bör avföras misstankarna för vad som kommit att kallas ”Pizzagate”, en misstänkt pedofilring i USA med koppling till miljardären Epstein som också dömts för pedofili i en amerikansk domstol.

Carlos Slim Helú (1940-) är en mexikansk affärsman som 2013 rankades som världens rikaste person, då med en förmögenhet på 73 miljarder dollar. Vid en faktakontroll visar det sig att Slim Helú 2015 blev New York Times största enskilda delägare, enligt Forbes. Se även Reuters-artikeln: ”Carlos Slim becomes top New York Times shareholder”.

Carlos Slim Helú är på intet sätt misstänkt för delaktighet i något sexnätverk, men kopplingen mellan stödet för Clinton och raderandet av artikeln är rimligen inte helt ointressant, men det finns andra omständigheter.

Fox News skriver i artikeln: ”Flight logs show Bill Clinton flew on sex offender’s jet much more than previously known” att Bill Clinton flugit med sexförbrytaren Jeffrey Epsteins Boeing 727 minst 26 gånger.

”Former President Bill Clinton was a much more frequent flyer on a registered sex offender’s infamous jet than previously reported, with flight logs showing the former president taking at least 26 trips aboard the “Lolita Express” — even apparently ditching his Secret Service detail for at least five of the flights, according to records obtained by FoxNews.com.”

Independent skriver att Epstein dömdes för sex med en minderårig flicka. Han fick ett 18 månader långt fängelsestraff och satt inlåst i totalt 13 månader. Han är därför registrerad som sexförbrytare.

Läs artikeln i The Independent: ”Jeffrey Epstein: the billionaire paedophile with links to Bill Clinton, Kevin Spacey, Robert Maxwell – and Prince Andrew”

Epsteins flygningar går under namnet ”Lolita Express” som en följd av vittnesmål som redovisar att hans Boeing utgör en veritabel flygande bordell som frekventerade hans privata ö i Karibien som går under smeknamnet ”Orgieön”.

”He was also a pedophile, accused of recruiting dozens of underage girls into a sex-slave network, buying their silence and moving along, although he has been convicted of only one count of soliciting prostitution from a minor. Visitors to his private Caribbean island, known as “Orgy Island,” have included Bill Clinton, Prince Andrew and Stephen Hawking.” ”The ‘sex slave’ scandal that exposed pedophile billionaire Jeffrey Epstein” New York Post

Vidare konstaterar NewsVoice att även Washington Post, som diskriminerar alternativmedia genom att kalla dessa för fake news-sites, raderat samma nyhet ursprungligen från AP om pedofilringen i Norge. NRK har tvärtom publicerat flera artiklar allt eftersom härvan nystas upp.

Artikeln som New York Times tog ned: Norwegian Police Arrest 20 Men in Pedophile Network Probe finns sparad på Web Archive och motsvarande artikel på Washington Post är också raderad, men även den finns på Web Archive.

FBI:s utredning av Anthony Weiners laptop

Många MSM-medier och även alternativa mediekanaler som tex True Pundit rapporterade om hur FBI den 28:e oktober 2016 startade en utredning för att undersöka kongressmannen Anthony Weiners laptop som han delade med Hillary Clintons närmaste assistent Huma Abedin. Wiener hade tidigare anklagats för sexövergrepp.

”New York Police Department detectives and prosecutors working an alleged underage sexting case against former Congressman Anthony Weiner have turned over a newly-found laptop he shared with wife Huma Abedin to the FBI with enough evidence “to put Hillary (Clinton) and her crew away for life,” NYPD sources told True Pundit.”

”NYPD Blows Whistle on New Hillary Emails: Money Laundering, Sex Crimes with Children, Child Exploitation, Pay to Play, Perjury” – True Pundit

Två få dagar innan det amerikanska valet avgjordes den 8:e november la FBI ned utredningen utan att djupare ha utrett ärendet eftersom en seriös utredning rimligen tar flera månader [för anm]. Alla mediekanaler som efter nedläggandet har fortsatt hävda sexringsmisstankar mot Clintons och som hänvisat till WikiLeaks ”Podesta emails” har effektivt utpekats av MSM som ”fake news sites” inklusive WikiLeaks.org och WikiLeaks.com. Ledande medier för denna smutskastning är Washington Post och New York Times.

Sök tex på: New York Times, fake news

Läs mer: ”Hillary’s presidential bid rocked as FBI reopens probe after 1,000 emails are found on aide’s laptop she shared with disgraced ex-husband accused of sexting girl, 15”

Läs mer: ”FBI probe reveals Weiner’s laptop DOES contain new Clinton emails – but the public won’t know what’s in them until long after Election Day”

Sex- och pedofilringar på högsta nivå skyddas av involverade individer på högsta nivå

Historiskt har flera sex- och pedofilringar med koppling till makteliten avslöjats och utredningar har påbörjats, men i princip varje gång läggs utredningarna ned och i bästa fall fälls på sin höjd någon enstaka höjdare som får stå med skammen för hela nätverkets alla inblandade.

Jimmy Savile

Ett sådant fall är den brittiska sex- och pedofilringen som nådde vattenytan när kulturpersonligheten Jimmy Savile avled. Efter hans död framträdde hundratals kvinnor som vittnade om sexövergrepp och pedofili på minderåriga i ett nätverk som omfattade politiker, poliser och domare. Jimmy Savile kunde inte fällas eftersom han var bortgången.

Fallet Jimmy Savile och det nätverk han tillhörde visar att sexuella övergrepp av många inblandade kan pågå under decennier, med omgivningens vetskap, och när utredningar till slut startas görs försök att lägga ner dessa.

Jimmy Savile beskrivs som ett odjur. The Guardian skriver att Savile sexuellt förgrep sig på upp till 500 kvinnor och barn varav de yngsta barnen var 2-5 år gamla. Övergreppen genomfördes helt gränslöst på upp till 14 sjukhus och till och med inne i BBC:s lokaler.

Jimmy Saville - Foto: Mike Stephens
Bild: Jimmy Savile (till höger) sysslade med fund-raising för brittiska hälsomyndigheten. Det var sannolikt hans ”cover” för att kunna komma in i sjukhusmiljöer. Foto: Mike Stephens

BBC skriver bla om sjukhuset Stoke Mandeville där Jimmy Savile, ofta av oklar anledning, uppehöll sig nära patienterna. Han fick till och med ett övernattningsrum i sjukhuset. Chris McFarlane som var chef på sjukhuset berättar om rapporter om övergrepp som aldrig nådde till ansvariga på högre nivåer.

BBC rapporterar att Savile kunde få tillåtas sitta ensam med förlamade patienter. Av någon anledning hade Savile 100% tillgång till sjukhusets alla delar inklusive bårhuset.

”How could we have allowed him to sit with our patients in the spinal unit, some of whom were tetraplegic, so paralysed from the neck down, others from the chest or waist down, sit with them, without anybody bothering to ask what he was doing?”

”The BBC understands the report will also say Savile’s reputation as a ’sex pest’ was an open secret. Staff described him as ’creepy’ and ’a lecher’ who had access to the mortuary alone, out of hours.” ”Savile abuse: Stoke Mandeville staff ’were told'”, BBC

The Guardian har sammanställ en tidslinje som sammanställer händelseförloppet: ”Jimmy Savile: timeline of his sexual abuse and its uncovering”.

Swisha Sassersson valfri summaFör att återgå till den nyupptäckta pedofilringen i Norge återstår att se hur pass vidsträckt den egentligen är i maktens korridorer. Ju högre upp förgreningarna går desto mer ökar risken att samtliga utredningar läggs ner och när historien skrivs, kan anklagelserna därför omkategoriseras som ”fake news” precis som Pizzagate i USA redan idag kallas av MSM eftersom den inte utreds av rättsväsendet.

Läs mer: Fem sexnätverk i brittiska parlamentet utreds – Sverige ingen oskuld

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq