John McCain tiggde pengar från Ryssland för att bli amerikansk president

publicerad 25 februari 2017
- av K. Reporter
John McCain - Fotograf okand
Bild: John McCain – Fotograf okand

Rysslands FN-ambassadör Vitaly Churkin dog oväntat nyligen, måndagen den 20 februari 2017 i New York. Det var dagen innan utrikesminister Margot Wallström träffade den ryske utrikesministern Lavrov i Moskva. Dödsfallet lade en tung stämning över mötet eftersom Lavrov och Churkin varit nära kollegor i många år.

Nu påminns vi om dokumenten som Wikileaks släppte redan år 2008:

John McCain vill inte att Trump ska stödjas av Ryssland

Dokumenten visar att den amerikanske kontroversielle senatorn John McCain skickade ett fundraising-brev till Churkin år 2008 i vilket han tiggde pengar till sin presidentvalskampanj. Churkin svarade att varken den ryska federationen eller den ryska FN-delegationen finansierar politiska aktiviteter i andra länder:

“We have received a letter from Senator John McCain requesting financial contribution to his Presidential campaign. In this connection we would like to reiterate that Russian officials, the Permanent Mission of the Russian Federation to the United Nations or the Russian Government do not finance political activity in foreign countries.”

Från ryskt officiellt håll var det inte någon tvekan om att McCains förfrågan var olaglig, eftersom amerikansk lag förbjuder utländska regeringar från att bidra med pengar till amerikanska valkampanjer, något som Hillary Clinton kringgått genom att utländska bidrag gått till Clinton Foundation (CF) vars ekonomi inte granskas av någon opartisk revision. Kritiker menar att CF inte använder de donerade pengarna som tänkt.

Avslöjandet är pinsamt för John McCain som varit en av de hårdaste kritikerna av de påstådda ryska stöden till Trumps presidentvalkampanj. Dessutom avslöjades förra året att John McCains stiftelse, liksom Hillary Clintons stiftelse, mottagit stora donationer från bland annat Saudiarabien.

Bloomberg: McCain-Linked Nonprofit Received $1 Million From Saudi Arabia

True Pundit skriver att det är ytterligare märkligt att redaktionen nyligen kontaktade den ryska FN-representantens kontor i New York för en kommentar från ambassadör Vitaly Churkin om brevet från McCain varpå man fick beskedet att Churkin plötsligt och oväntat avlidit.

True Pundit: Wikileaks Exposes John McCain’s Illegal Request for Campaign Cash From Russian Ambassador Who Suddenly Died Monday in NYC

Text: K. Reporter

Relaterat

The Next News Network:


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Åter blir ordspråket besannat: “Pekar man med ett finger mot en annan, pekar tre mot en själv.”

 • Det finns så klart lika mycket eller ännu värre förräderi hos Sveriges politiker. Ta bara det här med Estonia eller STASI-arkiven som Förrädrik verkställde ordern om att radera. Med tanke på hur Sverige plundrats av alla dessa förtrogna och korrupta avskum skulle vi behöva stora interneringsläger för att ta hand om alla dessa politiker, “journalister”, domare, åklagare, chefredaktörer, medie och finansfamiljer och ej att förglömma, alla lydiga lakejer, hejdukar, systemhoror och duktiga idioter etc.

 • Bra Martin!
  Kanske Fox News tar upp detta.men resten av MSM bedrar genom att hålla tyst. Hade någon i Trumplägret gjort liknande hade det varit nya skrik på olagligt Ryssamarbete etc.. Nu talar mediatystnaden istället lika tydligt språk, men bara för de som får reda på vad som hänt. Både i Sverige och USA bör man skämmas för att inte slå ned på denna krigshetsare utan gränser. Januari 2 var han i Ukraina och uppmanade Cabalen där att det var “dags att gå på offensiv”. Video finns. Ett par dar senare körde stridsvagnar in i den vapenfria zonen “i försvar” och började peppra bostadshus i Östukraina med stridsladdningar! Och i Sverige läste vi säkert “Rysk aggression” i MSM, direkt från Porochenkos nyhetsbyrå antar jag! Fake News ?

  Glöm ej att även USA angrep Irak 2003 “i försvar” mot WMD, uran från Sydafrika etc..
  “Fake News” bröt verkligen upp genom isen med hjälp av lögnhalsarna Bush och Blair runt 2003.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *