Börje Peratt: “Trumps presskonferens havererade”

publicerad 13 januari 2017
- Börje Peratt

borje_peratt_journalistTrumps presskonferens och framträdande kallas en katastrof: försvaret av nepotism dominerade, klarade inte av att hantera reportrar, vägrade svara på frågor och flydde.

Text: Börje Peratt | Hämtat från Peratts blogg Utblick

The Guardian har rubriken “Trumps havererade presskonferens inleder ett kaotiskt ordförandeskap”, det skriver Richard Wolffe.

Donald Trump är inte vad han verkar. Denna förmenta mästare över mediamanipulation snubblade så ofta vid sin första presskonferens, att det är svårt att erinra sig varför någon trodde att TV-stjärnan var bra på det här över huvud taget.

Om den potentiellt explosiva historien om honom inte var så slipprig, skulle man kunna säga att detta är ett fall av Kejsarens nya kläder. Men man kan lugnt påstå att Trumps presidentskap redan är i spillror. Och det har ännu inte nått sin officiella start.

Trump inledde med att ”blygsamt” hävda att han erbjudits en ”deal” med en arab på 2 miljarder dollar som han hade avböjt. ”Inte för att jag var tvungen till det utan för att jag fann det lämpligt.”

Sedan försökte han förklara sin svågerpolitik, dvs nepotism. Det som tjänstemän och chefer i varje myndighet och departement och mest av allt statsöverhuvud skall avstå ifrån. Pekande på en massiv bunt papper för att visa hur han skulle undvika att lägga sig i skötseln av sina företag. Han påstod rent av att alla beslut skulle nå honom via media inte via sönerna som skulle sköta företagen. Hej och hå…

Sedan kom frågorna från journalisterna in på om han antog att ryska underrättelsetjänsten hackat demokraterna. Och då var han först något svävande och påstod att även republikanerna blivit hackade och att alla hackar men det gäller att ha skydd för det. Men jodå visst var det nog ryssar som hackat demokraterna.

Detta avfärdades av Trump och Trumpadminstrationen fram till den 11 januari. Han for ut mot de mediakanaler som publicerat den 2-sidiga sammanställning av en 35-sidig promemoria från en numera pensionerad brittisk MI6 agent som kunde ge inblick i Trumps förehavanden i Ryssland då han var delegat i en Miss universum tävling där.

Rapporten refererar till Trumps påstådda perversa sexutlopp som fanns bandade både i ljud och bild och som skulle ha ägt rum både i Moskva och i St Petersburg.

Med kännedom om att ett stort antal kvinnor klivit fram och vittnat om Trumps sexuella kränkningar och även våldtäkt har man ansett det trovärdigt att Mr Trump kan ha utnyttjat sin position bland dessa kvinnliga skönhetskandidater.

16 kvinnor har trätt fram bland annat en som blev våldtagen av Trump då hon var 13 men som pga av dödshot lade ned sin anmälan.

The lawsuit accusing Trump of raping a 13-year-old girl

Witness: Trump also raped 12-year-old — and used her disappearance to threaten another victim

Journalisterna försökte under presskonferensen få Trump att förklara rapporten som hävdar att rysk underrättelsetjänst nu har material som innebär att de har hållhakar på honom. Trump avfärdade det föraktfullt och påstod att det var fejk och osant och aldrig borde ha skrivits. Men de fyra amerikanska underrättelsetjänsterna som tagit fram det två-sidiga utkastet och presenterade det hade ju skäl att söka klarhet och att briefa den tillträdande presidenten om rykten som nu spreds allt snabbare om MI6- agentens promemoria.

Då CNN tog del av information om denna briefing och den 2-sidiga sammanställningen så var det också journalistiskt rimligt att rapportera det. [1]

Trumps hämnd var att inte ge CNN möjlighet att ställa frågor på presskonferensen. Trumps beteende här var så grovt att det näst intill är omöjligt att tvätta bort.

Är detta verkligen en blivande president? Jodå han ska bygga muren till Mexico och få mexikanerna att betala den efteråt. Hmm hur nu det ska gå till?

Och sedan ska han riva sjukförsäkringssystemet Obama Care för att det kommer att ”implodera”. Ja det blir ju svårt att hjälpa de behövande om han ska sänka skatterna för alla rika och höja dem för de fattiga.

Sedan ska han som ”Guds utsände” skapa fler jobb än någon annan genom att tvinga bilindustrin att bygga fabriker i USA. Hur går sådana överstatliga planer ihop med de enskilda staternas suveränitet och med marknadsekonomiska ideal?

Ja, svada har han, men om man analyserar vad han säger och hur han beter sig och reagerar så finner man en krämare med uppenbara psykopatdrag.

Fox News som är republikanernas kanal i USA förmedlade ingenting kritiskt. Ett antal större media i USA håller igen nu och rapporterade inte fullt ut att det var den katastrof som många andra fria skribenter beskriver. [2][3][4][5]

Text: Börje Peratt

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Donald Trump
 • Trump ná anhängare av inga ideal alls ska ju tugga de samlade nyheterna om vad den nya eliten innebär efter ett tal av en man som dittills inte haft mycket till överst för andra.

  Melania som inte ens 2017 kan krama en avgående president har ju iklätt sig hönshjärnans alla fjädrar hon behöver för att kläcka små små ägg i fortsättningen.. Kraven på relevans eller trovärdighet har ju inte ökat vara sig i Sverige eller US efter att småsinnet och inskränktheten fått äntra scenen som om politik bestod av självironisk och satirisk teater.

  Skam har aldrig lyckats ta sig så långt upp på land som Trumps och SD’s anhängarskara.

 • Patrique 19 Jan, 2017 at 22:53

  Jag håller med dig om det där med personangrepp, Patrique. Dock skall du inte förvänta dig att få en ursäkt ifrån Castoropollux, snarare insinuationer om vilka hemska grundvärderingar du ligger inne med, allt inbakat i ganska svårtolkade meningar vars budskap verkar underordnat författarens exaltation över sin egen svada.

  • Patrique. Trist att det var Jonulf som skrev “sluta trolla” det blir ju inte alls så synd om dig som du hade tänkt.

   Per.
   Det är många som uppenbarligen inte ber om ursäkt för hur de uttrycker sig. Det gör ju inte att jag har något att be om ursäkt för.

 • Jag vet inte riktigt varför man plötsligt diskuterar och attackerar mig eller andra diskussionsdeltagare? Är det personangrepp som gäller när man inte längre hittar ord för sina argument? Är yttrandefrihet och “demokrati” detsamma som att missbruka personangrepp och falska anklagelser så är yttrandefrihet detsamma som lagbrott och ingenting att eftersträva.

  Diskussionen blir ändamålsenligare om man inte diskuterar andra diskussiondeltagare; dvs om man skiljer på sak och person. Annars blir diskussionen meningslös.

  • Patrique.

   Säger mannen som uttrycker sig “sluta trolla”, anser att Sanders ska hålla sig hemma osv, Sanders extremliberalism”. Det är nog inte det han står för även han ombetts uttala sig om Syrienkriget. I del universa misstar man bristen på självkritik för dålig humor. i värsta fall tar man sig på fullt allvar.

   Samantha Powers är en mycket farligare person än Bernie Sanders.

   I en värld där en stor del av etablissemanget och folk fortfarande tror att vita hjälmarna är hjälparbetare är många lurade och bedragna på sanningarna. Vi har iaf svaret på varför man en gång började skjuta hjälparbetare, sjukvårdspersonal.

   Vem kunde tro att det skulle se ut som en möjlighet att fullständigt ta kommandot i krigszoner, genom att ge terroristerna hjälmar och bygga en image. Beskjuter man sedan FN’s hjälptransporter är det ju för att sanningen skulle kunna sippra ut..

   Vad kommer Trump göra i motsats till vad som förevarit i form av krig, angrepp, drones, Guantanamo?

 • Vi tar det igen.

  Sanders utgår från att hans globalistiska extremliberalism med “demokrati” och “jämlikhet” ska gälla överallt i alla stater på planeten. Men Sanders bestämmer inte över andra länder och har inte rätt att pådyvla sin sk “demokrati” och “allas lika värde” på andra länder. I andra länder har man nämligen andra värderingar och andra styrelseskick och det är upp till staterna att själva välja vilket styrelseskick man ska ha. Sanders ska inte välja åt dem.

  • Patrik uenig.
   Vet inte riktigt vad du gör i ett forum där man kan och får föra fram tankar och politiska värderingar och allas lika värde, rättigheter, demokrati, sjukvård.. Den unkna Morgonluften i sverige och välfärdens rasande trivs många i. Du är ju bara ett waste of space.

 • Jonulf.

  Om CIA-folk ÄR inblandade i att avslöja korruption är det nog demokratin i sig de tänker på inte de politiska motståndarna. Snowden, Manning har knappast politiska poänger, avsikter, annat än att återställa ordningen så att inte konstitutionen framstår som ett skämt. Wikileaks står på befolkningars sida, demokrati, folkrätt, hederlighet det senare är ingen särskilt republikansk ådra.. Särskilt inte den änglalika elit som Trump dragit till sig…

  Patrique

  Trumpsidan kommenterar Sanders. Ja det måste se illa ut. “Hur vore det om Bernie koncentrerade sig på sina egna problem istället för att skylla allting på alla andra?” De enda jag sett Bernie skyllt för något är den sortens felkällor Trump har försett hela sin administration med. Är det förnyelsen du menar, den politiska pånyttfödelsen? Vi andra ser bara gamla lik med hårresande renommé.

  Själv tycker jag du verkar blanda ihop Sanders med Netanyahu..Vilken säkert ser sig om en ängel.

  Hur Trump ska utgöra någon skillnad i den förda utrikespolitiken återstår ju att få se.. Vad ska MIC offra för att få fortsätta som de vill? Vad gör Trump åt den stigande NATO-hetluften omkring Ryska gränser? Sätter stopp för utmaningen, krigshetsen?

 • Jag vet inte om det egentligen är lämligt att diskutera Sanders här? Men om man ska jämföra honom med Trump så är Trump en ängel.

  Bernie Sanders vittnar om sin extremglobalism enär hans “avsätta assad” går som hack i skivan och genomsyrar hela hans politik.

  Sedan att han säger att det är sk “ISIS” (registered trademark) han egentligen är ute efter är det endast globalisthjärntvättade som går på, och detta för att Bernie Sanders inte ställt upp som presidentkandidat i Syrien. Bernie är inte ens från Syrien. I Syrien är Bernie Sanders en diktator som ingen syrisk medborgare någonsin fått rösta på.

  Hur vore det om Bernie koncentrerade sig på sina egna problem istället för att skylla allting på alla andra? Bernie kommer från Förenta Staterna och borde lösa Förenta Staternas problem, inte Syriens eller Rysslands eller Irans problem, vilket är det enda han babblar om hela tiden, som om hans eget land och hans egen sk “demokrati” skulle vara bättre än Rysslands eller Syriens.

  De som tror att de lever i världens bästa land och har anammat världens bästa ideologi vittnar om motsatsen och tenderar till att bryta mot internationella lagar av någon anledning.

 • castoropollux, sluta trolla!

  Bernie Sanders var en som “skulle täcka upp” om Hillary inte stod pall hela vägen, då det med wikileaks-mail och hennes sjuka tillstånd fanns där överhängande. Nu klarade hon att vara kvar, och då hade Sanders gjort sitt. Som om världen inte hade fått nog av vänsterglobalisternas förstörelse av våra liv – skamligt att ens vilja nämna hans namn, som ett sätt att hålla sig kvar vid all den gamla Clintons och elitens ägande av agendan att driva världens folk in i fickan på NWO-aliens.

  Kanske det är som det kommer fram i videos att Steve Pieczenik var med och försåg Wikileaks med mailen on Clintoin/Podesta, alltså en krets av CIA-folk, om jag förstår det rätt:

  Dr. Steve Pieczenik: The American Republic Has Been Restored
  https://www.youtube.com/watch?v=-0qvppwvvqM

  Men lite andra tankar kring Steve Pieczenik:
  a warning from a few of the viewers about Steve Pieczenik
  https://www.youtube.com/watch?v=CwY-uV9l-cA

  Fick en tanke kring den andra videon… vi vet ju att Trump utsett Robert Kennedy Jr. att leda en kommission om vaccinationernas koppling till autism, om den blir av verkar inte bestämt än.

  De krafter som JFK ville komma åt och upplyste alla om att “de” hade tagit över nationen, varnade ju även Eisenhower för. Nu äger de allt, men Trump ska också komma åt dom, och utser en Kennedy. Vilken knäpp på näsan på etablissemanget. Hur ska detta gå? JFK fick bara några veckors vidare liv efter det. Hans som John F. Kennedy Jr. och Kennedys hade ingen möjlighet att komma in i media och skriva något, kunde inte få ut någon information” till allmänheten. John F. Kennedy Jr. startade därför en egen media, för att få ut “ett budskap” – ett magazin som han döpte till “George”. Det var inte bara en knäpp på näsan, utan ett direkt utpekande om vem som bar ansvaret för att hans far dödades. Det är ju den George som det talas om i den andra videon ovan. John F. Kennedy Jr. togs ganska snart av daga via flygkrasch för sitt tilltag. Så det är nog mycket högt spel med stora insatser nu. Får se vad “men in black” kommer upp med på scenen…

  • “Bernie Sanders var en som “skulle täcka upp” om Hillary inte stod pall hela vägen, då det med wikileaks-mail och hennes sjuka tillstånd fanns där överhängande. Nu klarade hon att vara kvar, och då hade Sanders gjort sitt.”

   Fictionen har verkligen tagit fart. Eller faketionen kanske den borde kallas.. Så man planerar alltså med en kandidat som är inte så lite sjuk och trycker på start för att se om skeppet håller..? Ingen får ihop det med läckan och myglet inom DNC iaf Jonulf. I delstat efter delstat trängdes Sanders undan för den av ohälsa anfrätta Clinton….. Du kan ju vara stolt iaf. Du låter och resonerar som Trump.

 • Trump is hemself “The Godfather of fakenews”. So that anybody can believe that he is not delivering any horseshit..

  https://youtu.be/MecLstDQPao

  Det är väl så där som en presskonferens för något så vanligt som en tillträdande President i ett djupt skuldsatt land ser ut när skiten så överraskande kommer tillbaka från fläkten. Landet som har råd med sgs alla krig men inte hälsoreformer…

 • Stollen Bernie Sanders säger att vad Trump gjort är beundransvärt, att Trump gjort något extraordinärt, som ingen trodde skulle vara möjligt, så som att “sätta dit” the democratic establishment och mediaetablissemanget. Sanders-stollen säger att det är dags att hoppa på Trumptåget.

  Men de nakna, tomma, de kommer istället att skriva fler artiklar, för ju surare man blir av att ens innersta illusion och världsbild byggd av lögner triggas, avslöjas och påvisas inför alla, att vara falskt och en av eliten/media inplanterad hjärntvätt… för att bygga DERAS NWO… – så mår folk inte bra – och det lär kräva många ord för att grumla vattnen vidare för andra, typ castoropollux-stil. Må de nakna sova och avslöja sig vidare.

  • “Stollen Bernie Sanders säger att vad Trump gjort är beundransvärt, att Trump gjort något extraordinärt, som ingen trodde skulle vara möjligt, så som att ”sätta dit” the democratic establishment och mediaetablissemanget. Sanders-stollen säger att det är dags att hoppa på Trumptåget.”

   Man kan ju inte vara stolle och säga något respektfullt åt den förvånade president-elect, den förste som dragit ut i val för att inte vinna, utan bara ställa till besvär. Dvs det enda republikanska partiets svindlande representanter ägnat åtta år åt att ha på sin agenda att fullborda. ett är ju säkert att några drömmar kan ju det inte vara om social rättvisa utan ett reellt hot är det mot girighetens trä- och död-skallar,

   Sanders vet väl mycket väl att hans egen centrala partiorganisation svek honom och alla supporters.. För att inte tala om dem som aldrig fick rösta eller alla de som aldrig kommer få rösta.. Ett system som är så självrensande på röstberättigade är ju kusligt orättvist..

   Önskar man ingen annan social rättvisa måste det ju bero på att man själv känner sig åsidosatt och ha hamnat i missräkning. De enda illusioner som kan hålla samman en sådan uppfattning om andra är ju de egna besvikelserna..

   Många kan läsa den inlindade syrligheten i “som ingen trodde skulle vara möjligt” utom du då. Den står ju där för alla att konstatera beskan omgivet av allt det söta.. Det är så man levererar bredsidorna Jonulf..

   Har du öht en aning om vad en stolle är? Varenda en av Bernie’s tweets slår dina rader trots att tweeten i sig är tätare mer komprimerad…

   Varken Presidentvalets kampanj eller resultat är ju ingen hyllning till förståndet precis. Vi saknar ju inte exempel hur ett val kan spegla aningslöshet, misstro och besvikelser blott men inga som helst ideal. Sådana valresultat har alltid varit förödande och vi skonades ju inte heller…

 • Alla kejsare springer inte omkring nakna. Man måste kunna urskilja vilka kejsare som gör det, och vilka som är anständiga.

  • “Om Trump har vunnit valet på att sänka skatterna så kan man alltså inte beskylla honom för att sänka skatterna, eftersom det om ett par dagar är hans land i vilket han får lov att sänka skatterna.”

   Högeridiotins självpåtagna rätt att ta ifrån alla andra deras länge tillkämpade sociala, lagliga, mänskliga, hälso och jämställda rättigheter är sig lik liksom trollens formler för att kalla det en rätt… Att sänka just skatterna handlar inte om något annat, har aldrig gjort det någonstans på denna jord.. Så exemplets makt förstör de egna intentionerna på ett sätt suveräniteten hade önskat.

   Nu har ju valet dessutom fuskats igenom som det brukar av republikaner. De är en opålitlig hop mycket otäcka djur som inte vill behandla andra som människor och tar ifrån dem deras rätt att rösta också.. maktgalenskapen och girigheten är en fatal kombination. I Sverige se vi ju den vällustigt och oblygt para sig i gestalter som Allians o SD… Degenererandet av Svensk välfärd har aldrig varit så omhuldat av köttslig lust och röta på samma gång.

   Dessa de amerikanska giriga högdjuren tål inte demokrati och har aldrig gjort det heller ety de önskar alla andra var fattiga, rättslösa, hjälplösa analfabeter.. Så att man skjuta dem när det passar agendan och löneutbetalningsdagarna.. Ingen ska väl undgå att se hur terrorn alltid varit dessa potentaters bästa resurs att tvinga fram fattigdom och orättvisor.. Senast i Libyen och Syrien.

   Trump kan väl få skryta med att få känna sig som Shitler, en syndabock, en svarte petter som sitter där sedan medan det amerikanska samhället och vi med det förötts. Ingen ska väl påstå att de intellektuella meriterna står som spön i backen..

 • Frågan är (egentligen) inte ideologisk.

  Problemet med trumpkritiken bland de sk “fredsaktivisterna” som lutar åt vänster är att man inte kan skilja på ideologi (åsikt) och brott, vilket betyder att trumpkritikerna fortfarande har att lära sig förmågan att respektera oliksinnade. Inte för att högermänniskor är några politiska genier i allmänhet, men i vänstersverige så sticker vänsteridioterna ut, och dessa vänsteridioter finns på både höger och vänster, eftersom vänsterliberalismen finns överallt.

  Att ha de sk “högeråsikter”, om det nu är ändamålsenligt att tala om “höger” eller “vänster” öht, som Trump har är alltså inget fel eller brottsligt. Alla måste få tycka som de vill inkl höger och vänster. Om Trump har vunnit valet på att sänka skatterna så kan man alltså inte beskylla honom för att sänka skatterna, eftersom det om ett par dagar är hans land i vilket han får lov att sänka skatterna.

  Felet är om han vill sänka skatterna i andra länder, utan deras tillstånd. Då hade det varit fel att “sänka skatterna”.

  Detsamma gäller förstås om Trump hade velat höja skatterna. Det är hans land, han får göra som han vill. Han får förstås ta det med det amerikanska folket sedan, eftersom han lovat dem att sänka skatterna.

  Men svenskar kan inte gnälla på att han “ljög” om han höjer skatterna, eftersom det inte är svenskarnas land som han är president i.

 • Jag håller på komikern George Carlin: “I don´t believe anything the governement tells me”. Han är sanningen hack i häl. Guvernementet har sagt (och detta har upprepats av svenska mega-fåner) “det är väldigt allvarligt om inte tillträdande presidenten tror på underrättelsetjänserna. Varför skulle han det? Jag har även läst Börje Peratt under ett antal år. På senare tid har jag märkt ett förändrat tonläge och innehåll. Vad står det för?

 • “Skunt att svenskar bedriver propaganda mot en blivande president som kanske kan vara den sista som kan ha en rimlig möjlighet att dränera svampen och mota tillbaka detta mediamonster.”

  Sänkta skatter har alltid inneburit sjunkande löner, sämre villkor, otryggare arbetsmarknad, så den gubben kommer inte lösa några problem annat än sina..

  Dränera svampen är väl det Reinfeldt gjorde under flera år med ungefär samma skara anhängare, aningslösa som Trumps, Slutresultatet är inget svårt att förstå med tanke på preludiet.

  Som sagt bygger man sina slutsatser på besvikelser och missnöje kan man ju missa att Bernie Sanders hade de lösningar de flesta ville haft. De få skulle givetvis klagat, man nu sitter de istället runt Trump i hans nya administration.. Inga demokrater där inte..!

  Det ska till mycket fyrverkeri och rökridåer för att undgå vad deras agenda siktar på… Mycket tjockare och kompaktare än de vi sett hittills.

  Det är inte demokratin det är fel på utan vad korruptionen lyckats förstöra.. Ut åker ändå barnet med badvattnet.. Drar vi ut konsekvenserna av detta kommer allmänhetens bristande kunskap under hundra år att fördöma demokratin på samma sätt som Stalin och ingen annan fick karaktärisera kommunismen, socialismen, vänstern.. Oavsett att den förre med sin tolkning var tvungen att skrämma folk till lydnad, vilket ju vantolkningarna av religion bjuder alla förtryckare att göra med den som med politisk jargong..

  Nog har jag mött folks om inta kan skilja på Stalin och Gorbatjov ens och i spannet däremellan finns alltså alla förslagna möjligheter att förvilla ett folk efter godtyckets alla luddiga regler.

  På hemmaplan ska SVT skrotas för att det blivit allt mer högervridet.. Principerna för barnets skuld till det smutsiga vattnet är desamma. Besvikelser, missunnsamhet och avundsjuka kommer alltid leda felbeslutens processer till förödande misstag i stort som i smått..

 • Tack @jonulf för länken till MSM som skratt-tv. Olika tv-kanaler på ytan men som förmedlar samma, enehanda avloppsnyheter.

 • @jonulf, Tack för ytterligare info om MSM!:) Vårt största hot genom den genomslagskraft MSM har hos de som ej besvärat sig med att göra egna efterforskningar om vad som sker i världen.

 • @borjeperatt, “Mängden kommentarer som inte grundar sig i artikeln utan i egna pseudoskeptiska fördomar är alarmerande.”
  Hallå där Börje! Verkligen?!!!
  Efter att ha tagit del av amerikanska myndigheter, däribland redogörelser från CIA och FBI och som en parentes CDC om vacciner, så är mitt förtroende för dessa myndigheter lika med noll eller säg att sanningshalten är lika stor som sannolikheten för att dra en vinstlott i Postkodlotteriet!!!
  Om du vill kalla detta pseudoskeptiska fördomar så är det din åsikt men för någon som läst ett antal böcker i geopolitik och utforskat internet under ett antal års tid så är mitt förtroende för myndigheter mer eller mindre lika med noll. Maken till vinklingar och propaganda och rent ut sagt lögner som florerar inom massmedia är skrämmande och CNN kan väl knappast anses vara en neutral och objektivt rapporterande nyhetskanal?

  Är Trump en krämare med uppenbara psykopatdrag?
  Varför?
  För att han inte inte vill låtsas lösa världens problem med samma lösningar gång på gång utan att märka att det inte löser någonting alls utan istället förvärrar dessa problem?
  För att han skippat allt hyckleri angående peace and love samtidigt som han inte vill starta krig med Ryssland utan vill ha samarbete istället för konflikt?
  För att han vill skydda sitt land och inte ha helt öppna gränser för okontrollerbar invandring?
  För att han vill skaffa jobb inom landet istället för att gynna globalisterna?
  Varför är han en så dålig människa och presidentutvald?

 • Kring ämnet hackning som “bevis” ingen har sett eller behöver tro ens, skrevs följande.

  https://newsvoice.se/2017/01/13/sederholm-vad-ar-det-ni-inte-begriper-om-trumps-valjare/#comment-217281

  Att CIA, FRA med flera är skandalöst förväntansfulla till vår okunnighet är ett slitet faktum.. De ljuger ju om snart sagt allt, för pengar, för MIC, för den groteska industrin. Inte kommer väl de utreda sig själva! Det är mer utsiktslöst än att anmäla polisen för tjänstefel.. Stå naken med skammen förutom lögnen är inget prestigen eftersträvar..

 • Mängden kommentarer som inte grundar sig i artikeln utan i egna pseudoskeptiska fördomar är alarmerande.
  Har inte tid att gå genom dem alla men den senaste ovan från Jayant Bäckström är på något sätt symptomatisk. citerar Bäckström: – “Men att hävda att något skulle vara rimligt och sant, bara för att ett större eller mindre antal amerikanska underrättelsetjänster hävdar det – är inte rimligt” – Slut Citat. Det dessa underrättelsetjänster har gjort är att sammanställa obekräftade rykten som i PM cirkulerar på högsta nivå. När rykten sammanställs i promemorior så är det synnerligen angeläget att reda ut dem. Man har presenterat en sammanställning för att informera både Obama och Trump i syfte att redogöra för dem inte för att påstå att de är sanna. Trumps omogna reaktion är en indikation på att något inte stämmer. Mängden förvirrade kommentarer i denna tråd är också en indikation på att något inte stämmer bland vissa läsare. Antingen har man inte förstått vad det handlar om eller så vill man inte förstå. I det senare fallet har man hamnat väldigt djupt ned i förnekelsen.

 • Börje Peratts skriverier har inte varit så kul, på senare tid – men är nog bra ändå om han hörs på Newsvoice – så att det inte blir åsiktskorridor. Men att hävda att något skulle vara rimligt och sant, bara för att ett större eller mindre antal amerikanska underrättelsetjänster hävdar det – är inte rimligt. Sanningen i sådana fall går nog bara att höra från pensionerat spionfolk – och där finns det ju åtskilliga. Cia hade ju ett triljonunderskott försvunna pengar den 10 september – den 11e var det borttrollat och bortsprängt. Ingen utredning har gjorts – verkar ytterst omdömeslöst att hänvisa till dessa …tjänster om vad som är sant eller inte.

 • @borjeperatt ”Att ryssarna med dataintrång, falska nyheter och annan propaganda gjorde allt för att Trump skulle vinna valet har en enig amerikansk underrättelsekår redan slagit fast. John Lewis går längre, och kallar valet av Trump för resultatet av en aktiv konspiration mellan ryska och ”andra” aktörer. Anklagelsen är oerhört allvarlig, men Lewis är inte ensam om sina tankar.”

  Gemensamt för alla anklagelser om dataintrång av ryssarna är att inte en enda gång presenteras det bevis för dessa anklagelser!!!
  Gemensamt för allt sladder i MSM är att man utan vidare kan ta ära och heder av den som inte håller med om vad den rådande makten tycker och detta utan att presentera några som helst verifierade bevis för sina anklagelser MEN om man den som har andra åsikter och fritt uttrycker dessa så är det ingen som undersöker giltigheten eller möjligheten om de är giltiga utan man kan kallas allt ifrån fascist, nazist till Hitlers inkarnation! Vad hände med yttrandefriheten?
  Eller måste man ha “rätt” åsikter för att få tala fritt?
  MSM och alla rysshetsare önskar uppenbart krig med Ryssland. Varför? Älska kriget?!!!
  Skriv någonting om de klarlagda kriminella handlingar som både Hillary och Bill Clinton har ägnat sig åt inom sin stiftelse, det som kallas “pay to play” istället där det finns otaliga indikationer på dessa kriminella handlingar!
  Kudos dock till dig för din artikel om Irakkriget!:)

 • Att tycka kommer nog aldrig vara bestämma “bestämma i USA och bestämma vilka ledare de ska ha” såvitt inte tyckandet alltid levererats med underförstådda hot. När det gäller uppfostran har NATO alltid liknat mindre lyckade föräldrar. Vad Trump ska göra åt den synnerligen ökade militära NATO-närvaron i Polen och andra länder gränsande mot Ryssland o öst återstår att se..

  Kan inte Trump distingera den Påstådda Ryska hackningen från verkligheten verkar krigshetsen inte särskilt avlägsen eller lättantändlig heller.. Att DNC själva stod för förlusten får mig att tro att Trumps rådgivare inte är hans bästa vänner heller. Beskrivningen och syftet med syndabocken Trump på presidentposten växer i alla fall mig över öronen.. Vilket parti som har makten spelar ju inte längre någon roll MIC får sina ösnakde krig med uslare metoder falsk säkerhetsinfo, false flag och sänkt ribba ändå..

  Putin borde väl lyfta heta linjen och tala om för sin vilseförde vän att hans rådgivare i datavärlden knappast motsvarar någons förväntningar. Utom amatörens förstås. En bortglömd generation på drift.

  Det enda krig Bernie Sanders skulle startat är mot de sociala orättvisorna, låglönelandskapet, för allas rätt till sjukvård. Givetvis skulle ju fascismen hindrat det… De är ju inga experter på att inte bekräfta sig..

 • Kommunister och eliten vill inte ha en fridfull värld, utan “kamp” och pekande mot andra hit och dit är deras livsluft.
  Jag såg hur Alex Jones blev känslosam… och han säger att Trump bryr sig inte om det där som andra illasinnade avundsjuka människor kallar “lyx”:
  https://www.youtube.com/watch?v=_wwD2joiEDU&feature=youtu.be&t=8m40s

  Trumps hem i Trump Tower är designat av Angelo Donghia i Loius XIV-stil, alltså Solkungen. Från grekisk kultur, och Solkungen, guld och marmor.
  https://www.youtube.com/watch?v=RMdTZh9qaWw
  https://www.youtube.com/watch?v=boidNbqqvFY

  Man ser på väggen i den första videon efter cirka 1:10 en replica på en målning av mästaren Guido Reni, Aurora, och efter drygt två minuter i den andra videon.

  Det är den enda tavla jag har hemma, och haft länge, den är bakom ryggen på mig när jag skriver nu. Han har god smak Trump…

  Bild på den 7 meter långa fresken:
  https://uploads1.wikiart.org/images/guido-reni/aurora-1614.jpg

  Han har alltså en billig replica, ingen dyr konst, utan väljer det som uttrycker skönhet, essens och goda/sanna “principer”.

  I fresken ser vi Aurora (skymning/solen), leda in den blonde Apollo/Solen (Trump) in i den nya dagen eller tiden, åtföljda av tiden/kvinnliga “eskorter” (kvinna, mater, mother in i materien, in i vårt liv). Det är en Triumf för Apollo/Trump. Tack.

  Han vill inte bo i Vita Huset, där Clintons bisarra föreställningar med cigarrer och annat ägt rum. Han ska inte ta ut lön, eller ha någon semester.

  Alltså från våra traditioner med de mest värdefulla “principerna, som det mästare visade genom konst mm. Välja att ha sin familjs miljö från det som Solkungen gav oss – vilket i sig kanske är det främsta vi haft i Europa. Det är otroligt. Vilken möjlighet mänskligheten fått, tyvärr vill många dra ned honom i smutsen genom att säga att han är dålig, och då blir han dålig. Vi får väl vad vi vill ber om/”förtjänar”.

  De som ska in i “hans hov” får inte lobba inom fem år efter hans administration har slutat. Han vill dränera den dåliga svampen i Washington:

  Jämför Trumps replika med det som skrevs av Erik Grundström här, vad som finns som “konst” inom sammanhanget Clinton, Podesta, och vad det på pricken sammanfattar hela den gamla sjuka elitens vidrighet, som är från helvetets domäner:
  https://newsvoice.se/2016/12/06/lo-kaupi-etc-spyr-trollnattidningar/#comment-213976

  kontra sanning och skönhet uttryckt från Trumps hem.

  Det kan inte bli mer uppenbart. Må det gamla och dess proponenter som inte ger upp sina attacker mot det som ger oss en chans vidare som mänsklighet gå med den eliten ned i “hell”.

  • Jonulf
   “Han har alltså en billig replica, ingen dyr konst, utan väljer det som uttrycker skönhet, essens och goda/sanna ”principer”.”

   Vad någon designer har ställt till med i Trump’s bostad ska nog inte tillskrivas ägarens sinnelag, fallenhet för kultur eller ideal. Åtminstone ramar både twitteraktivitet och historik in konstverken i en ram som artisten skulle protesterat emot att bli förknippade med…

   Fem smutsiga små fingrar skulle få bli ett politiskt program i ett annat land!

 • Om det finns en djup kunskap om förutsättningarna för demokrati så gnäller man inte på USA och deras nya president. Isf gnäller man på EU och deras presidenter, som ingen svensk någonsin fått rösta på, och som hade varit president oavsett vad svenska folket hade röstat på.

  Om man förstår sig på demokrati så försöker man inte kontrollera politiska processer i länder där andra människor har rösträtt. Man koncentrerar sig på sitt eget land, varför det är det enda man har rösträtt i.

  Det är ju igen som röstat på Peratt eller mig heller, så varför ska han eller jag bestämma i USA och bestämma vilka ledare de ska ha? Nej, jag och Peratt får nog finna oss i den demokratiska processen om det är demokrati vi eftersträvar. Annars blir vi själva som diktatorer som ska försöka bestämma i andra länder utan demokratiskt mandat.

  Jantelagspropagandan och överklasshatet skiner genom denna artikeln, och det är ett dåligt sätt att bygga fred på.

 • Håller med Martin G mfl. Att även ta upp muren som redan byggs av Obama mot Mexiko talar om är artikeln är mindre trovärdig! CNN o övriga MSM behöver rejält med skit då dessa är styrda och partiska. Ärligt så borde MSM skrotas och byggas upp med stöd av lagar och regler!? Pressetiska regler verkar ju inte funka…

 • Angående Irakkriget som inte har ett dugg med Trumps presskonferens att göra kan jag ju nämna att jag tidigt publicerade en artikel som pekade på brott mot folkrätten. Med en av DN refuserad artikel dagen efter militäralliansens oprovocerade angrepp. Och med en rad artiklar som visar hur fel ute man var. Också då fick jag utstå mycket kritik. Men så kom uppvaknandet några år senare. Idag skäms till och med >Bush över att man lyssnat på en falsk och felaktig underrättelse om förstöreslevapen.
  De nya axelmakternas angreppskrig mot Irak (2003) https://borjeperattdebate.wordpress.com/2003/06/23/de-nya-axelmakternas-angreppskrig-mot-irak/

  Uppvaknande när det gäller Trump kommer förr eller senare. Risken är det att det kommer för sent. Många kommentarer här visar på en djup okunskap om förutsättningarna för demokrati. Det är också klargörande. Motsvarande fenomen inträffade i Tyskland och delar av Europa under 1930-talet. /Börje

  Se filmen Green Zone – Film om den USAledda koalitionens krigsbrott i Irak
  https://borjeperattmedia.wordpress.com/2016/07/17/green-zone-film-om-den-usaledda-koalitionens-krigsbrott-i-irak/

 • John Lewis har beslutat att bojkotta Trumps presidentinstallation, den första han uteblir från under sina över 30 år i kongressen. En levande del av USA:s historia, och legendarisk som en av de ursprungliga ledarna för sextiotalets medborgarrättsrörelse, deklarerar att han anser att valet av Donald Trump inte var legitimt..

  “Att ryssarna med dataintrång, falska nyheter och annan propaganda gjorde allt för att Trump skulle vinna valet har en enig amerikansk underrättelsekår redan slagit fast. John Lewis går längre, och kallar valet av Trump för resultatet av en aktiv konspiration mellan ryska och “andra” aktörer. Anklagelsen är oerhört allvarlig, men Lewis är inte ensam om sina tankar.

  I natt beslöt både demokrater och republikaner i senatens underrättelseutskott att inleda en egen utredning av omfattningen och konsekvenserna av de ryska aktiviteterna under det amerikanska presidentvalet.” http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6608132

 • Börje
  Trump gjorde en kupp under en presskonferens i höstas innan valet,då hade han med sig kvinnor som Clinton hade våldfört sig på o sen presenterades Clinton liv som en manisk våldförare av kvinnor,det nämndes ungefär samma antal kvinnor som Trump påstås ha gjort nu,flera kvinnor trädde fram senare i upptagningar.Dessa kvinnor hade blivit hotade av Billary för att hålla käft helt enkelt,de var livrädda!
  Skönjar faktiskt en viss fördomsfullhet i dina rader,vad är det som är rätt o riktigt?
  Lasse

 • Börje utelämnar även att förra gången underrättelsetjänsterna ljög ledde till hundratusentals irakiers liv, men den här gången är allt naturligtvis annorlunda…

 • Nu såg jag aldrig Donald Trumps presskonferens MEN jag såg denna artikel och jag känner igen en vinklad artikel när jag ser en, eftersom jag blivit “skolad” av MSM att vara uppmärksam på s k Falska nyheter! 😉
  Som Anna Hägg Drougge så pregnant påpekar så har CNN verkligen förbrukat allt, vill säga allt, förtroende som de någonsin kunnat ha som oberoende nyhetsförmedlare!!!

 • Det var ju precis som många av er ovan beskriver en fullkomlig fullträff! Trump var ju alldeles lysande under hela presskonferensen! CNN ska inte få ställa frågor eller uttala sig då allt de gör är ljuger och manipulerar!

 • Trumps presskonferens var mycket imponerande och späckad med fakta och rätt tillämpande av politiska konstantrelationer. Det var en presskonferens som fokuserade på det viktiga, och inte oväsentligheter.

  Det var en presskonferens som gick ut på att ta eget ansvar – inte skylla på sk “diktatorer” i mellanöstern.

  Det viktigaste ur mediasynpunkt är ändå Pence inledning: “Yttrandrefrihet måste upprätthållas med yttrandeansvar, inte med godtycke och smutskastningar.” (Fritt citerat ur minnet)

 • Jag anser att artikeln är mindre bra för att den är obalanserat negativ och partisk, men i sammanhanget är följande kanske intressant för er alla! En betydligt viktigare artikel, anser jag.

  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/01/13/oversattning-ryssarna-hackade-inte-det-amerikanska-valet-nagra-fakta-fran-en-tidigare-cia-spion/

  Även denna är otroligt talande om vad för kul skit som kan komponeras:

  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/01/12/komedi-fulmedia-och-underrattelsetjanster-svaljer-betet-om-hemliga-bevis-mot-ryssland/

  Båda länkarna belyser varför maninte skata MSM på allvar! Framförallt ska man vara positiv, skratta och le mycket! Det förlänger livet och gör hela livet trevligare. 🙂

 • CNN kallas inte utan anledning för Clinton News Network av Trump och hans supportrar. Wikileaks har avslöjat att CNN aktivt samarbetade med Clinton-kampanjen. Nyhetskanalen har agerat som en PR-byrå, djupt oetiskt. Tror att Lars Bern har skrivit om detta. Trumps anhängare tycker det är bra att han sätter ohederliga medier på plats.

  Trump har aldrig dömts för några sexbrott vad jag vet. En person är oskyldig innan motsatsen har bevisats.

  Den 2-sidiga rapporten har med stor sannolikhet beställts av Trumps motståndare. Underrättelsechefen Clapper har inte kunna bekräfta sanningshalten i rapporten. Han säger att detta är ett externt dokument. Det innehåller också felaktigheter, något som Börje utelämnar. En av Trumps advokater som enligt rapporten ska ha träffat en agent i Prag har aldrig varit där.

 • Det var en riktig dålig och barnslig artikel. Varför tar admin på Newsvoice in texter från Peratt som är så totalt “huvudet under armen”? Peratt är helt skamlös.

 • Den bästa presskonferens jag någonsin sett. CNN är en propagandamaskin för Clinton och fick vad de förtjänade.

 • Hur svårt är det för en “president elect” att förstå att att hackningen inte var rysk? Att rapporterna från säkerhetstjänsterna är fullständigt bidgalna och saknar bevis..

 • Trump har ju inte blivit utvald pga av sina meriter.. Snarare som en syndabock och sin förmåga att skapa ovidkommande och förväntade rubriker.. Det har ju hänt förr..

  Den ridå Trump’s verklighet skapar och döljer är ju ingenting mot den som dolde vad sossarna hade för sig bakom ryggen på sin forne partiledare.. Håkan Juholt. Dennes vägran att delta i krigsförberedelserna mot Libyen saknar ju motstycke ändå skulle denne förnedras av sin egna militanta styrkor vars krigsbrott alltså är allvarliga och brott emot FN-stadgarna.. FN som USA’s nickedocka gjorde samma fel i Irak och Syrien blev inget mindre skräckexempel. I Yemen pågår folkmordet för fullt med vårt bifall… Alla somt trodde förändringen kommer alltså se Trump sätta stopp för krigen..

  Det sker igen, i USA, med beräkning och fullt medvetande.. Det media slipper skriva om kommer också där att vara det värsta för demokratin, det lilla som är kvar..

  Ja, jag har gärna fel… Det vore skönt att ha det.

  Konstitutionen är lite som den vilande Sfinxen. Befallen på plats. Representerande stolta det stolta minnet och med avhuggen näsa inte mycket att hålla sig till.

 • Haha.. var ju den bästa presskonferensen nånsin 🙂
  CNN fick vad de förtjänade. Finns ingen anledning att besvara frågor från notoriska lögnare.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *