Dennis Kucinich: Vita Huset under attack från US Intelligence Community

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 19 februari 2017
- Torbjörn Sassersson red.
Dennis Kucinich

Demokraten Dennis Kucinich diskuterar i denna panelintervju på Fox News varför general Michael Flynn klev av posten som säkerhetsrådgivare för president Trump. Kucinich förklarar att Vita Huset utsätts för attacker från delar av den amerikanska underrättelsetjänsten.

Text uppd. kl 13:37, 2017

NewsVoice har tidigare rapporterat om konflikter inom den amerikanska underrättelsetjänsten (“Intelligence Community”, TIC) där vissa krafter försökt knäcka Hillary Clintons möjligheter att vinna det amerikanska valet i november 2016. Nu när Trump vunnit valet tycks andra delar av TIC försöka knäcka Trump.

Kucinich säger att starka krafter försöker skapa konflikter mellan USA och Ryssland och att det finns ekonomisk vinning i bakgrunden. Kucinich syftar på vapenindustrin (“military industrial intel axis”). Ett telefonsamtal som plockats upp av NSA användes för att misstänkliggöra general Michael Flynn och syftet tycks vara att störa alla försök att utveckla positiva relationer mellan USA och Ryssland, säger Kucinich, som menar att Trump nu måste ta kontrollen på informationen han får från underrättelsetjänsten.

Om så inte sker kan inte Trump avgöra var informationen kommer ifrån, han kan inte veta vad som är sant, allmänheten kommer att hållas förvillade och det kan försätta USA i krig med vilket land som helst, fortsätter Kucinich.

Dennis Kucinich påpekar att innan Trump tillträdde som president förekom redan ett internt krig inom TIC och Pentagon. Han nämner fredsuppgörelsen som Obama-administrationen kom överens om med ryssarna i Syrien hösten 2016, vilken saboterades genom ett amerikanskt flyganfall mot Assads trupper. Fredsuppgörelsen saboterades alltså pga en kontraorder från någon del av TIC/Pentagon.

“This is like deep state. This is like some kind of a spy novel”, säger Kucinich.

Dennis Kucinich kommenterar Pizzagate

Fox News tar upp teorin “Pizzagate” som aldrig blev färdigutredd av FBI, enligt kritiker. En tidigare rådgivare för Hillary Clinton vid namn Philippe I. Reines angrep Hillary Clinton [ffa general Flynn] i ett tweet den 14 februari 2017:

Heavy Breathing - Obsession, poster
Heavy Breathing, Obsession

Philippe I. Reines syftar på Pizzagate och pizzerian Comet Ping Pong som [på webben] pekats ut för att vara en mötesplats för pedofiler och som varit värd för den bisarra popgruppen “Obsession” vars manliga ledare, utklädd med kvinnoperuk och röd skidmask, drar pedofilskämt inför publiken som en del av sin show. Det tycks som om Reines insinuerar Mike Flynns preferenser och föreslår en jobbplacering.

Dennis Kucinichs kommentar till att Fox News tar upp Pizzagate var något oväntad och inkomplett.

“Look, what happened at Comet Pizza, that whole story was a disgrace. I mean really.  I am not going over the details because it merely not fit for family television but I will tell you this…[klipp]”

Fox News har sedan klippt hans videocitat och Kucinich fortsätter med att diskutera kriget inom den amerikanska underrättelsetjänsten.

Reservation: NewsVoice försöker endast återge så exakt som möjligt vad källorna återger utan att dra förhastade slutsatser eftersom det skulle kunna betraktas som fake news.  

Text: Torbjörn Sassersson

Dennis Kucinich
Bild: Dennis Kucinich Twitter 2014, foto från Almedalen


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Det är en jävla soppa.

  Problemet är nog att det finns för alltför mycket folk som ljugit för alltför mycket med alltför långa näsor, likt Pinocchio, som kanske har Pedogate-liknande hållhakar på sig och som inte vet vem de ska arbeta för längre.

  De med riktigt lång näsa försöker säkert övertyga presidenten om hur lojala de är, men många kan givetvis vara lojala mot helt andra intressen.

  Hur glad Trump verkligen var för att hans dotter beslutade sig för https://en.wikipedia.org/wiki/Brit_milah#Metzitzah på Trumps barnbarn lär vi nog aldrig få reda på… men kanske var det ett ofrånkomligt bondeoffer för popularitet hos USA:s många inflytelserika barnplågare?

 • Okunniga och ovetande byråkrater i ett mastodontsystem används som ett manipulativt vapen för att styra politik. Ingen kan heller längre överblicka informationsmängden som väller in och än mindre analysera den korrekt. Ett samtal som händelsevis plockades upp och spelades in av NSA? Skojar karln eller, samtalet försiggick ju på en öppen linje? Eftersom allt i form av kommunikation spelas in och regisreras så är ju detta ett direkt erkännande av systemet med den elektroniska diktaturen bakom ridån av desinformation och floskler. Sverige sitter i samma båt med sina diktaturkramare under radarn sedan decennier och systemet går antagligen rakt ner i soporna när nästa väntade ekonomiska bubbla spricker. Ska man hålla reda på hur det egentligen går till därborta så får man hålla sej till visselblåsare som Sibel Edmonds, fd FBI-anställd, som numera ligger bakom den oberoende nyhetsbyrån Newsbud http://www.newsbud.com. De senaste avslöjandena på https://www.youtube.com/watch?v=IClVKyb63m4. Väl värd att titta på trots längden.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *