Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Analys av rysk hackning av USA-valet och varning för Trumps installation

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 18 januari 2017
- Torbjörn Sassersson
James Clapper 2017 - Foto: RT.com
Illustration: Branco,   Legalinsurrection.com
Illustration: Branco, Legalinsurrection.com

Torbjörn SasserssonANALYS. Flera alternativa nyhetskällor varnar för att det kommer att iscensättas upplopp och demonstrationer inför att Donald Trump ska inta vita huset den 20 januari 2017. Samtidigt lyfts misstanken att en påstådd rysk hackning av USA-valet kan leda till att valresultatet ogiltigförklaras.

NewsVoice har tidigare skrivit om hur miljardären och globalisten George Soros finansierat demonstrationer mot Trump inför och i samband med USA-valet i november 2016 och nu kommer nästa stora steg för den nya Trump-administrationen, steget in i Vita Huset, en händelse som antitrumpanhängare inte kan låta ske ostört.

Inforwars skriver om en ljudinspelning som avslöjar att en gruppering som kallar sig DisruptJ20 imorgon onsdag den 18 januari ska samlas runt den blivande vicepresidenten Mike Pences hus.

Inspelningen gör även gällande att aktivister ska försöka förhindra åskådare att få nå fram till installationsceremonin. Aktivisternas plan för 20:e januari är nämligen ännu större. Enligt ljudinspelningen säger aktivisterna att de ska ske blockader av vägar och andra transitvägar. Protesterna ska startas vid Columbus Circle och avslutas vid McPherson Square, enligt Infowars källa.

“We are going to do everything we can to try and stop people from being able to access the inauguration” … “Early in the morning, we’re going to be doing blockades. We’re going to be blocking checkpoints into the security zones. We’re also going to be blocking roads and other modes of transit into the event.”

James Clapper 2017 om rysk hackning - Foto: RT.com
James Clapper 2017 – Foto: RT.com

Rysk hackning

I amerikansk mainstream press har det skrivits spaltmeter om påstådda bevis för att Putin ska ha beordrat hackning av USA-valet för att hjälpa Trump. Kritiker menar istället att etablissemanget avleder uppmärksamheten från en nationell missnöjdhet inför den tidigare och sittande amerikanska administrationen – Bush/Obama-epoken – som är den egentliga orsaken till att Trump vann valet. Trump ska ha lyssnat till missnöjet och kryddat det med löften om stora förändringar, att korruptionen inom eliten i USA ska rivas ner, att krigen i Mellanöstern ska avslutas, att jobben ska komma tillbaka i USA mm.

Det har även ryktats om att syftet med att etablissemanget i USA fört fram påståendet om att Ryssland ska ha hackat USA-valet egentligen handlar om att försöka ogiltigförklara valet så att istället Obama eller en tillförordnad president ska ta Trumps plats som president.

NewsVoice noterar att inga bevis lagts fram för att Ryssland ska ha hackat USA-valet eller hjälpt Trump på något olagligt sätt.

Cybersäkerhetslegenden John McAfee som utvecklat antivirusprogram och har en 50-årig erfarenhet av internetsäkerhetsfrågor säger att “bevisen” som lagts fram av amerikanska underrättelsetjänsten är löjeväckande. Bevisen är följande:

  • Tangentbordet som användes för att fram den malware som hittades var rysk.
  • Ryska språket fanns i den skadliga programkoden.
  • Tidszonen som programvaran tillverkades i var rysk.
  • IP-adressen var rysk.

Om Ryssland som stat skulle genomföra en dold hackning mot USA är de mer troligt att de skulle använda ett koreanskt tangentbord. De skulle lämna några franska ord i koden, använt en VPN-lösning för att simulera en IP-adress i Sydafrika samt simulera en tidszon som motsvarade Island. Faktum är att det kanske är mest troligt att ryssarna skulle ha simulerat att hackningen genomfördes av amerikaner i USA. Nu leder alla spår till Ryssland som i en kalkonartad spionfilm. (red anm)

John McAfee uttrycker ungefär samma sak med följande ord i en intervju: “‘Propaganda intended to incite Americans’: John McAfee to RT on ‘Russian hacking’ claims” för RT:

John McAfee 2017 - Foto: RT.com
John McAfee 2017 – Foto: RT.com

“Seriously, if Russia declared war on us because we hacked Russia and the head of the CIA and the intelligence committee came to the Congress and they ask him ‘What happened?’ – ‘Oh, well you know we didn’t have time to remove English language, we didn’t have time to move the date stamp, the guy could not use a Chinese keyboard, so we gave him our regular keyboard. And also there was my wife’s birthday so I could not remove the IP address.’”

Rösterna ökar i antal som hävdar att bevisen som amerikanska underrättelsetjänsten uppvisat är svaga eller obefintliga. Ett exempel är Robert Parry som är en undersökande journalist. Han skriver i sin artikel: “US Report Still Lacks Proof on Russia ‘Hack’”:

“Despite mainstream media acceptance, the U.S. intelligence community’s assessment on alleged Russian “hacking” still lacks hard public evidence, a case of “trust-us” by politicized spy agencies”.

Assange, Putin och ryska kanalen RT har sedan en tid hävdat att Ryssland inte hackat det amerikanska valet. James Clapper som är högsta chef på amerikanska National Intelligence erkänner till och med att det saknas bevis.

“They did not change any vote tallies or anything of that sort”. Det medgav James Clapper inför Senat-ordförande John McCain, enligt citat, skriver CNS News och andra amerikanska kanaler.

Läs mer: US intelligence fail: ‘No evidence of electronic hacking trail leading to Russia’

James Clapper och andra språkrör är dock övertygade om att det skett hackningar vilket Västmedier vevat runt som tex The Guardian, men ändå uteblir bevisen.

Common Dreams skriver idag den 17 januari i artikeln: “Another Demand for Russian ‘Hacking’ Proof” att en lång rad diplomater inom The Intelligence Community (TIC) begär att Obama ska lägga bevisen för rysk hackning på bordet alternativt erkänna att bevisen inte finns.

“More than 20 U.S. intelligence, military and diplomatic veterans are calling on President Obama to release the evidence backing up allegations that Russia aided the Trump campaign – or admit that the proof is lacking.”

Amerikanska elnätet ska även ha utsatts för en rysk hackning

Ryssland har inte bara anklagats för att ha hackat USA-valet. De anses även ha hackat elsystemet i Vermont för att kunna stänga av elen mitt under vintern. Det visade sig dock att man endast hittat skadlig programvara på en enda laptop som inte ens var kopplad till elnätet.

Den amerikanska oberoende journalisten Glenn Greenwald citerar i artikeln: “Russia Hysteria Infects WashPost Again: False Story About Hacking U.S. Electric Grid” det elföretag (Burlington Electric) som var ansvarig för säkerheten.

“WE DETECTED THE MALWARE IN A SINGLE BURLINGTON ELECTRIC DEPARTMENT LAPTOP NOT CONNECTED TO OUR ORGANIZATION’S GRID SYSTEMS.”

Swisha Sassersson valfri summaGreenwald skriver att Washington Post inte ens bemödade sig med att kontakta Burlington Electric för att kontrollera fakta. Istället deltog Washington Post i den internationella spridningen av ryktet att ryssarna nu även hackat elnätet.

Text och analys: Torbjörn Sassersson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq