Public Service grindvakt Anna Hedenmo får smisk efter kritik mot Reinfeldt

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 januari 2017
- NewsVoice redaktion
SVT Toppmötet kritiseras av bla Anna Hedenmo
SVT Toppmötet kritiseras av bla Anna Hedenmo
SVT Toppmötet kritiseras av bla Anna Hedenmo – Foto av bla Anna-Karin Nilsson och SVT

NOTERAT. SVT Toppmötets Fredrik Reinfeldt får kritik av public service-grindvakten Anna Hedenmo som menar att Reinfeldt inte ställde kritiska frågor när han intervjuade toppolitiker. Då får Hedenmo i sin tur moderat smisk av tidigare partisekreteraren Kent Persson (M). ”Inte imponerad av @AHedenmo kritik mot Reinfeldt. Stinker snarare avundsjuka”, skriver Persson.

Kent Persson verkar anse att Hedenmo är avundsjuk för att hon inte fick jobbet som intervjuare av Anders Fogh Rasmussen (fd NATO-sekreterare), Condoleezza Rice, Tony Blair och Jens Stoltenberg (NATO-chef) i SVT-serien ”Toppmötet”. Han antyder även att Hedenmo inte är bästa exempel på en journalist med förmåga att ställa kritiska frågor.

”Programmen ”Min sanning” som leds av innehåller ju knappast kritiska frågeställningar. Kommer det självkritik från nu?” – Kent Persson

”@AHedenmo jag har som sagt sett flera program och med avsaknad av kritiska frågor. Samma kritik alltså som du riktar mot SVT nu.” – Kent Persson

Se även diskussion på Anna Hedenmos Twitterflöde 

Anna Hedenmo citeras i Expressen-artikel ”Reinfeldt kritiseras – törs han inte?” skriven av Kim Malmgren som ger Hedenmo beröm:

”Få journalister i Sverige har mer intervjuerfarenhet än Anna Hedenmo. Som programledare för Agenda faller det ofta på henne att intervjua de tyngsta politikerna för SVT:s räkning, och hon har också lett intervjuprogrammet Min sanning.” – Kim Malmgren

Hedenmo skriver på Facebook:

”Nej, Fredrik Reinfeldt är ingen intervjuare. När han möter fd utrikesminister Condoleezza Rice finns inget kritiskt öga, det bränner aldrig till, inget ifrågasättande. Och detta trots att hans intervjuobjekt bär ett stort ansvar för det förödande Irakkriget”. – Anna Hedenmo

Expressen fortsätter med att skriva om Kent Perssons kritik av Hedenmo och försvar av Reinfeldt i artikeln: ”Han försvarar Reinfeldt: Stinker avundsjuka”.

Läs kommentarerna och artiklarna på Twitter respektive Expressen och kom tillbaka till NewsVoice och kommentera. Expressen ger ingen möjlighet att kommentera. 

Läs mer: Pseudojournalistik och pseudovetenskap ger oss Årets Förvillare 2016

Se Toppmötet på SVT Play

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq