Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Dennis Kucinich: Vita Huset under attack från US Intelligence Community

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 19 februari 2017
- Torbjörn Sassersson
Dennis Kucinich

Demokraten Dennis Kucinich diskuterar i denna panelintervju på Fox News varför general Michael Flynn klev av posten som säkerhetsrådgivare för president Trump. Kucinich förklarar att Vita Huset utsätts för attacker från delar av den amerikanska underrättelsetjänsten.

Text uppd. kl 13:37, 2017

NewsVoice har tidigare rapporterat om konflikter inom den amerikanska underrättelsetjänsten (“Intelligence Community”, TIC) där vissa krafter försökt knäcka Hillary Clintons möjligheter att vinna det amerikanska valet i november 2016. Nu när Trump vunnit valet tycks andra delar av TIC försöka knäcka Trump.

Kucinich säger att starka krafter försöker skapa konflikter mellan USA och Ryssland och att det finns ekonomisk vinning i bakgrunden. Kucinich syftar på vapenindustrin (“military industrial intel axis”). Ett telefonsamtal som plockats upp av NSA användes för att misstänkliggöra general Michael Flynn och syftet tycks vara att störa alla försök att utveckla positiva relationer mellan USA och Ryssland, säger Kucinich, som menar att Trump nu måste ta kontrollen på informationen han får från underrättelsetjänsten.

Om så inte sker kan inte Trump avgöra var informationen kommer ifrån, han kan inte veta vad som är sant, allmänheten kommer att hållas förvillade och det kan försätta USA i krig med vilket land som helst, fortsätter Kucinich.

Dennis Kucinich påpekar att innan Trump tillträdde som president förekom redan ett internt krig inom TIC och Pentagon. Han nämner fredsuppgörelsen som Obama-administrationen kom överens om med ryssarna i Syrien hösten 2016, vilken saboterades genom ett amerikanskt flyganfall mot Assads trupper. Fredsuppgörelsen saboterades alltså pga en kontraorder från någon del av TIC/Pentagon.

“This is like deep state. This is like some kind of a spy novel”, säger Kucinich.

Dennis Kucinich kommenterar Pizzagate

Fox News tar upp teorin “Pizzagate” som aldrig blev färdigutredd av FBI, enligt kritiker. En tidigare rådgivare för Hillary Clinton vid namn Philippe I. Reines angrep Hillary Clinton [ffa general Flynn] i ett tweet den 14 februari 2017:

Heavy Breathing - Obsession, poster
Heavy Breathing, Obsession

Philippe I. Reines syftar på Pizzagate och pizzerian Comet Ping Pong som [på webben] pekats ut för att vara en mötesplats för pedofiler och som varit värd för den bisarra popgruppen “Obsession” vars manliga ledare, utklädd med kvinnoperuk och röd skidmask, drar pedofilskämt inför publiken som en del av sin show. Det tycks som om Reines insinuerar Mike Flynns preferenser och föreslår en jobbplacering.

Dennis Kucinichs kommentar till att Fox News tar upp Pizzagate var något oväntad och inkomplett.

“Look, what happened at Comet Pizza, that whole story was a disgrace. I mean really.  I am not going over the details because it merely not fit for family television but I will tell you this…[klipp]”

Fox News har sedan klippt hans videocitat och Kucinich fortsätter med att diskutera kriget inom den amerikanska underrättelsetjänsten.

Reservation: NewsVoice försöker endast återge så exakt som möjligt vad källorna återger utan att dra förhastade slutsatser eftersom det skulle kunna betraktas som fake news.  

Text: Torbjörn Sassersson

Dennis Kucinich
Bild: Dennis Kucinich Twitter 2014, foto från Almedalen


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq