Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Katerina Janouch tar ned den rosa Sverigebilden till verkligheten

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 24 februari 2017
- Torbjörn Sassersson
Katerina Janouch 23 feb 2017 - Foto: SVT Opinion

DEBATT. Journalisten Katerina Janouch och ledarskribenten Anders Lindberg på Aftonbladet debatterar mustigt den krackelerade bilden av Sverige som sprids i internationella medier till etablissemangets förtret.

Text: Torbjörn Sassersson | Källa: SVT Opinion, från den 23 februari 2017 | Videon kan ses på SVT Play tom 17 juni 2017 (men du kan inte kommentera där)

Eftersom public service-kanalen SVT inte tillåter folk att kommentera – trots att det är en kanal som är betalad av folket – väljer NewsVoice att lägga ut videon och inbjuda till eftersnack.

När NewsVoice besöker SVT Opinions hemsida för att se gårdagens mycket viktiga debatt om den trasiga Sverigebilden bemöts man av den valda rubriken: Janouch – “Det liggs för lite i Sverige”. Det väljer SVT Opinion att lyfta fram ur den 45 minuter långa studiodebatten som avhandlade flera ämnesområden, men som dominerades av det idag oerhört viktiga ämnet nämligen Sveriges mycket allvarliga interna problem.

Anders Lindberg diskuterar Sverigebilden 23 feb 2017 - Foto: SVT Opinion
Anders Lindberg diskuterar Sverigebilden 23 feb 2017 – Foto: SVT Opinion

Anders Lindberg på Aftonbladet inledde som förväntat med att distrahera debatten bort från kärnfrågorna när han gick till omedelbar attack mot Putin och Trump. Han menade underförstått att de som kritiserar Sverige antingen är högerextrema eller propagandister med hemliga agendor. Hans svada var så förutfattad och överförväntat tråkig att klockorna stannade.

Katerina Janouchs omedelbara respons och bestående prestation genom hela debatten kändes däremot som en vitamininjektion kryddad med chili. Hon lät knappt Anders Lindberg få komma undan med en enda välformulerad lögn eller plattityd.

Janouch delar här folkets bottenlösa trötthet på att Sveriges ledare och mainstream media inte ens klarar av att adressera Sverigeproblemen korrekt. Istället består det tvångsmässiga förnekelsebeteendet av att ständigt anklaga budbärarna för att vara extremister, Putintroll eller näthatare.

Låt efterdebatten börja.

Se även SVT-debatten strax efter mellan Nina Lekander och Lars Trägårdh


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq